27.9° / 13.6°

Hollanda'ya çalışmak için giden Türk kadınlarının hikayesi fotoğraf karelerinde

Hollanda'ya çalışmak için giden Türk kadınlarının hikayesi fotoğraf karelerinde

Hollanda
Tarih: 12.02.2025 07:39 Güncelleme: 12.02.2025 07:39

Aksaray'dan  Hollanda'nın Haarlem şehrine 1960'lı yıllarda çalışmak için giden kadınların hikayesinin anlatıldığı 'Türkiye'nin Kadın Öncüleri' adlı fotoğraf sergisi, tarihi 2'nci Kılıçarslan Hamamı'nda açıldı. 3 kuşağın hikayesinin fotoğraflarla anlatıldığı serginin açılışına, Hollanda Ankara Büyükelçiliği Sosyal İşler Ataşesi Wiecher Van Der Laan da katıldı.Aksaray Belediyesi tarafından restore edilen 800 yıllık tarihi 2'nci Kılıçarslan Hamamı, 60'lı yıllarda Hollanda'ya giden Türk kadınlarının hikayelerinin yer aldığı fotoğraf sergisiyle kapılarını açtı. 'Türkiye'nin Kadın Öncüleri' adlı sergiye; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Hollanda Ankara Büyükelçiliği Sosyal İşler Ataşesi Wiecher Van Der Laan, Belediye Başkanı Evren Dinçer ile sanatseverler katıldı.

 

'HER ERKEK, KADININ PENCERESİNDEN DÜNYAYA AÇILIR'

 

Etkinlikte konuşan Vali Kumbuzoğlu, "Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı, Barış Sarayı'na, Osmanlı devletinin en önemli değeri olan Hereke halısını hediye ettik. Bundan birkaç ay önce bakım onarımı tekrardan Sultanhanı ilçesinde yapıldı. Hollanda ile Aksaray'da keşiştik. 161 metre olan halının bakım onarımı gerçekleştirilerek yine Hollanda Büyükelçimizle Ankara'da Kültür Turizm Bakanımızla birlikte halıyı teslim ettik. Tarihi ve kültürel değerlerin devam etmesi temenni ediyorum. Öncü kelimesi benim de çok hoşuma gitti. Kadınların öncülüğü apayrı bir anlam ifade eder. Bizim kültürümüzde, her erkek, kadının penceresinden dünyaya açılır" dedi.

 

'HİKAYEMİZ, AKSARAY'DA YANKI BULACAK'

 

Hollanda Ankara Büyükelçiliği Sosyal İşler Ataşesi Wiecher Van Der Laan ise "1960'lı yıllarda Aksaray ve çevresinden birçok kişi, iş göçü olarak Avrupa'ya gitmişlerdir. Bu yüzden hikayemiz, Aksaray'da büyük yankı bulacaktır. 1964 yılında Hollanda Krallığı ve Türkiye bir anlaşma imzalayarak, Türk vatandaşlarının ülkemizde çalışması için davet etti. Bu anlaşmanın 60'incı yılını kutluyoruz. Bu kutlama, Türkiye- Hollanda ilişkilerinde bir dönüm noktasını temsil etmektedir. 1960 yılında sadece 200 Türk vatandaşı varken, şimdi yarım milyona yakın Türk vatandaşı ikamet ediyor. Bugün de Hollanda'da yaşayan kadınların hikayelerini burada duyurmak istiyoruz. Öncü Türk Kadınları sergisi ile kadınları onurlandırmak istedik. Sergimizi Hollanda'dan Aksaray'a getirdik” diye konuştu. 'Türkiye'nin Kadın Öncüleri' sergisi, 2 hafta boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 

 

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,16
  • EURO

    44,66% -0,58
  • GRAM ALTIN

    4180,27% -1,32
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul- İstanbul'da bayramın 2'nci günü sabahı boş kalan yollar havadan gör...
Köyde asırlık bayram geleneği; kesilen bütün kurbanlıkların eti eşit dağıtılı...
ABD’de garajdaki 40 hurda otobüs yandı
Kemer'in su altı güzellikleri dalış etkinlikleriyle gözler önüne serildi
Çöplüğe dönen 1800 yıllık kutsal çeşme ve kaplıca kurtarılıyor
Köyde asırlık bayram geleneği; kesilen bütün kurbanlıkların eti eşit dağıtılı...
DMD'li Berk'in hastalığı hızlı, kampanyası yavaş ilerliyor
Karşıyaka'da yıldızlar kopuyor
Altınordu Akmal için karar verecek
Altay'da yaş sınırı endişesi
Aliağa Petkim'de Beck Tenerfie yolcusu
ABD ve Çin Londra'da ticaret anlaşmasını görüşecek
İstanbul- Avcılar'da geri manevra yapan kamyonet otomobile çarpıp kaçtı
Kolombiya, İsrail'i vize muafiyeti tanınan ülkeler listesinden çıkardı
ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Aliağa Petkim'de Beck Tenerfie yolcusu

ABD ve Çin Londra'da ticaret anlaşmasını görüşecek

İstanbul- Avcılar'da geri manevra yapan kamyonet otomobile çarpıp kaçtı

Kolombiya, İsrail'i vize muafiyeti tanınan ülkeler listesinden çıkardı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Trump'tan süpersonik uçuş ve dron kararnamesi

Bartın’da serinlemek için ırmağa giren Ensar boğuldu

Polonya, ABD’den ‘Black Hawk helikopteri’ almını erteledi

Köy okulunda hayvancılık ve tarımla eğitim

Köy okulunda hayvancılık ve tarımla eğitim / Ek fotoğraflar

Kapadokya’da bayram tatili yoğunluğu

Kalp hastalarına bayram uyarısı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek'i elektrik çarptı, hastaneye kaldırıldı (3)

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek'i elektrik çarptı, hastaneye kaldırıldı (2)

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek'i elektrik çarptı, hastaneye kaldırıldı (1)

Bakan Memişoğlu: 81 ilde kurban kesimi sırasında 14 bin 372 kişi yaralandı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek'i elektrik çarptı, hastaneye kaldırıldı/ Ek fo...

Gaziantep’te anne ve kızı kilitli oldukları odada ölü bulundu

Otomobilin çarptığı kurye, ilk iş gününde öldü / Fotoğraf iptali

Beşiktaş - Anadolu Efes: 87-90

Eski muhtar arazi tartışmasında kardeşini öldürüp, oğlu ve diğer kardeşini yaraladı