Husiler: ABD'ye ait uçak gemisi USS Harry Truman 2'nci kez hedef alındı

Husiler: ABD

Husiler: ABD'ye ait uçak gemisi USS Harry Truman 2'nci kez hedef alındı

YEMEN, (DHA) - YEMEN'deki İran destekli Husiler, ülkeye yoğun saldırıları sebebiyle ABD'ye ait uçak gemisi USS Harry S. Truman'ın son 24 saatte ikinci kez balistik füzeler ve İHA'larla vurulduğunu duyurdu.

Yemen'deki İran destekli Husiler, ülkeye yoğun saldırıları sebebiyle ABD'nin uçak gemisi USS Harry S. Truman'ın balistik füzeler ve İHA'larla vurulduğunu belirtti. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, son birkaç saat içinde ABD'nin Yemen'e 47 hava saldırısı düzenlediğini kaydetti. Bu saldırıya karşılık olarak gerçekleştirildiğini belirttiği saldırıya ilişkin Seri, “Kızıldeniz'in kuzeyinde ABD uçak gemisi USS Harry S. Truman ve savaş gemilerini, 18 balistik ve seyir füzesi ile bir İHA'yla hedef aldık” dedi.

Seri, Husilerin, Yemen'i hedef alan saldırıya karşılık Kızıldeniz ve Basra Körfezi'ndeki ABD savaş gemilerinin tümünü hedef almaktan tereddüt etmeyeceğini bildirdi.



Pazartesi 22.1 ° / 12 °
Salı 14.3 ° / 4.9 °
Çarşamba 2.8 ° / -2.7 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri