İşçiler kadro sevincini Vali Pekmez´le paylaştı

İşçiler kadro sevincini Vali Pekmez´le paylaştı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Kamu kurumlarında çalışan iççiler kadro sevincini Vali Aykut Pekmez´le paylaştı
 
Kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan;  yapılan düzenleme ile kadroya geçen işçiler Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti. İşçiler kadro sevincini Vali Aykut Pekmez ile pasta keserek kutladı.
Valilik Toplantı Salonunda kamu kurumlarında çalışan işçiler adına 1´er temsilciyi kabul eden Vali Pekmez; yılbaşlarında yapılan ihale süreçlerinde tedirginlik yaşayan işçilerin kadroya geçirilerek çok önemli bir çalışmanın gerçekleştirildiğini belirtti.
İççilere kadrolarının hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Pekmez; ?büyük titizlikle yapılan çalışma sonunda taşeron işçiler olarak kadroya alındınız. Bundan sonraki süreçte sizlere düşen daha önceki gibi daha öncekinden daha fazla bulunduğunuz işlerde daha gayretli daha azimli çalışmanızı bekliyoruz.? dedi.
-Aksaray´da 40 kamu kurum ve kuruluşunda taşeron işçiler kadroya geçti
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş ziyarette yaptığı açıklamada; Aksaray´da 40 kurum ve kuruluşta taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alındığını söyledi.
90 günlük geçiş dönemi ile ilgili yapılan çalışmaların büyük titizlikle gerçekleştirildiğini belirten Akkuş; ?Sayın Valimizin takibi ve talimatları, milletvekillerimizin konuya gösterdiği ilgi ile yapılan düzenlemede herhangi bir hak kaybı yaşanmadan geçiş süreçleri tamamlandı. Oluşturulan itiraz komisyonları ile çok ince bir hassasiyetler bu süreç tamamlandı? dedi.
Vali Pekmez: ?Titiz bir çalışma gerçekleştirildi, 3.500 taşeron işçi kadroya alındı?
Kadroya geçen işçilerle bir süre sohbet eden Vali Aykut Pekmez; ?Taşeron işçiliği yıllardır ülkemiz için bir meseleydi. İhale dönemlerinde mutlaka tedirginlik yaşıyordunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin talimatları ile işçilerin kadro alması için süreç başladı. 90 günlük bir süre içinde 3.500 civarında personelimizi kadroya almış olduk. İŞKUR  ve bağlı bulunduğunuz müdürlükleri titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Süreler sizin açınızdan önemliydi. Birimler bu noktada titizlikle çalışıp kimse mağdur olmadan süreci de bitirip sizlerin kadrolu olarak çalışma hayatınıza devam etmenizi sağladı.? dedi.
-Bulunduğunuz işlerde daha gayretli, azimli çalışın
İşçilere söz vererek görüşlerini dinleyen Vali Pekmez; ?Bundan sonraki süreçte sizlere düşen daha önceki gibi hatta daha öncekinden daha fazla bulunduğunuz işlerde daha gayretli daha azimli çalışmanızı bekliyoruz. Buna da inanıyoruz İnşallah sizin için hayırlı olan bu çalışma süreci sonunda uzun yıllar bu görevlerde sağlıkla huzurla çalışmanızı diliyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.? dedi.  
Ziyarete gelen işçi temsilcileri her yıl yenilenecek ihalelerde ?Acaba çıkarılacak mıyız? diye düşünerek büyük endişe duyduklarını ancak yapılan düzenleme ile bu tedirginliklerinin ortadan kalktığını söylediler. Düzenleme ile çok büyük sevinç yaşadıklarını anlatan işçiler : ?Bütün korkulu rüyalardan kurtulduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, devletimize minnettarız herkesten Allah razı olsun.? diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Vali Aykut Pekmez;  daha sonra Çalışma İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş ve kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan kadroya geçen işçiler üzerinde ?Kadro İçin Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım´ yazılı pastayı kesti. İşçiler kadro sevinçlerini Vali Pekmez ile paylaştılar.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri