Hasan Dağında 'Kar Beyaz Hotel Tırmanış Yol Bisikleti Yarışı' Düzenleniyor

Hasan Dağında

Hasan Dağında 'Kar Beyaz Hotel Tırmanış Yol Bisikleti Yarışı' Düzenleniyor

HASAN DAĞI’NDA ‘KAR BEYAZ HOTEL TIRMANIŞ YOL BİSİKLETİ YARIŞI’ DÜZENLENİYOR
İŞ İNSANI TUNCER SOYAL “AMACIMIZ HASAN DAĞI’NI BİSİKLET SPORU TURİZMİNE KAZANDIRMAK”


 
Aksaray’ın zirvesi ve sembolü olan Hasan Dağı, yeni bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 


Daha önce Dünya yamaç paraşütü, Dünya kay kay yarışması ve Türkiye Bisiklet yarışmalarına ev sahipliği yaparak, Aksaray’ı dünyaya tanıtan Aksaraylı iş insanı ve Turizm işletmecisi Tuncer Soyal, Aksaray Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın da desteği ile Hasan Dağı’nda yeni bir bisiklet yarışmasına hazırlanıyor. 
Hasan Dağına milyon dolarlık yatırım yaparak hotel ve restoran işletmeciliği yapan iş insanı Tuncer Soyal, daha önce ana sponsor olduğu Dünya Kay Kay Şampiyonası ve Türkiye Bisiklet Yarışmasından sonra 17-18 Ağustos tarihlerinde “Hasan Dağı Kar Beyaz Hotel Tırmanış Yol Bisikleti Yarışı” adı altında büyük bir bisiklet yarışı organizasyonuna imza atıyor. 


İş insanı Tuncer Soyal, düzenleyecekleri bisiklet yarışmasının Hasan Dağı bölgesine ve Aksaray’a büyük katkı sağlayacağını, özellikle Hasan Dağını bisiklet sporu turizmine ve yarışlarına kazandırılacağını kaydetti. 
Soyal “Aksaray’ımızın ihtişamlı dağı Hasan Dağı’nın yüksek irtifa bisiklet antrenmanları ve yarışlarına gerek yol zemini, gerekse zorlayıcılığıyla, dağ bisikleti ve yol bisikleti yarışlarının parkurlarına ulusal ve uluslararası seviyede elverişli olduğu görüldü. Bu organizasyonu yapmaktaki amacımız, Hasan Dağ’ını bisiklet sporu turizmine ve yarışlarına kazandırarak, ulusal ve uluslararası bisiklet takımları sporcu kafilelerini yüksek irtifa antrenman kampları için yeni bir çekim merkezi haline getirmek. Aralarında milli sporcularımızın da yer aldığı bisikletçilerimizi Hasan Dağı’nda ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.
Aksaray Valiliğimiz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün de desteği ile Aksaray’ımızı bisiklet sporu ve bisiklet kültürü ile bilinen bir şehir haline getirerek, Dünya’ya tanıtılması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
PEDALLAR HASANDAĞI İÇİN ÇEVRİLECEK
“Hasan Dağı Kar Beyaz Hotel Tırmanış Yol Bisikleti Yarışı” 17-18 Ağustos tarihlerinde Hasan Dağı zirvesinde düzenlenecek. Bisiklet sporcuları, zorlu tırmanış etabında kıyasıya mücadele edecek. 
2000 rakımlı zirve yarışması ,18 Ağustos’ta sabah saat 09.00 da   Dağılgan Spor Kompleksi önünden başlayıp, Kar Beyaz Hotel önünde sona erecek. Yarış direktörlüğünü Türkiye Bisiklet Federasyonu Aksaray İl Temsilcisi Fatih Şahin yapacak. Yarışmanın ana sponsoru olan Kar Beyaz Hotel tarafından yarışmada dereceye giren sporcular için madalya ve ödül töreni düzenlenecek.  
YARIŞMAYA BAŞVURULAR REKOR KIRDI 
101 SPORCU BAŞVURU YAPTI 
An itibariyle 101 sporcunun kayıt yaptırdığı klasmanlar şöyle: Gençler U23, Elitler Mastır 34-39, Mastır 40, Mastır 50, Mastır 60 Yaş gruplarında yarışacak. Derece yapan sporculara madalya verilecek.
Başvuru yapanlar arasında eski ve yeni milli derece yapmış sporcuların yanı sıra 71 yaşında olan halen aktif spora devam eden Ahmet Akyürek hocanın da yer aldığı bildirildi.



Pazartesi 26.4 ° / 16.4 °
Salı 27.4 ° / 15.5 °
Çarşamba 26.9 ° / 16 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri