25.1° / 10.7°

Hasandağı’nın zorlu parkurlarında Oryantiring Şampiyonası heyecanı

Hasandağı’nın zorlu parkurlarında Oryantiring Şampiyonası heyecanı

Hasandağı’nın zorlu parkurlarında Oryantiring Şampiyonası heyecanı
Tarih: 14.11.2020 14:24

Hasandağı’nın zorlu parkurlarında Oryantiring Şampiyonası heyecanı

1. Kademe Türkiye Oryantiring Şampiyonası Aksaray’ın Hasandağı’nda start aldı.


Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Aksaray Valiliği tarafından organize edilen 1. Kademe Türkiye Oryantiring Şampiyonası Aksaray’ın Hasandağı’nda start aldı. Dağlık ve ormanlık alanda zorlu parkurları aşan 500 oryantiring sporcu ellerinde pusula ve haritalarla hedeflerini aradı. 16 yaş gurubundan 70 yaşa kadar sporcunun katıldığı yarışmada sporcular dağlık alanda adeta engel tanımadı.

Büyük heyecan ve adrenalinin yaşandığı yarışmada sporcular ellerindeki haritalarla nefes nefese yarıştı. 
Yarışma hakkında bilgiler veren Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz (49), “Bugün Aksaray’da birinci kademe oryantiring yarışması için şu an Hasandağı bölgesindeyiz. 500 sporcu ile birlikte, Türkiye’nin çok farklı yerlerinden gelen 500 sporcu ile koşarak oryantiring disiplinini burada icra ediyoruz. Koşarak oryantiring disiplininde orta mesafe yarışması yapıyoruz. Her bir sporcu, her bir kulübün sporcusu gelip tek başına haritasını alacak, çıkışta sırasıyla hedefleri dolaşacak ve parkuru en kısa sürede bitiren kişi kazanmış olacak. Burada sporcularımız tek tek ferdi olarak çıkıyorlar” şeklinde konuştu. Pandemi kapsamında geniş güvenlik önlemleri aldıklarını dile getiren Akyüz, “Özellikle biz pandemide mesafeye çok dikkat ettik. Ekstra çok farklı tedbirler aldık burada. 2 metre mesafeye yaklaşmayacak şekilde çıkış aralıklarını, bir defa çıkış startlarını gruplara ayırarak farklı farklı yaptık. Bununla birlikte sadece bu yetmedi, her bir kategorideki çıkış yapacak sporcunun aralığını açtık çok daha fazla. Her hangi 2 sporcu arasındaki sürenin 2-3 dakika olacak şekilde sürelerini açtık. Yani pandemi anlamında çok fazla üst düzede bir tedbir aldık burada. Burada her bir sporcu çıkış saatinin hangi saatinde olmasına göre geliyor, ısınmasını yapıyor, ardından da tamamen ferdi olarak özgür iradesiyle zamanını bilerek, haritasını alıyor ve çıkıyor” ifadelerini kullandı.


Çankaya Oryantiring Kulübünden yarışmaya katılan Sinem Deniz (40), “İsmim Sinem Deniz. Çankaya Oryantiring Kulübündenim. Bugün burada, Aksaray’da oryantiring yarışması için buradayım. Kulüple geldik, güzel bir yarışma olur inşallah. Oryantiring doğa sporudur. Burada harita ile koşacağız. Hedeflerimiz var onları bulacağız. En kısa sürede bitiren başarılı olacak inşallah” dedi.
Mersin’den gelerek oryantiring yarışına katılan Mustafa Düzgün (34), “Burada, daha önce burayı bisikletle sürmüştüm. Bisikletle geçmiştim. Burada başlıyoruz. Ormanın içinde dolanarak belli bir noktaları bularak oyunu tamamlayacağım harita ve pusulamla” diye konuştu.
Yarışmaya Ordu’dan katılan 16 yaşındaki Zeynep Uzun, “Merhaba ben Zeynep. 16 yaşındayım. Bugün burada Aksaray 1. Kademe oryantiring yarışına geldim. Ordu’dan geliyorum. Burada bugün açık arazide orta mesafe yarışı yapacağız. Elimizde harita ile pusulam ile yön bularak hedeflere doğru bir şekilde koşarak bulmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Fatsa’da sağanak, su baskınına neden oldu
İzmir Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde
İzmir Buca'da orman yangını (5)
Uşak’ta meşelik yangını (2)
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Kayseri'de otomobil, sulama kanalına uçtu: 1 yaralı
İstanbul - Bağcılar'da, arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran taksiye çarpa...
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını seslendirdi
Bursa'da firari 2 hükümlü yakalandı
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 2 ölü (6)
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
İstanbul - Sarıyer’de denizde erkek cesedi bulundu
Elmira Yasin, U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü oldu
U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ayşe Erkan bronz madalya kazandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 2 ölü (6)

Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

İstanbul - Sarıyer’de denizde erkek cesedi bulundu

Elmira Yasin, U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü oldu

U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ayşe Erkan bronz madalya kazandı

Tatil için gittiği Yalova'da denize giren 6 yaşındaki çocuk boğuldu

Gökyüzünde süzülen leylek dron kamerasında

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması

İzmir Buca'da orman yangını (4)

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü (2)

Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı

Zonguldak Milletvekili Ertuğrul’un babası toprağa verildi

Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali başladı

İzmir Buca'da orman yangını (3)

Kremlin'den Putin ve Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü

Zelenskiy: Gerçek barış istiyoruz

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (7)

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu şüphelilerinden bazıları sağlık kontrolünden geçirildi