Hasat sezonu başladı, sezonun ilk mahsulü Ticaret Borsasında satıldı

Hasat sezonu başladı, sezonun ilk mahsulü Ticaret Borsasında satıldı

Hasat sezonu başladı, sezonun ilk mahsulü Ticaret Borsasında satıldı

Hasat sezonu başladı, sezonun ilk mahsulü Ticaret Borsasında satıldı
 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu;  
 

“TMO randevu sistemi yenilendi. Eylül ayına kadar 14 lisanslı depo, 3 geçici alım merkezi ile 17 noktada hububat alımı yapılacak”
 

 

Aksaray’da 2024 yılı hasat sezonu başladı. Aksaray Ticaret Borsasına getirilen ilk mahsul Ticaret Borsası’nda işlem gördü. Ticaret Borsası satış salonunda gerçekleştirilen ilk ürün satışına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ da katıldı. Aksaray Yenikent Kasabası’nda Osman Kaya adlı üreticiye ait ilk mahsul arpa açık arttırmada satıldı.  
 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu satış sonrası yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu. Üretici Osman Kaya’ya ilk mahsul ve ilk satış anısına altın takdim edildi.  
 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu “2024 yılı çiftçilerimiz için inşallah bereketli bir yıl olur. Hasat sezonu tüm üreticilerimiz için hayırlı olur. Osman kardeşimizin getirdiği arpayı alan Erdal Yıldız kardeşimizde tebrik ediyorum.” dedi  
 

Randevu alamıyorum diyen üretici olmayacak!
 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2024 yılı hububat alımlarıyla alakalı açıklamada bulundu. Üreticilerin elinde son ürün alınana kadar alım faaliyetlerinin devam edileceğini vurgulayan Vali Kumbuzoğlu; TMO’nun randevu sisteminin yenilendiğini söyleyerek randevu alamıyorum diyen üretici olmayacaktır dedi.
 

Vali Kumbuzoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:  
 

“Aksaray tam bir tarım şehridir. Birçok ürünün üretiminde Türkiye’de ilk on içindedir. Türkiye’nin her sofrasında, her lokmasında Aksaraylı çiftçilerin alın teri vardır. 2024 yılı için de hububat alım hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Aksaray’da 14 Lisanslı Depo ve 3 Geçici Alım Merkezi ile Toplam 17 noktada alım faaliyeti yapılacak. TMO’nun randevu sistemi yenilendi.  Sistem, Eylül ayına kadar açık olacak ve ‘Randevu alamıyorum’ diyen üretici olmayacaktır. Üreticimizin son ürünü alınana kadar alım faaliyetlerine devam edecektir. ÇKS’ye kayıtlı üreticilerin, alım standartlarına uyan tüm hububatı alınacak şekilde planlama yapılmıştır. Ürünlerimizin bereketli olmasını temenni ediyor, tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Gerçekleşen etkinlikte Vali yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, TMO Müdürü Abdulmüttalip Özdemir ve stk temsilcileri katıldı.
 



Salı 30.9 ° / 17.9 °
Çarşamba 31.4 ° / 15.5 °
Perşembe 33.7 ° / 18.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri