Hasta yakını Konuk Evi ve Külliyesi projesinin temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi

Hasta yakını Konuk Evi ve Külliyesi projesinin temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi

Hasta yakını Konuk Evi ve Külliyesi projesinin temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi

HASTA YAKINI KONUK EVİ VE KÜLLİYESİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ DUALARLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ ZENGİN; “BU HİZMET MEDENİYET DEĞERLERİMİZİN BİR TEZAHÜRÜDÜR”
 

BAŞKAN DİNÇER; “İNSANLARIMIZIN GÖNLÜNE DOKUNAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”
 



 

Hasta yakını Konuk Evi ve Külliyesi projesinin temel atma töreni AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in katılımıyla gerçekleşti.
 


 

Temel atma törenine AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Asü Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Kadın kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, İl sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Tarım Müdürü Bülent Saklav, İş Kur Müdürü Mahmut Akkuş, Aile Sosyal Politikalar il Müdürü İsrafil Aktürk, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Daire müdürleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
 


 

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yakınında konuşlandırılan Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi 2 Bin 935 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. 2 kattan oluşacak olan yeni tesisin içerisinde 2 kişilik ve 4 kişilik odalar bulunuyor. Vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra kafeterya, teras, mutfak lobi, kütüphane toplantı salonunun yanı sıra birde külliye yer alacak.
 


 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilediğinde bulundu.  
 

Başkan Dinçer konuşmasının devamında “Şehir Buluşmaları kapsamında Grup Başkan Vekilimiz bugün Aksaray’a geldiler. Aksaray’ımızın ihtiyaçlarını, taleplerini kendisine birinci elden, il başkanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte ilettik. Sağ olsunlar onlar da Aksaray’a bundan sonra verecekleri destekleri bize ifade ettiler. Tabii bu arada Aksaray Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden bir tanesi olan temel atma törenine de sağ olsunlar teşrif ettiler. Sağ tarafımdaki hasta yakını konuk evi bizim seçim dönemi taahhüt ettiğimiz projelerimizden bir tanesi. Bu uygulama, ülkemizde büyük şehirlerimizde daha çok bulunmakta. En yakınımızda Konya Meram Tıp Fakültesi’nin içerisinde Meram Hasta Yakını Konuk Evi şeklinde bölgede hizmet vermekte. Bu hizmet aracımız, Allah’ın izniyle belediyemiz tarafından işletilecek. Eğitim ve Araştırma Hastanemize sağlık için hizmet almaya gelen vatandaşlarımızın, yakınlarının dışarıda mağdur olmaması adına hizmet vereceğimiz bir yatırımımız. Bir nevi konuk evi tarzında. İnşallah Aksaray’a ve bölgeye hizmet edecek bir yatırım olacak. Sol tarafımdaki ise Cami Külliyesi projemiz. Bu da bizim seçim vaatlerimiz içerisinde yer alıyordu.

Mimarisi itibariyle de Mamak Merkez Camii’nin aynısı. Yaklaşık 2 bin kişiye hizmet verecek bir camimiz.” dedi.



 

Milletvekili Cengiz Aydoğdu açılış töreninde yaptığı konuşmasında “Külliye kültürümüzün bir parçasıdır. Külliye bir şehrin minyatürüdür. Bu bölge yeni bir yerleşim alanı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca sel felaketinden zarar gören tüm hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden hemşerimize Allah rahmet eylesin. İnşallah en kısa sürede kayıp bebeğimizi de bulacağız. Sel felaketi benim memleketimden de görüldü. Son 50 yılın en büyük felaketlerinden biriydi belki de.  
 

Başkanvekilimize şehrimize geldiği için teşekkür ediyorum. Sosyal tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 


 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin temel töreninde yaptığı konuşmada “Bugün burada güzel bir tesissin temelini atıyoruz. Belediye Başkanımız bu projenin nasıl şekillendiğini ifade ettiler. Milletvekilimiz Külliye Kültürünü anlattılar. Geçen hafta Aksaray üzücü bir hadise yaşadı. Sel felaketi. İstanbul’da da sel vardı. Sel felaketinden dolayı geçmiş olsun demek istiyorum. Hayatını kaybeden hemşerimize Allahtan rahmet diliyorum. İnşallah bu tören sonrasında ailelerimizi ziyaret etmek istiyoruz. Başınız sağ olsun. Çok geçmiş olsun.  
 


 

Medeniyet değerlerimiz diyoruz ya külliye onun bir tezahürüdür. Hastaya hürmet de öyle bir şey. Şuan karşımızda çok güzel bir hastane var. Kapasitesi 450 ‘den 900’e çıkmış. Hem üniversitemizin de istifade ettiği bir hastane.  
 


 

Buradan bakıldığında buraya gelen giden çok, hastalık çok zor. Benim evladım ve kardeşim de hekim. Hastalarımızın ne zor şartlar altında olduğunu ve ailelerin ne tür sıkıntı çektiğini biliyoruz. Özellikle uzun tedavi sürecinde kalacak yer telaşı olmasın diye Belediyemiz çok güzel bir projeyi hayata geçirmiş. Burada hasta yakınları, hastalarını daha yakından takip edebilecekler. Bu insanların rızası, Allah’ın rızası kazanmak için yapılan bir iş olduğunun altını çizmek lazım. İnsana hizmet ettiğimizde Rabbimize hizmet etmiş oluyoruz. İnşallah en kısa zamanda biter ve hak ettiği anlamda bir fonksiyonda kullanılır. Cami ile bütünleşen bir proje. Tebrik ediyorum.  
 

İlk defa Aksaray’a geliyorum. Sayın valimizde TBMM uzun dönem beraber çalıştık. Güzel işler yapacağına inancım tam.  
 


 

Burada AK Partinin birer ferdi olarak şehrimizin gelişmesi için çaba sarf ederken seçimden sonra bir araya gelerek bu süreci değerlendirmek istedik. Genel seçimlerde Aksaray’dan çok güzel bir netice aldık. Şimdide yanımı başımızda bir seçim var. Bunu değerlendirmek ve teşkilatımızla neler yapılacak gözden geçirmek, fikir birliğinde bulunmak, şehrimizin ne ihtiyacı var bunları tespit etmek ve ailemizi büyütmek için buradayız. Burada bulunmaktan çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum, herkesi selamlıyorum” Dedi.
 


 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu konuşmasında; “Bu hizmette emeği geçen Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum.  
 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hanım ile TBMM çok güzel ve uyumlu bir şekilde çalıştık. Şimdi Aksaray’da yeniden karşılaştık.  
 

Ülkemiz gelişiyor. Daha önce hastalarımızın tedavisi sürecinde neler yapılabilir diyerek yatırımlar yapılıyordu, yeni odalar yapılıyordu. Bütün bunları aştık şükür. Şimdi şehir hastaneleri ile yeni hastanelerimizle hastalarımıza konforlu hizmet veriliyor. Burada gurur duyduğum bir şey var. Hastanın yanında hasta yakınına önem veren bir Türkiye var. Bu nedenle onur ve gurur duyuyorum. Hasta yakını konuk evleri ile hasta yakınları çok güzel hizmet alacak. Bu tür hizmeti verenlerden Allah razı olsun. Belediye Başkanımızı kutluyorum. Geçen günlerde yeni bir kitap konağı daha açtık. Bu hizmette gençlere yapılan bir yatırımdı.  
 


 

Biz Aksaray Valiliği olarak milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde şehrimizi daha ileriye taşımak için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Aksaray turizm, sanayi ve tarım kenti. Bunu biliyoruz ve bize bu aşamada çok büyük görevler düşüyor. İnşallah şehrimize çok güzel hizmetler yapacağız” şeklinde konuştu.
 


 

Okunan duanın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve protokol üyeleri temel atma butonuna basarak Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliye projesinin temellerini attılar.
 


 



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri