İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 3. Dönem toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleştirildi. Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda 2018 yılında Aksaray´da yürütülen projeler ile devam eden yatırımların gerçekleşme durumları değerlendirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Mustafa Karahanlı, İlçe Kaymakamları, İlçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Aykut Pekmez toplantının açılışında yaptığı konuşmasında Aksaray´da yürütülen projelerin son durumu hakkında açıklamada bulundu.

Vali Pekmez;  15 kurum ve kuruluşun 2018 yılı yatırım programında yer alan 407 adet projenin toplam bedelinin 2 milyar 345 milyon TL olup;  bunun yaklaşık 1 milyar 085 milyon TL´sinin (yüzde46) önceki yıllarda harcandığını söyledi.

Aksaray´da devam eden yatırımların 2018 yılı ödenek toplamının yaklaşık 394 milyon 360 bin TL olduğunu kaydeden Vali Pekmez Eylül ayı sonu itibariyle ödenek gerçekleşmesinin yüzde 57 düzeyinde olduğunu kümülatif ortalama yüzde 56 fiziki gerçekleşme sağlandığını bildirdi.

2018 yılı 3. Dönem itibariyle Aksaray´da yatırım programı içindeki 407 adet projeden 53´ünün tamamlandığını, 324´nünün devam ettiğini ifade eden Vali Pekmez 30 projenin ise ihale ya da proje aşamasında olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra Aksaray Üniversitesi Vakıflar, İller Bankası A.Ş, Medaş, Teiaş, DSİ 4. Bölge, Orman ve Karayolları Bölge Müdürleri ile bakanlıkların il müdürleri Aksaray´da devam eden yatırımların 2018 yılı 3. Dönemi itibariyle son durumu hakkında bilgi verdi.

Yatırımların uygulanmasında karşılaşılan sorunların aşılması için kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasının önemini belirten Vali Pekmez;  gerekli durumlarda kendisine bilgi verilmesini istedi.

Toplantıya katılan ilçe ve belde belediye başkanları devam eden yatırımların son durumu hakkında bilgi alırken karşılaştıkları sorunları ilgili bölge ve il müdürlerine aktardılar.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri