Havadan helikopter ve drone ile trafik denetimi

Havadan helikopter ve drone ile trafik denetimi

5 Ekim-26 Ekim 2018 Tarihleri Arasında Eşzamanlı Olarak Havadan Trafik Denetimleri Gerçekleştirilecek

Bakanlığımızın 100 günlük Eylem Planında trafik güvenliğiyle ilgili olarak ortaya konulan; ?bir önceki yılın aynı dönemine göre denetimlerin %2 oranında artırılarak, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının %2 azaltılması? hedefinin gerçekleştirilmesi için tüm Valiliklerimiz tarafından ?Trafik Kazalarını Önleme Planı? oluşturulmuştur.

Bu plan kapsamında denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla;  illerimizce trafiğin yoğun olduğu güzergâhlar ile kavşak konumunda olan kesimlerde, 05 Ekim 2018 tarihinden itibaren haftanın değişik günlerinde ve saatlerinde havadan helikopter ve drone ile trafik denetimi yapılacaktır.

Yapılacak denetimlerde; otoyollarda ve şehirlerarası karayollarında gözlenen ?sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, yakın takip ve  karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek? gibi ihlallerin önlenmesi başta olmak üzere, ana arterlerde trafiği aksatacak durum ve ihlallere daha hızlı müdahale edilmesi sağlanacaktır.

Bu denetimlerin nihai amacının ülkemiz trafik güvenliğinin sağlanması olduğu hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.?



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri