Hasan Dağı'na Eksi 10 Derece Soğukta Zirve Tırmanışı

Hasan Dağı

Hasan Dağı'na Eksi 10 Derece Soğukta Zirve Tırmanışı

10 Kasım Atatürk’ü anma faaliyetleri kapsamında Hasan Dağı’na Zirve tırmanışı gerçekleştirdiler.
Mavi yeşil dağcılık Spor Kulübü  ve Aksaray’dan  Nurullah Çoban ve İzmir’den Mavi Yeşil dağcılık kulübünden dağcılar 10 Kasım Atatürk’ü anma  faaliyeti kapsamında  Hasandağı zirve faaliyeti gerçekleştirdi.


Cumartesi günü Hasandağı eteklerinde kamp atıldı. Pazar günü ise sabah saat 04.30 itibariyle tırmanışa geçildi. Yaklaşık 5,5 saat süren tırmanış sonrasında sisli havada zirveye ulaşıldı. Nurullah Çoban tırmanış ile ilgili şunları söyledi: "Dönüş vakti geldiğinde aşağıda iniş sonrası dağcı dostların yemek sürprizi unutulmazdı. Bu vesile ile Cumhuriyeti bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle andık" diyerek günün anlamını dile getirdiler.

Aksaraylı dağcı Nurullah Çoban ,"Cumhuriyeti kuran Ulu Önder ATATÜRK'ÜN Ölüm yıldönümü olan 10 kasım'ı anma etkinliği çerçevesinde İzmir'den Mavi Yeşil dağcılık kulübünden dört dağcı Arkadaşlarımızla birlikte rehberliğini Nurullah çoban'ın yaptığı hasandağı zirve faaliyetimizi eksi 10 derece dün gerçekleştirdik. Saat 04.45'de başladığımız faaliyete saat 17,00' de sona erdi. Faaliyete katılan tüm Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..2.500 metreden kar başlıyor ve zirveye kadar karın yüksekliği yer yer 70  Cm'yi buluyor,krampon getirmeli bundan sonraki faaliyet yapmak isteyenler.Bilgi almak isterseniz 05455804769' nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz."dedi.



Anahtar Kelimeler: Hasan ' Derece Soğukta Zirve Tırmanışı
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri