İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz: Milyonlar temiz suya hasret

İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz: Milyonlar temiz suya hasret

İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz: Milyonlar temiz suya hasret

SU GİBİ AZİZ OLSUNLAR

Dünyanın bir kısmında çocuklar obezite ile mücadele ederken, aynı dünya, başka ülkelerde savaş, açlık, susuzluk, vb sebeplerden kaynaklı birçok hastalıklarla mücadele eden diğer çocukları görmezlikten geliyor. Afrika ve Asya'da birçok bölgede hala temiz suya ve yeterli gıdaya ulaşamayan milyarı aşkın insandan bahsediyoruz.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle uzak diyarlarda insanlara içilebilir temiz su için su kuyuları açtırıyor.

HAYAT BİR İMTİHANDIR

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Aksaray İHH İnsani Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, Aksaray'da hem kendi vatandaşına yetişen hem de İslam inancı gereği çok uzak diyarlardaki kardeşlerini de dikkate alan yüzlerce hayırseverin varlığından duydukları memnuniyeti dile getirdi. "Hayat bir imtihandır." sözüyle, yıllar sonra yeşerecek iyilik tohumlarının yeryüzüne serpilmesi anlamına gelen bu çalışmaların iyilikte payı olan herkes için dünya ve ahiret mükafatı olmasını temenni eden Korkmaz, durmadan yorulmadan çalışmaya devam ettiklerini belirtti. 

MİLYONLAR TEMİZ SUYA HASRET

Aksaray İHH'dan Afrika ve Asya ülkelerine insani yardım çalışmaları için giden gönüllülerin şahit oldukları manzaranın dünya genelinde adaletsiz bir hayat standartını gözler önüne serdiğini belirten Aksaray İHH Başkanı Korkmaz, hayırseverlerin destekleriyle kriz bölgelerinde sürekli su kuyuları açtırarak insanları temiz suya kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İnsanların yaş ortalamasının gelişmiş ülkelere göre oldukça düşük olduğunu hatırlatan Korkmaz, kirli suyun ölümcül hastalıklara kadar büyük sıkıntılara sebep olduğunu söyledi. Bu yüzden su kuyularının hayati önem taşıdığı vurgulandı.

SU İÇİN GÜNDE 8-10 SAAT YÜRÜYORLAR

İnsanların suya ulaşmak için saatlerce yürümek zorunda olduklarını söyleyen Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, hayırseverlerin su kuyusu açtırmakla onları büyük bir zahmetten kurtarmış olduklarını belirtti. 

ŞUBAT AYINDA 11 SU KUYUSU AÇILDI

Aksaray İHHya gelerek su kuyusu başvurusunda bulunan hayırseverlerden 11inin kuyularının Şubat ayında hizmete girdiğini ve açılış dua merasimi fotoğraf ve video görsellerinin hayrıseverlere takdim edildiğini belirten Korkmaz, yapılan iyiliğin tarifsiz bir mutluluk vesilesi olduğunu söyledi. 

 

BİR KUYUYA ANLAMLI İSİM

Hayırseverlerin su kuyularına genellikle rahmetli olan aile büyüklerinin isimlerini veridklerini belirten Korkmaz, istisnai bir durumdan bahsetti. Bir hayırseverin Afrikada gayri müslimlere tebliğ ve davet amacıyla su kuyusuna Bakara Süresi 153. ayeti yazdırması büyük takdir topladı. "Şüphesiz, Allah sabredenlerle beraberdir." ayetinin yazılı olduğu kuyudan komşu köylerden gelerek faydalanan gayri müslimlerin binlerce kilometre uzaktaki kardeşlerinin Afrikadaki insanları düşünüp iyilik yapmalarından etkilenerek İslam dinine geçenlerin de olduğu bildirildi.

Temiz suya kavuşan Müslümanlar adına hayırseverlere teşekkür eden Korkmaz, insanlara su ulaştırmakla birlikte gönüllere İslam dinini aşılama vesilesi olarak da önemli bir ibadetin gerçekleştiği temennisiyle emeği geçen tüm hayırseverlere "Su Gibi Aziz Olunuz" dedi.

BİR SU KUYUSU 3000 EURO

Bir su kuyusu açtırma bedelinin 3000 Euro olduğunu hatırlatan Korkmaz, Aksaray genelinde ve yurtdışındaki hayırseverleri iyiliğe davet etti.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri