Ihlara Vadisinin Cam Terası, Bakan Ersoy tarafından açıldı

Ihlara Vadisinin Cam Terası, Bakan Ersoy tarafından açıldı

Ihlara Vadisinin Cam Terası, Bakan Ersoy tarafından açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY'UN KATILIMLARIYLA AÇILDI
 

BAŞKAN DİNÇER, "IHLARA VADİSİ KAPADOKYA'NIN MERKEZİ OLACAK
 

DÜNYA HARİKASI IHLARA VADİSİNDE HEDEF 1,5 MİLYON TURİST
 



 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından şehrin turizm değerlerini gün yüzüne çıkartmak için hayata geçirilen Ihlara Cam Teras ve Kafeterya projesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımları ile hizmete açıldı.  
 


 

Dünyanın 2. Büyük Kanyon Vadisi olarak bilinen Ihlara Vadisi her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Doğal ve tarihi güzellikleri bünyesinde barındıran Ihlara Vadisinin turizm değerini artırmak için yapılan Cam Teras ve Kafeterya projesinin açılış törenine Kültür ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milletvekili Hüseyin Altınsoy, önceki dönem milletvekili Ahmet Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, ilçe ve belde ve belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, AK Parti teşkilat mensupları, Meclis üyeleri, muhtarlar, Kamu Kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.  
 


 

‘’IHLARA VADİSİNDE HEDEF 1,5 MİLYON TURİST’’

 

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan açılış töreninde misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada cam teras ve kafe projesinin teknik özelliklerini anlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; ‘’ Bugün burada, Aksaray’ımızın turizm potansiyelini artıracak ve şehrimize değer katacak önemli bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya Projesi'nin açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
 


 

Kapadokya’nın incisi ve Dünyanın en büyük kanyon vadileri arasında yer alan Ihlara Vadisi’nde hayata geçirdiğimiz bu projemizin yapımına 20 Ocak 2023 tarihinde başladık ve büyük bir özveriyle çalışarak bugün projemizi şehir turizmimize kazandırıyoruz.

 

Bu projemizin hazırlık sürecinden de kısaca bahsetmek istiyorum. Aksaray’ımızın en önemli turizm değerleri arasında yer alan Ihlara Vadisi ve çevresi doğal sit alanı olduğu için bu projemizin onaylanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere kurul izni için yoğun emek harcadık ve bugün bu emeklerimizin karşılığını alıyoruz.
 

Bu tesisi hizmete açıyoruz. Projemizin onaylanması için Ahiler Kalkınma Ajansı ile günlerce çalışmalar gerçekleştirdik. Allah’a hamd olsun projemiz selamete erdi. Aksaray’ın turizm değerleri potansiyelleri gündeme geldiğinde şöyle bir algı değişimine ihtiyaç vardı.  

 

Aksaray’ın önemli bir turizm yatırımına ihtiyaç duyduğu sürekli dile getirilir. Avantajları sıralanırken sanayi alanındaki gelişmişliğimiz herkes tarafından malum fakat turizmle ilgilide Kapadokya bölgesi içerisinde Nevşehir bölgesinin daha fazla yatırım aldığı destek aldığı serzenişlerini hepimiz duymuşuzdur.
 

 

Bu algıyı kırmak değiştirmek Aksarayımız da turizm yatırımlarını artırmak adına ne yapabiliriz çalışması araştırması içerisine girdik. Aksaray Belediyesi tarihinde mücavir alan sınırları dışına ilk defa turizm yatırımı yaptık.  Bölgemizde Ihlara Vadimizin içerisine bir teleferik projesi yapabilir miyiz yapabilirsek bunun finansmanı nasıl olacak, bir karşılama merkezi yada bir asansör her zaman gündemimizde olan konuydu. Aksaray Belediyesi olarak gücümüz buna yettiği için bunu gerçekleştirdik.  Projemizin bu aşamaya gelmesinde Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un büyük katkıları olmuştur. Sizin nezdinizde kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
 


 

Projemizin detaylarına bakacak olursak; 1.555 metrekarelik bir arsa alanına sahip olan bu projenin otopark alanı 2.500 metrekare olup, 60 adet otomobil ve 5 otobüs kapasitelidir. Kafeteryamız 130 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır ve mutfak bölümü 20 metrekarelik bir alanda hizmet verecektir. WC, mescit ve depo gibi alanlar ise toplamda 150 metrekarelik bir alana sahiptir.  

 

Projemizin en önemli unsurlarından biri olan cam terasımız, 150 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olup, vadinin en güzel manzarasını ziyaretçilerimize sunacak. 75 metre yükseklikteki bu terasta 200 kişilik dolaşım alanıyla hizmet verilebilecek. Ayrıca, çevredeki gezilebilir alanlar 1.150 metrekaredir.

 

Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya Projemizin bir kısmı; AHİLER Kalkınma Ajansı’nın hibe projesi desteğiyle yapıldı. Bu projemiz, Aksaray turizmine önemli katkılar sağlayacak ve günlük olarak 2 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca, projede 12 kişiye istihdam sağlıyoruz.

 

Sevgili konuklar, Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya Projemiz ile birlikte şehrimizin turizm alanında önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Bu projeyle birlikte, şehrimizi ziyaret eden turistlerin keyifle vakit geçirebileceği, manzaranın tadını çıkarabileceği ve unutulmaz anılar biriktirebileceği bir mekân oluşturduk.

 

Sizleri, bu güzel projeyi yerinde görmek ve deneyimlemek üzere davet ediyor, açılışımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi.  
 

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ardından kürsüye çıkan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol’da konuşmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın selamlarını ileterek başladı.  Ihlara Cam Teras ve Kafeterya projesi için destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyleyen Genel Sekreter Varol Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile imzalanan iş birliği protokolü ile Aksaray’da kayda değer bir eserin hayata geçirildiği belirtti. Ihlara Cam Teras ve kafeterya projesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  
 


 

Açılışa katılan Milletvekili Hüseyin Altınsoy’ da yaptığı konuşmada Aksaray’ın turizmde Aksaray2ın hak ettiği yeri alması için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Milletvekili Altınsoy Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya projesinin hayırlı olması temennilerinde bulundu.  

 

Aksaray’ın Kadim bir tarihi geçmişe sahip olduğunu dile getiren Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’da yaptığı konuşmada Aksaray’da turizm yatırımlarının artırılmasını dile getirdi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya projesini hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik ederek hayırlı olması temennilerinde bulundu.  
 


 

‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KÜLTÜR VE TURİZM PROJELERİ TAKDİRE DEĞER’’

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray da kültür ve turizm açısından hayata geçirdiği projelerin takdire şayan olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’ Dünyanın en büyük kanyon vadilerinden biri olan ve doğanın büyüleyici güzelliğini gözler önüne seren Ihlara Vadisini yukarıdan izleme fırsatı verecek olan Ihlara Cam Teras ve Kafeterya projesinin açılışında sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirerek konuşmama başlıyorum. Ihlara Vadisi tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin en nadide yerlerinden biri. Vadinin derinlerine inen her adımda tarih boyunca burada yaşamış medeniyetlerin izlerine rastlamak Mümkün.  Vadi İçerisinde Ağaçaltı, sümbüllü yılanlı, karanlıkkale seki. kokar, eğritaş, Bahattin samanlığı gibi 105 adet kilise yer almaktadır. Aynı zamanda Vadiden Melendiz Çayına da geçilebilmekte bugün açılışını yaptığımız bu cam teras bu eşsiz güzelliklerin daha yakından görülmesini sağlayacak. Ziyaretçilerimize unutulmaz deneyimler sunacak.
 


 

Ihlara vadisinde hayata geçecek bu proje büyük bir cazibe merkezi olma özelliğine sahip. Vadiden 150 metre yükseklikte inşa edilen cam teras projesi ziyaretçilere ıhlara vadisini geniş bir perspektiften seyredebilecekleri imkanlar sunmaktadır. Ihlara yolu karşılama merkezi ve yürüyüş yolu tesisini de hayata geçireceğiz. Bu şekilde ziyaretçilerimiz 14 kilo metrelik yürüyüş yolu boyunca yürüyüş yapabilecekler.  
 


 

Kapadokya bölgesinin en özel yerlerinden olan Selime Katadrali içinde karşılama merkezi çalışmalarımız devam ediyor. Ihlara Cam Teras ve Kafeterya projesinin şehir turizmine önemli katkıları olacağına eminim. Belediye Başkanımızın da söylediği gibi bölgeye Ihlara Cam Teras projesinin devamı niteliğinde turizm projeleri kazandırılacaktır. Seyir keyfi yüksek bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’e ve herkese teşekkür ediyorum. Ihlara Cam Teras Projesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ Dedi.  
 


 

Dualar eşliğinde yapılan Kurdela töreninin ardından Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya projesi hizmete açıldı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a hediye takdiminde bulunarak misafirlerini proje alanını gezdirdi.  
 


 


 



Salı 35.4 ° / 19.2 °
Çarşamba 32.6 ° / 18.7 °
Perşembe 31.6 ° / 16.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri