İrfan Çıtak: Aksaray’ı Türkiye’nin örnek şehri haline getireceğiz

İrfan Çıtak: Aksaray’ı Türkiye’nin örnek şehri haline getireceğiz

İrfan Çıtak: Aksaray’ı Türkiye’nin örnek şehri haline getireceğiz

Çıtak, ‘Aksaray’ı Türkiye’ninörnek şehri haline getireceğiz’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İnanmadıkları hiçbir şeyi söylemediklerini ve Aksaray’ı modern bir kent yapısına büründürecek projelerinin olduğunu söyleyen Çıtak, projelerinin hiçbirinin ütopik olmadığını vurguladı.

Aksaray’a hizmet için yola çıktıklarını belirten Çıtak, “Uzatılan eli geri çevirmemek cömertliktir. Vatan sevgisi millete hizmetin en büyük gücüdür. Bu sevginin en büyük göstergesi de yerel yönetimlerdir. Yerel hizmetler zamanında, hızlı ve ekonomik bir şekilde sunulmalıdır. Çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunduğu, her türlü afete hazırlıklı, fiziki ve sosyal alt yapının, yeterli yeşil alanlar, spor alanları ve sosyal donatıların hazırlandığı, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmenin amaç edindiği, çağdaş kent ortamının temin edilmesi için MHP kadroları geve gündüz çalışacaktır. Aksaray MHP belediyeciliğinde Türkiye’nin örnek şehri olacaktır” diye konuştu.

 

ARAÇ TRAFİĞİ ŞEHİR MERKEZİNDE YER ALTINA ALINACAK

‘Memlekete Hizmet’ olarak adlandırdığı projelerini anlatan Çıtak; “Şehrimizin sorunlarını yaşayan insanlara yönelik yani bizlere yönelik projelerimiz olacak. Hiçbir şekilde ütopik proje hazırlamadık. Biz sahaya çıktığımız andan bu zamana kadar insanlara hep samimiyetle yaklaştık ve insanlara samimi yaklaşırken de gerçek olmayan vaatlerle kandırmadık. Biz yapabileceğimiz projelerin peşindeyiz.  Bizim şu anda yıkılan bir kentsel dönüşümü alanımız var. Onu tamamlama ve devam ettirme arzusundayız.  Şu an Kale Altı Cadde esnafımızın rahatsızlığının da farkındayız. Buradaki yolu genişlettikten sonra o bölgeye 15 metrelik bir yol yapacağız. Yer altına kapalı çarşı yapacağız. Şehrimizin trafik sorununu azaltmak için projelerimiz var. Eğer bir şehri yenileyeceksek kısa vadeli projeler olmamalı. Bu projeler bizi en az 70 yıl götürecek. Yer altına merdivenle indikten sonra bizi şehrimizin en büyük sorunu olan otopark karşılayacak. Araç trafiği mevcut belediyenin olduğu yerden yer altından devam edip Kurşunlu Camiyi geçtikten sonra tekrar yüzeye çıkacak. Araç trafiğini bu noktada meydandan tamamen bağımsız kılıyoruz ve insanların gezebileceği, yürüyebileceği alan oluşturuyoruz” dedi.   

HAYVAN OTELİ, FUAR ALANI,

DÜĞÜN SALONU, KATLI PAZAR…

Çıtak, büyük ve kapsamlı bir fuar alanı ile ulusal ve uluslararası bütün organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek,  “Bu kadar güzel bir şehri pazar alanlarına maruz bırakmak istemiyoruz. Bir fuar alanı oluşturmak demek dünyadaki bütün organizasyonları buraya çekmek demektir. Kadınlarımızın sözde değil özde yanında olduğumuzu göstermek için bu yolda kadınlarımız ile birlikte yürüyeceğiz.  Çünkü kadınlarımızın dokunduğu yerle bizim dokunduğumuz yerler arasında fark var. Biz kadınlarımıza güveniyoruz. Geçim sıkıntısı çeken kadınlarımızın çalışma hayatına yönlendirmek ve akıllarının çocuklarında kalmaması için güveneceği mahalle kreşi açmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZE YÖNELİK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR

Projelerini sıralamaya devam eden Çıtak, “Aksaray’ımızın hayvan oteline ihtiyacı var. Hayvan sahipleri şehir dışına çıktıklarında güvenle geri bırakabileceği döndüğünde, tekrar alabileceği bir ortam hazırlamak istiyoruz. Kenar mahallelerde sokak hayvanları da insanlarımıza sıkıntı çıkartıyor. Tamamen serbest bırakılmış sokak hayvanlarının bilinçsiz ve kontrolsüz bir biçimde doğum yapmalarının önüne geçmek zorundayız. Düğün salonlarını çok cüzi fiyatlara indirmeyi hedefleyerek gençlerimize yardımcı olacağız. Gençlerimizin borçlanmasını istemiyoruz. İnsanlarımızın sıkıntılarını biliyoruz buna yönelik çalışma yapmak zorundayız. Aksaray Belediyesi olarak ilk yapacağımız şey şehrimizde yaşayan insanların yaşam kalitesini arttırabilmek olacaktır. Katlı Pazar alanı yapacağız ve otopark olarak da kullanacağız. Belediyenin kontrolü ve kooperatif sistemiyle işçi bloklarını kuracağız. Burada yer sahibi olacak,  kirada oturan insanlar olacak. Belediyenin arsalarına yapılacak olan bu konutlar ön ödeme şartlı olacak ve kira öder gibi ödemesi yapılacak. Altını çizerek söylüyorum; ben ve ekip arkadaşlarım değil, asgari ücretle geçinen kıt kanaat yaşayan garibanlarımız için yapıldı bu proje. Hiçbir zümre evlatları bu konutlardan ev sahibi olamayacak” şeklinde konuştu.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri