İŞKUR´dan engelliler gününde anlamlı program

İŞKUR´dan engelliler gününde anlamlı program

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

İŞKUR´DAN ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI PROGRAM

    3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Aksaray Valiliği himayelerinde Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Türkiye Beyaz Ay Derneği iş birlikteliğinde engelli derneklerimizin, çeşitli kurum ve kuruluşların destekleri ile düzenlenen meslek edindirme kursları kapsamında sertifika dağıtım töreni ve engelli kursiyerlerimizin hazırlamış olduğu sergi gerçekleşecektir. Amacımız 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık oluşturarak bugünü özel bir şekilde kutlamak.

    Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 3 Aralık 2018 Pazartesi günü saat: 9.30 da düzenlenecek olan istihdam ve kariyer günlerinde 22 eski hükümlü ve engelli vatandaşımıza 50 bin TL´ye kadar hibe desteği çeki törenle dağıtılacaktır.

2018 YILI ENGELLLERİN YILI OLMUŞTUR.

    Bunun yanı sıra engelli derneklerinin destekleri ile engelli mehter gösterisi ve engellilere yönelik çeşitli programlar icra edilecektir. Akşam gerçekleşecek programda ise engelli derneklerine yönelik düzenlenen meslek edindirme kursları ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri sertifikaları dağıtılacak olup ayrıca engelli vatandaşlarımızın meslek edindirme kursları kapsamında gerçekleştirmiş oldukları çalışmaların sergisi ve engelli aileleri ile birlikte bir kokteyl gerçekleşecektir.

 

    2018 yılında aktif işgücü programları kapsamında dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımıza yönelik sayısız faaliyetler düzenlendi. 100´ün üzerinden engelli vatandaşımız uygulamalı girişimcilik eğitimi meslek edindirme kursları ile hibe desteği projelerinden yararlandılar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın talimatları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK hanımefendinin öncülüğünde Türkiye´de engelli vatandaşlarımızın  mesleki deneyim ve tecrübe kazanması aktif işgücü piyasası içerisinde etkin bir şekilde yer alması için sayısız projeler yürütüldü. Bu kapsamda ilimiz engelli vatandaşlara yönelik olarak 50 bin TL´ye kadar hibe desteği projesinde 82 proje ile Türkiye birincisi olmuştur. Başka bir ifadeyle 2018 yılı engellilerimizin yılı olmuştur. Yeni girişimcilerimize başarılar diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.

 

Mahmut AKKUŞ

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri