Her gün beslediği sokak hayvanlarına çocukları gibi bakıyor

Her gün beslediği sokak hayvanlarına çocukları gibi bakıyor

SOKAK HAYVANLARININ SAHİPLENİLMESİ VİCDANLAR RAHATLATIYOR

Kış yaklaşırken sokak hayvanları için belediyeler yarışa giriyorlar, kimileri kayaları oyarak yuva yapıyor kimisi atıkları teslim ederek karşılığında plastik köpek yuvaları alıyor kimiside bayağı lüks villa tarzı köpek kulübeleri yaptırıyorlar. 

Enson Kuşadası Belediyesinin ahşap parçalarından oluşturduğu kademeli lüks köpek kulübeleri çevre açısından oldukça şık görünümlü  ve kullanışlı olarak göze çarptı. Hayvan severler Türkiye çapında resimlerini paylaşarak kendi illerininde duyarlı olmasına çalışıyorlar. 

Aksaray ilinde sokak köpekleriyle ilgili yıllardır bıkmadan usanmadan sahiplenen Metin Başpınar rica ederek anlaştığı beş ayrı kasaptan kemik parçalarını alarak beş  ayrı noktada beslediği sokak köpeklerine götürüyor . Kendisine En son sahip çıkanlar Aksaray Belediye başkanının destekleriyle Aksaray’a getirilen Ankara Özel Harekat gazileri olmuştu.  Ankara’dan gelirken tavuk ve sosis kolileriyle regülatörde besleme noktasında Metin Başpınar’a teslim ettiler. Hayvan sevgisini duyduklarında destek olmak için niyetlendiklerini söyleyen gaziler Hayvan Sever Metin Başpınarı taktir ettiklerini belirterek hayvanları birlikte beslediler. 

Aksaraylı Metin Başpınar´ında insanın ruhunu okşayan bir yardım hikayesi var.

İnşaat Proje işi yapan  Metin Başpınar,işinin yanı sıra zamanının büyük kısmını sokak hayvanlarına ayırıyor.İşyerinin terasında yaban güvercinleri için besleme alanı oluşturan Başpınar,ilimizdeki çöplük,dağlık ve kasaba yollarına giderek hayvanları besliyor.

Başpınar yemek fabrikaları ve lokantalarla bağlantıya geçerek,her gün artan yemekleri alarak oluşturduğu besleme alanlarında hayvanları besliyor.

Yeşil Doğa Derneği  Aksaray ,Nevşehir, Niğde ve Kırşehir  şubeleri  ise Niğde çiftlik belediyesinin kayaları oymak suretiyle sokak köpeklerine barınak yapmasını taktir ettiler,    bölgelerinde diğer belediyelere de görev düştüğünü bunun lütuf değil yeni yasalara göre mecburiyet olduğunu hatırlatarak  ‘’kapadokya’nın Sokak Köpekleri Üşümesin ‘’ etiketiyle kamu oyunu ve ilgilileri hayvanlara karşı duyarlı olmaya çağırdılar.

Turistik değeri yüksek olan Kapadokya yöresinde Hayvan Haklarına duyarlılık gösteren  her belediyenin kendi tarihi ve kent sembollerine uygun kalıcı kulübeler yapması halinde Orta Anadolu’nun tanıtımına katkı sunması beleniyor



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri