Hedef, Tedavi İçin Şehir Dışına Çıkışları Olabildiğince Azaltmak

Hedef, Tedavi İçin Şehir Dışına Çıkışları Olabildiğince Azaltmak

Hedef, Tedavi İçin Şehir Dışına Çıkışları Olabildiğince Azaltmak

Tıp Fakültesi akademisyenleriyle Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir araya gelen Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, insanların tedavi için şehir dışına çıkmak zorunda olmayacağı bir sistem için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

 

Kendisinin de bir tıp hekimi olduğunu ve sektörü hem eğitim hem de işleyiş bakımından yakından tanıdığını söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, ASÜ Tıp Fakültesinin şehre olan katkısını arttırmak istediklerini dile getirdi. ASÜ Tıp Fakültesinin ve buna bağlı olarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni olduğunu ancak buna rağmen hizmet kalitesinin etkileyici bir noktada durduğunu ifade eden Prof. Arıbaş, “Elbette aksayan, düzenlenmesi gereken, geliştirilmeye ihtiyaç duyulan yanlar olabilir. Gerek sağlık hizmetleri gerek fiziki yapılaşma gerek akademik üretim… Hangi alanda olursa olsun, el birliği içinde çalışacağız, birlikte karar vereceğiz ve birlikte çözüm üreteceğiz. Tüm fikir ve önerilere açığız” dedi. Tedavi çeşitliliği arttırmak istediklerini de vurgulayan Rektör Arıbaş, “İnsanların sağlık hizmeti alabilmek için şehir dışına çıkmak zorunda olmayacağı veya daha az çıkmak zorunda kalacağı bir sistemin kurulması için gayret göstereceğiz. Bu konuda Sağlık Müdürlüğümüz başta olmak üzere, tüm hocalarımızla, hastane yönetimiyle ve diğer paydaşlarımızla uyumlu biçimde çalışacağız. Bunların yanı sıra akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalar üretebilmeleri için ihtiyaç duyduğu olanakları da en verimli biçimde sağlayacağız” dedi. 

Yaptığı kısa açıklamanın ardından ASÜ Rektörü Arıbaş, akademisyenleri dinledi, sorularını yanıtladı ve çalışmaların şekillenmesine ilişkin fikirlerini aldı.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri