?Hayvancılığın Rotası? Sempozyumu

?Hayvancılığın Rotası? Sempozyumu

?Hayvancılığın Rotası? Sempozyumu

Aksaray Tarım Platformu Ve Ankara Aksaraylılar Derneği İş Birliği İle ?Hayvancılığın Rotası? Adlı Sempozyum Düzenlendi. Aksarayda hayvancılığın sorunların, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini masaya yatırmak kaliteli üretimi sağlamak amacı ile Aksaray Ticaret Borsası konferans salonunda, Aksaray´ın yetiştirdiği ve öz evlatları ?sektöre ne katabiliriz ´in? derdine düşerek ?Hayvancılığın Rotası? adlı sempozyumda bir araya geldi.

Yapılan sempozyuma Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdai İpek, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı İç Denetim Daire Başkan Yardımcısı Erdal Özyön, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü BestamiZabun, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, TARKOP Başkanı Cuma Kürkçü, HAYKOP Başkan Yardımcısı Mustafa Çakır, Eskil Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Necip Çeçen, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Ve Meclis Üyeleri, Yetişiciler, üreticiler ve sektör paydaşları katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök yapılan sempozyum ´un hayvancılık sektörüne katkı sağlayacağını ifade ederek ? Aksaray´ın yetiştirdiği, öz evlatları olan Prof. Dr. Sadi Aral, Prof. Dr. Kamuran İleri, Prof. Dr. Murat Altın hocalarımıza buraya kadar gelerek Aksaray sevdalısı olduklarını ve Aksaray´a ne yapabiliriz ´in derdine düştükleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Aksaray´ımız tarım ve hayvancılık şehridir. Bizim olmazsa olmazımız tarım ve hayvancılıktır. Yetiştirdiğimiz hayvancılığın daha verimli ve daha kaliteli yapmak için eksiklerimizi tamamlamalı, en önemlisi de sorun ve sıkıntılarımızı gidermeliyiz. Bu gün yapılan sempozyumda neleri yanlış yaptığımızı, verimi arttırmak için neler yapmamız gerektiğini öğrenmiş olduk. Buradan çıkan sonuçlarıda bir rapor haline getirerek, yetkili mercilere de ulaştıracağımızı bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum? dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri