25.2° / 11.8°

İfade sonrası evine bıraktığı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan polise 10 yıl...

İfade sonrası evine bıraktığı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan polise 10 yıl hapis

İfade sonrası evine bıraktığı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan polise 10 yıl hapis
Tarih: 27.02.2025 18:52

Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, ifade işleminin ardından Büşra Karademir'i (32) evine bırakıp, cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen polis memuru Süleyman Ay (50), 'Cinsel saldırı' ve 'Konut dokunulmazlığı ihlal' suçlarından indirimsiz 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay sırasında Ay'ı tabancayla yaralayan Büşra Karademir ise beraat etti.

Olay, 31 Ocak 2024 günü saat 23.00 sıralarında Uzundere Mahallesi 6002 Sokak TOKİ Konutları'ndaki bir apartmanda meydana geldi. İlk eşinden 4 çocuğu olan, ikinci kez evlendiği Cenk Karademir ile aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan ve boşanma davası 2 Şubat'ta görülecek Büşra Karademir, iddiaya göre, eşinin evine gelmesi üzerine 'KADES' uygulamasına basarak yardım istedi. Kısa sürede eve gelen polis ekipleri, Büşra Karademir'i alarak Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Büro Amirliği'ne götürdü.

AÇIĞA ALINDI

Soruşturma kapsamında Büşra Karademir, ifadesinde, yaşananları anlattı. Karademir'in iddiasına göre, emniyette polis memuru Süleyman Ay, "Buraya böyle güzel kadınlar gelmiyor" diyerek şeker verdi, ardından yanağına dokundu. İfade işlemi bittikten sonra Karademir, ekip otosuna bindi. Karademir, Süleyman Ay ile aracı kullanan diğer polis Ş.M. ile evine götürüldü. Araçtan inen Ay, "Kapıyı kontrol edeyim" diyerek Karademir'in evine girdi. İddiaya göre, polis memuru Ay, tabancası ve ceketini çıkararak evdeki aynanın önüne bırakıp Karademir'i köşeye sıkıştırıp cinsel tacizde bulundu. Karademir, Ay'ı engellemeye çalışıp, eline geçirdiği aynanın üzerindeki tabancayı ateşledi. Polis memuru Ay, karnından yaralandı. Balkona çıkan Karademir de "Polis bana saldırdı. İmdat. Polisi vurdum" diye bağırarak yardım istedi. Polis memuru Ay, ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı, tedavi sonrası taburcu edildi. Olay sonrası Büşra Karademir, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Polis memuru Ay, açığa alındı. Büşra Karademir ise daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede; Süleyman Ay'ın 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 1 yıldan 3 yıla, 'Cebir tehdit hile kullanarak cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 3 yıldan 10,5 yıla, 'Nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, 'Zincirleme cinsel taciz' suçundan 6 aydan 3 yıla, 'Sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere 14 yıldan 36,5 yıla kadar hapsi istendi. İddianame, İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Geçen duruşmada iddia makamı, esas hakkında mütalaasını sundu. Mütalaada Karademir'in bu suçu tacizi önlemek amacıyla işlediğinden dolayı beraati talep edilirken, Süleyman Ay'ın konut dokunulmazlığını ihlali ve sarkıntılık boyutuna varan cinsel davranışlarda suçlarından cezalandırılması istendi.

'MAĞDUR OLAN BENİM'

Sanıkların yargılanmalarına bugün İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya müşteki- sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Esas hakkında mütalaaya karşı savunma yapan Karademir'in avukatı Şule Ak, esas hakkındaki mütalaaya katıldıklarını belirtti. Ay'ın avukatı Emrullah Aksakal ise müvekkilinin beraatini talep etti. Duruşmada söz verilen Büşra Karademir, Süleyman Ay'ın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Süleyman Ay da "Evine bırakırken kapıyı açmakta zorlandı. 'Kapının arkasında sıkıntı var, bakabilir misiniz?' dedi. O sırada hayatı benim sorumluluğumda olduğu için rızası dahiliyle ayakkabımla içeri girdim. Sonra saldırıya uğradım. Sağlığım gitti. Mağdur olan benim" dedi.

DAVADA KARAR ÇIKTI

Savunmaların ardından karar açıklandı. Sanık Ay 'Cinsel saldırı' suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılırken, kamu görevlisi olması nedeniyle cezası 9 yıla çıkarıldı. 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Süleyman Ay'a toplam indirimsiz olarak 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Heyet, Büşra Karademir'in üzerine atılı suçları ise kendisine yönelik saldırıdan kurtulma amacıyla işlediğine hükmedip, beraatine karar verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Batman'da 2 TIR kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Bakan Işıkhan: Türkiye'yi çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında gös...
Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 51 bin 157’ye yükseldi
Bakan Yumaklı: Gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yok
Uzak Şehir'e 'en iyi dizi' ödülü (Görüntü eklendi)
Tekirdağ'da silah ve tarihi eser operasyonu; 1 gözaltı
5 yaşındaki Ali'nin cansız bedeni, sulama kanalında bulundu
İşe giriş için fiziki test sırası beklerken 19 yaşında kalp krizinden öldü
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde haftanın oyuncusu Galatasaray’dan James Palmer...
Uygunsuz görüntülerini 3 yaşındaki oğlunu kullanarak satan anneden alınan çoc...
Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik
Ankara'da sağanak etkili oldu
Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada
İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüp...
Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik

Ankara'da sağanak etkili oldu

Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada

İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüphelilere op...

Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım

Garanti BBVA Mobil yenilendi

Cazcı bateristin arabeskçi kızı, 5 yıllık telif mücadelesini kazandı

Estetikte merdiven altına karşı hekimlere sertifikalı eğitim

Eşini baltayla öldürdü

ABD ve İran arasında ikinci tur nükleer müzakereler başladı

Meriç Nehri’nde yakalanan 3 metrelik yayın, kilosu 450 liradan satışta

Oyuncu Berk Atan, trafik kazasında yaralandı

Karşıyaka final aşkına

Zapatero: Avrupa Türkiye’yi birliğine dahil edebilirse, medeniyet açısından tamamlanmış ...

Trabzon'da 'zirai don' etkisi; yüzde 25'lik zarar

Tireli Hasan usta, 64 yıldır körüklü çizme yapıyor

Mersin'de 5 bin adet sahte 2 euro madeni para ele geçirildi; 5 gözaltı

Merkezefendi yine başarıyor

Adana merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyonda 57 tutuklama

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tekne alev aldı: 148 ölü

Sokak hayvanlarına 51 ilde doğal yaşam alanları