İŞKUR´DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI (SÇP)

İŞKUR´DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI (SÇP)

BAŞVURU TARİHLERİ 25-28.06.2019 TARİHLERİ ARASINDA

İŞKUR´DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI (SÇP)

 

    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın duyurduğu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK´un detaylarını paylaştığı gençlere müjde niteliği taşıyan Sosyal Çalışma Programının (SÇP) detayları belli oldu.

    Sayın Bakanımızın müjdesini verdiği sosyal çalışma programı ile birlikte gençler bir taraftan sosyal sorumluluk projelerinde yer alırken, bir taraftan da kayıtlı istihdam imkânına kavuşacaktır. Çok erken yaşta sigortalı olup sosyal güvenlikleri sağlanacaktır.

    Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilk kez gençlere yönelik olarak uygulanacak Sosyal Çalışma Programı (SÇP) Aksaray´da başlıyor.

 

BAŞVURU TARİHLERİ 25-28.06.2019 TARİHLERİ ARASINDA

 

    Üniversite öğrencilerinin hem kamu hizmetlerine katılarak sosyal sorumluluklarını yerine getirebileceği hem de mesleki becerilerini geliştirerek İş tecrübesi edinebileceği yeni aktif işgücü programı olan Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuru tarihleri 25.06.2019 ile 28.06.2019 tarihlerini kapsayacak şekilde 4 gün süreyle gerçekleşecektir.

    Başvurular www.iskur.gov.tr adresinden veya İŞKUR İl Müdürlüklerinden şahsen yapılabilecektir.

 

HANGİ KURUMLARDA SÇP UYGULANACAKTIR?

 

    Aksaray´da ilk etapta 122 kişilik kontenjan tahsis edilmiş olup Aksaray Valiliği, Aksaray Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Aksaray Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aksaray İl Müftülüğü, Ortaköy Kaymakamlığı ile Aksaray Üniversitesi Ortaköy Meslek Yüksek Okulunda Sosyal Çalışma Programı (SÇP) uygulanacaktır.

    Sosyal çalışma programları üniversiteli öğrencilerimizin Temmuz, Ağustos, Eylül dönemlerinde en fazla 3 ay süreyle ve haftada 3 gün gerçekleşecek şekilde düzenlenecek olup Günlük çalışma süresi 7,5 saat olarak uygulanacaktır

    2019 yılı için günlük 67.36TL cep harçlığı ile sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

   

SÇP´NİN BAŞLICA ŞARTLARI NELERDİR?

 

    Doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması kütüphanelerin bakımı ve düzeni kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi başlıca uygulama alanları olup katılımcı olabilmek için öğrencilerin programın başladığı tarihi içine alan eğitim öğretim yılının 1. Yarı yılı sonu itibarıyla genel akademik not ortalamasının not döküm cetvelinde 4´lük sistemde 2 ve üzerinde olması, Genel not ortalamasının yüzlük sistemde 53.33 ve üzerinde olması, bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarında olduğu gibi not ortalaması hesaplanmayan öğrenciler için ilgili dönem itibariyle başarısız olunmadığını belgelendirilmesi, her bir öğrencinin bir yaz döneminde en fazla 3 programa başvuru hakkı bulunduğundan, tüm programlara başvuru yapılamaz. başlıca şartlardır.

    Her bir Sosyal Çalışma Programı belirli sayıdaki kontenjanla açılır katılımcılar merkezi kura/liste/noter kurası yöntemlerinden biri ile belirlenir. Kontenjan sayısı kadar sıralı yedek katılımcı belirlenir. Günlük Sosyal Çalışma Süresi 8 Saattir. Bu sürenin 7,5 Saati çalışma yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür 2019 yılı yaz dönemi için toplam süre AZAMİ 39 gündür.  

 

    Sosyal Çalışma Programlarını 18 yaşını tamamlamış bütün Lisans, Önlisans öğrencileri katılabilecektir. Ancak açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılamayacaktır. Ayrıca dersleri devam eden zorunlu staj yapmakta olan veya başka bir işte çalışan öğrenciler de programlardan faydalanamayacaklardır.

    Başvurular www.iskur.gov.tr adresinden şahsen veya İŞKUR İl Müdürlüklerinden yapılabilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri