Hem çocuklara hem de annelerine işkur´dan anlamlı kutlama

Hem çocuklara hem de annelerine işkur´dan anlamlı kutlama

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

HEM ÇOCUKLARA HEMDE ANNELERİNE İŞKUR´DAN ANLAMLI KUTLAMA.

 

    Dünya Engeliler Haftası ve Anneler Günü nedeniyle Aksaray Valiliği, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından anlamlı kutlama. Engelli annelerine ve özel çocuklara anneler günü, dünya engelliler haftası vesilesiyle İŞKUR tarafından gül takdim edildi.

 

/resimler/2019-5/12/1432510910050.jpg

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İlimizde de Aksaray Valiliği tarafından yürütülen SIFIR ATIK PROJESİ kapmasında İŞKUR destekleriyle engellilere ve engelli annelerine yönelik olarak Çanta Dikim Kursu düzenlendi. İlimizde faaliyet gösteren tekstil firmalarındaki atıkların bez veya file çantaya dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Böylelikle atık kumaşlar ekonomik değere dönüşecektir. Plastik poşetlerin doğaya vermiş oldukları zararları ortadan kaldırmak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha demiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak amaçlanmaktadır.

SIFIR ATIK PROJESİNE TAM DESTEK

 

/resimler/2019-5/12/1433248097732.jpg

    20 kursiyerin SIFIR ATIK PROJESİ kapsamında kullanılmayan kumaş ve kıyafetlerden yararlanarak ürettikleri çantalardan oluşan sergi, Aksaray Valiliği tarafından sıfır atık projesi kapsamında yer alacaktır. Ayrıca alış veriş merkezlerinde sergilendikten sonra reyonlarda yer alacaktır. Kursiyerlere günlük 30 TL cep harçlığı ile iş kazası ve meslek hastalığı genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Kursiyerler bu kurslar vesilesiyle ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın değerli eşleri Emine ERDOĞAN hanımefendinin yürüttüğü, İlimizde de Valiliğimizin öncülük ettiği SIFIR ATIK PROJESİNE engelli çocuklarımız ve anneleri olarak destek olmak istedik. Bu kurslar vesilesiyle bir taraftan el becerimizi geliştiriyor. Bir taraftan da çocuklarımız ile birlikte keyifli vakit geçiriyoruz. Cumhurbaşkanlığımıza, Valiliğimize, İŞKUR İl Müdürlüğümüze ve Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyoruz.? Dedi.

    Belediye Meclis Üyesi Cem ELİBOL ise ?İlimiz Engelli projelerinde kurum ve kuruluşlarımız iş birlikteliğinde önemli projelere imza atıyor. Bizlerde belediye olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Engelliler Haftamız ve Anneler Gününüz Kutlu Olsun? dedi.

EN BÜYÜK KAZANIM ANNELERİN VE ÇOCUKLARIN DAYANIŞMASI

    İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ ise ?Bugün hem anneler günü hem de engelliler haftası olması nedeniyle gününüzü kutluyorum. Bu kursumuzda hem engelliler hem de engelli anneleri var. Bu anlamda oldukça anlamlı bir projedir. Cumhurbaşkanlığımızın yürüttüğü SIFIR ATIK PROJESİNE desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün bu kursumuz vesilesiyle engelli annelerinin ve özel çocuklarımızın dayanışması en büyük kazanımdır. Atık kumaşlar ekonomiye kazandırılıyor. Atıklar %100 oranında değerlendiriliyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK önderliğinde Bakanlığımız ve İŞKUR Genel müdürlüğümüz her zaman dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engellilerimizin, kadınların, ve gençlerin yanındadır. İlimizde aktif işgücü programlarından engeli kardeşlerimizi azami derecede yararlandırmaya çalıştık, çalışıyoruz da. Engelli ve eski hükümlü projelerinde, toplum yararına program kapsamında, meslek edindirme kursları, girişimcilik kursları ve diğer program ve projelerimizde engelliler belirgin bir şekilde yer almıştır. Sadece 100 engelli kardeşiminiz TYP kapsamında istihdam edilmiş, 82 engelli ve eski hükümlü kardeşimiz hibe desteğiyle kendi işlerinin patronları olmuşlardır. Engellilere yönelik desteklerimiz ve projelerimiz devam edecektir. Bu vesileyle bir kez daha ENGELLİLER HAFTASI ve ANNELER GÜNÜNÜZÜ tebrik ediyorum.? Dedi.

    Programa Belediye Başkan Vekili Cem ELİBOL, İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İl Başkanı Bekir KAYA, Gönül Dostları ve Zeka oyunları derneği Başkanı Şükran GEVENÇ, Engelli Anneler Derneği Başkanı Gülay ÖZTÜRK, İŞKUR Şube Müdürü Hediye ARMAĞAN İLE  Halk Eğitim ve ASO Müdürlüğü yetkilileri katıldı.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri