19.7° / 7°

İstanbul - Ali Babacan İBB'yi ziyaret etti

İstanbul - Ali Babacan İBB'yi ziyaret etti

İstanbul - Ali Babacan İBB
Tarih: 22.03.2025 19:32

Gülseren KARAPINAR- Uğur GÜLBOY / İSTANBUL, (DHA)- Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında ikili açıklama yaptı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında ziyaret etti. Özel ve Babacan, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özgür Özel burada yaptığı konuşmada, "Haftaya başlarken hepinizin duyduklarını biz de duymuştuk. Saraçhane’ye kayyım, Barolar Birliğine kayyım, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayyım. Bir terör soruşturması, bir suç örgütü soruşturması yakıştırması ve iftirası ile karşı karşıyayız. Gözaltıların 4’üncü gününe girmiş durumdayız. Yarın sabah 06.20 itibariyle başta Ekrem İmamoğlu, Murat Çalık, Emrah Şahan ve gözaltında bulunan arkadaşlarımızın hakim karşısında kararlarının verilmesi gerekiyor. Bu süreci çok yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'ÜLKENİN YARGISI GÜÇLÜYSE BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ ÇALIŞIYORSA ÜLKE GÜÇLÜDÜR'

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Aradan neredeyse tam 3 yıl geçti. Yine Saraçhane'deyiz. Yine bir haksızlık var. Yine bir hukuksuzluk var. Ve bizim de yine itirazımız var. Arkadaşlarımızla beraber demokrasi için buradayız. Hak ve özgürlükler için buradayız. Adalet için buradayız. Türkiye içinde terörsüz bir Türkiye'yle ilgili umutlar yeşeriyordu. Ekonomiden çok zor ve ağır bedelini milyonlarca vatandaşımızın ödediği bir ekonomik modelle acaba enflasyon düşer mi umutları yeşeriyordu. Tam da bu umutların yeşerdiği dönemde maalesef şu son 1 hafta içinde olanlar ülkemizdeki o tüm umutları tekrar karartan insanlarımızın, özellikle gençlerimizin yarınlara olan güvenini tamamen yitirmesine sebep olan gelişmeler oldu. 2017’deki Anayasa değişikliğinden bu yana tam 8 yıl geçti. Türkiye sürekli güç kaybediyor. Çünkü arkadaşlar gerçekten güçlü bir ülke gücünü hukuktan alır. Gücünü kural bazlı yönetimden alır. Gücünü adaletten alır. Gücünü güçlü kurumlardan alır. Bir ülkede güçlü kurumlar varsa o ülke güçlüdür. O ülkenin yargısı güçlüyse bağımsız ve tarafsız çalışıyorsa ülke güçlüdür. O ülkenin ekonomik kurumları özellikle Merkez Bankası gibi, BDDK gibi durumları gerçekten bağımsızsa o ülke güçlüdür" dedi.

MUHALEFET, İKTİDAR AYIRT ETMEDEN HUKUK HERKES İÇİN HUKUKTUR

Gençlere seslenen Babacan, "Görüyoruz gençlerimiz yollarda. Gençlerimiz sokaklarda, gençlerimiz meydanlarda. Niye biliyor musunuz? Çünkü acaba Türkiye bir gün demokrasiye ulaşır mı diye bir beklentileri var. Bu hafta olanlar o gençlerimizin ümidini, beklentilerini tamamen kıracak gelişmeler. Gençlerimiz onun için meydanlarda. Bu ülke için meydanlarda, ülkenin yarınları için meydanlarda. Tabii meydanlardan, sokaklardan bahsedince burada ben özellikle Cumhurbaşkanı'na da bir mesaj iletmek istiyorum. Hiç kimseye özellikle de gençlerimizi provoke edici, meydanları daha da farklı bir noktaya getireceği ne bir üslup, ne bir tavır, ne de bir karar içerisinde olmasın. Türkiye'de şu anda yürütülen süreç hükümetin, iktidarın, oluşturduğu bir baskı ikliminin ve uyguladığı operasyonların sadece bir uzantısı. Şu andaki görüntü bu. Türkiye'de sivil toplum baskı altında mı? Baskı altında. İş dünyası baskı altında mı? Baskı altında. Yeter ki Türkiye'de demokrasiye inanalım, demokrasiye inancımızı asla kaybetmeyelim. Şu anda yargıya bakıyoruz. Türkiye'de yargı iki ayrı yargı haline geldi. İktidardan tarafaysanız, iktidarsanız yargı farklı, başka bir yargı bakıyor size. Yok muhalefet değilseniz, başka bir yargı var. Aynı konular, aynı iddialar iktidar belediyeleri için farklı bir şekilde yürüyor, muhalefet belediye için farklı bir şekilde yürüyor. Böyle bir şey olmaz. Muhalefet, iktidar ayırt etmeden merkezi yönetimi, yerel yönetimi ayırt etmeden hukuk herkes için hukuktur. Kanun herkes için kanundur. Ve gerçekten büyük ve güzel ülke temiz bir şekilde yönetilmeye layıktır. Ve inşallah o noktaya da gelecektir" şeklinde konuştu.

  • BIST 100

    9072,65%0,31
  • DOLAR

    37,99% 0,41
  • EURO

    41,22% 0,80
  • GRAM ALTIN

    3695,49% 0,45
  • Ç. ALTIN

    5953,32% -0,52
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Peskov: Rusya ile ABD arasındaki görüşmelerin sonuçları analiz ediliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yazıcıoğlu'nu andı
DEM Parti'li Hatimoğulları: Bizim açımızdan süreç hala devam ediyor
Bakan Bolat, Bulgaristan Başbakanı Jelyazkov ile görüştü
Çin Başkan Yardımcısı Han Zheng, İtalya Senato Başkanı La Russa ile görüştü
Otomobilin çarptığı Sevinç ağır yaralandı; kaza kamerada (2)
Yüksekova'da baharın müjdecisi kardelenler çiçek açtı
Mars'ta ‘antik yaşama’ ait kanıtlar bulundu
Trabzon’da minikler deniz ekosistemini keşfetti
Bakan Bolat, Türk ve Bulgar firmaların standlarını ziyaret etti
Lukaşenko, Belarus'ta yeni dönem cumhurbaşkanlığı için yemin etti
İletişim Başkanlığı: 'Devlet Bahçeli entübe edildi' iddiası doğru değil
Muğla merkezli 2 ilde tefecilik operasyonu; 8 gözaltı
34 kilo metamfetamin ele geçirilen otomobilin sürücüsü tutuklandı
Şarampole uçan kamyonetin ehliyetsiz sürücüsü öldü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Lukaşenko, Belarus'ta yeni dönem cumhurbaşkanlığı için yemin etti

İletişim Başkanlığı: 'Devlet Bahçeli entübe edildi' iddiası doğru değil

Muğla merkezli 2 ilde tefecilik operasyonu; 8 gözaltı

34 kilo metamfetamin ele geçirilen otomobilin sürücüsü tutuklandı

Şarampole uçan kamyonetin ehliyetsiz sürücüsü öldü

Belçika'nın havalimanlarında 31 Mart'ta gidiş yönlü bütün uçuşlar iptal edildi

Beşiktaş, Galatasaray maçı hazırlıklarına devam ediyor

Sezin'e çarpıp ölümüne neden olan sürücüye ‘hakaret’ davası

İzmir'de toplantı ve gösteri yasağı 4 gün uzatıldı

Kaçak kazıya suçüstü; 3 gözaltı

Rahminden 35 santimlik miyom çıktı

Arkadaşının asılı montundan para çaldı; o anlar kamerada

Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası ülke ekonomisine katkı sundu

Muğla - Abramoviç'in yatları 3 yıldır Muğla açıklarında/ Video eklendi

Eşini 14 bıçak darbesiyle öldüren sanığa tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası

Bayram trafiği, Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi'nden takip edilecek

İstanbul- Saraçhane'de izinsiz gösteri yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği i...

Gazeteci İsmail Güneş, mezarı başında anıldı

Filistin Kızılayı: Refah'taki 9 sağlık çalışanından 3 gündür haber alamıyoruz

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımıza sarf edilen çirkin sözleri kınıyorum

Sahte altınla 700 bin TL'lik dolandırıcılığa 3 tutuklama