İletişim Fakültesi ?İletişim Buluşmalarının? İlkini Gerçekleştirdi

İletişim Fakültesi ?İletişim Buluşmalarının? İlkini Gerçekleştirdi

Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Aksaray Yenigün gazetesi sahibi Yaşar Karatay, öğrencilere mesleki deneyimlerinden ve gazetecilik mesleğinin toplumsal yaşamdaki öneminden bahsetti.

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğe, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, İletişim Fakültesi akademik personeli ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, gazeteciliğin geleceği açısından medya profesyonelleri ile öğrencilerin bir araya gelmelerinin önemine vurgu yaparak bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, sektör temsilcilerinin tecrübelerini gazetecilik öğrencilerine aktarmalarının daha yolun başında olan gazeteci adayları için son derece kıymetli olduğunu belirterek bunun öğrencilere farklı bakış açıları kazandırdığının altını çizdi. Dekan Yılmaz´dan sonra söz alan Yaşar Karatay, gazetecilik mesleğinin toplumsal yaşamdaki öneminden söz ederek öğrencilerin gazetecilik mesleği ile ilgili sorularını yanıtladı. Gazeteciliğin güzel yanları ve zorlukları olduğunu söyleyen Karatay, basının demokratik toplumlarda 4. Kuvvet olduğu yargısına atıfta bulunarak basını fiili anlamda 1. Kuvvet olarak gördüğünü ifade etti. Ulusal gazetelerden örnekler göstererek basında yaşanan problemlerden ve ideolojik yaklaşımların gazetecilik pratiğini etkilemesinden söz eden Karatay, yerel basında da ulusal basında da gazetecinin etik değerlere bağlı kalmasının önemli olduğunu vurguladı. Aksaray´da yedi yerel gazete bulunduğunu söyleyen Karatay, Aksaray Üniversitesi´nde İletişim Fakültesinin açılmasının yerel basının geleceği için iyi bir fırsat olduğunu belirtti. Yaşar Karatay, ayrıca böyle bir ortamda eğitim görmenin öğrencileri mesleki açıdan bir adım öne taşıyacağını söyledi. Bunun yanında Karatay, iletişim fakültelerinden mezun olanların işsiz kalacağı şeklindeki algının yanlış olduğunu söyleyerek ?Bu durumun aksine yerel basında ve ulusal basında nitelikli iletişim fakültesi mezunlarına ihtiyaç var? şeklinde konuştu. Basın meslek etiğinin öneminden de söz eden Karatay, toplumsal faydayı gözeten bilinçli bir gazetecinin, ülkemizin geleceği için son derece önemli olduğunun altını çizdi. Söyleyişinin ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Danışma Kurulu Toplantısına geçildi. Toplantıda yerel basının mevcut durumu, İletişim Fakültesi mezunlarının istihdam olanakları, İletişim Fakültesi öğrencilerinin etkin staj uygulama eğitiminin planlanması ve ilimizde faaliyet gösteren basın yayın kuruluşları ile üniversitemizin etkin iş birliği içerisinde bulunması görüşüldü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz´ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Sektör Temsilcisi ve Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Karatay, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çavuş ve Yrd. Doç. Dr. Ercan Aktan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa İşliyen, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zühal Fidan, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Veysel Çakmak ve Fakülte Sekreteri Coşkun Dilmaç katıldı.

İletişim Fakültesinin öncülük ettiği Danışma Kurulu Toplantısında, akademi ve sektör işbirliğini gerçekleştirme yolunda atılacak adımlar konuşuldu. Danışma Kurulu Toplantısında Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunlarının istihdamı ve öğrencilerin mesleki pratiğe yönelik eğitimi noktasında alınan tavsiye kararlar imzalandı. Toplantıda ayrıca yerel basının mevcut durumu ve üniversitelerde gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetleri konuşuldu.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri