Hasan Dağı'nda kaybolan 2 kadın dağcıyı jandarma kurtardı

Hasan Dağı

Hasan Dağı'nda kaybolan 2 kadın dağcıyı jandarma kurtardı

HASANDAĞINDA KAYBOLAN İKİ HIRVAT KADIN DAĞCI, JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILDI

Hasandağına tırmanmak için Aksaray’a gelen Hırvatistan uyruklu iki kadın dağcı, Dağda kayboldu.  


Edinilen bilgiye göre Hasandağına zirve yapmak için bir gün öncesinden gelen ve Karbeyaz Otel’de konaklayan Psikolog İva Stasow (47) ile Bilgisayar programcısı Zlata Agic (41) sabah kahvaltı yaptıktan sonra saat 11.00 gibi Hasandağına doğru tırmanmaya başladılar
.Hırvat dağcılar, akşam saatlerine kadar dönmeyince Karbeyaz Otel sahibi Tuncer Soyal,Jandarma ve AFAD’ı arayarak Otel müşterisi olan iki kadın dağcının dağda kaybolmuş olabileceğini bildirdi. 
Kısa sürede olay yerine gelen Aksaray İl Jandarma Komutanlığına ait jandarma timleri, Otel sahibi Tuncer Soyal ve dağda hayvan otlatan çobanlarla birlikte geç saatlere kadar haber alınamayan kadın dağcıları aramaya başladılar. 
Saatler gece 22.00’yi gösterirken Çobanlar dağda ışık gördüklerini söylediler. Jandarma timleri ışığın geldiği yönde aramalarını sürdürdüler. Gecenin karanlığında dağa tırmanan ekipler, gündüzden beri haber alınamayan iki Hırvat dağcıya ulaşmayı başardılar. Jandarma kontrolünde dağdan indirilen iki kadın dağcının sağlık durumlarının iyi olduğu gözlenirken, kurtarılmış olmanın sevinci ve mutlulukları görülmeye değerdi. 


Kaybolan ve saatler sonra bulunan kadın dağcılar yaptıkları açıklamada Hasandağına tırmanırken yönlerini şaşırdıklarını ve hava karardığı içinde yol bulamadıklarını ifade ederek, kendilerini bulan Jandarma ekiplerine ve Otel sahibi Tuncer Soyal’a Teşekkür ettiler. 
Hırvat dağcılar, yaşadıkları olay sonrası kendilerini kurtaran Jandarmalarla tek tek tokalaşarak minnet duygularını ifade ettiler.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri