18.2° / 7.9°

İstanbul- Bahçelievler'de plan yapıp kocasını sevgilisine öldürttü

İstanbul- Bahçelievler'de plan yapıp kocasını sevgilisine öldürttü

İstanbul- Bahçelievler
Tarih: 13.05.2025 17:03

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)- BAHÇELİEVLER'de sokak ortasında başındaki beyaz poşetle yüzünü gizleyen kişi tarafından öldürülen Hüseyin Veznedar (54) cinayetiyle ilgili aralarında eşinin de bulunduğu 2 kişi yakalandı. Hüseyin Veznedar'ın 2012 yılından beri evli olduğu eşi Z.V.'nin kurduğu planla Ufuk A.(44) tarafından öldürüldüğü belirlendi. Veznedar'ın eşi Z.V., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken Bursa'da yakalanan şüpheli Ufuk A. adliyeye sevk edildi.

Olay, 9 Mayıs'ta Çoban Çeşme Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; kafeterya işlettiği öğrenilen Hüseyin Veznedar, sokakta başındaki beyaz poşetle yüzünü gizleyen bir kişi tarafından silahla vuruldu. Saldırıda vücuduna 5 kurşun isabet eden Veznedar, olay yerinde hayatını kaybederken saldırgan yaya olarak kaçtı.

OLAY GÜNÜ BAŞKASIYLA BULUŞMUŞ

Cinayet Büro Amirliği'nin olayın ardından şüpheliyi yakalamak için başlattığı çalışmada, saldırının gerçekleştirildiği sırada otomobilini caddeye park eden eş Z.V.'nin ifadesi alındı. Olayı anlatan Z.V., eşinin kendisini telefonla arayarak alışveriş yapmak için sokağa inmesini istediğini, olayın bu sırada gerçekleştiğini söyledi. Polis ekipleri, Z.V.'nin verdiği çelişkili ifadelerin ardından çalışmasını sürdürdü. İncelemelerin ardından olay günü sabah saatlerinde Z.V. ve bir erkeğin birlikte otele gittiği görüntülere ulaşıldı.

ŞÜPHELİNİN İSMİNİ VERDİ, CİNAYET PLANINI ANLATTI

Görüntülerin ardından tekrar sorgusu yapılan Z.V., eşini öldürmek için cinayet planı yaptığını itiraf ederek saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin ismini verdi. Z.V.'nin poliste verdiği ifadesinde “Uzun süredir gönül ilişkimiz vardı. Ben ayrılmak istiyordum ancak Hüseyin benden ayrılmak istemiyordu. Beni tehdit ediyordu. Olay günün sevgilim olan Ufuk'la buluştum. Bir süre konuştuktan sonra evin oraya geldik. Ufuk'u bir sokak geride indirmiştim. Ben telefon ederek onu bir bahaneyle aşağı çağırdım. Bana doğru gelirken bir anda silahlı saldırı oldu. Ufuk'un onunla konuşup ikna etmesini bekliyordum. Öldüreceğini bilmiyordum." dediği öğrenildi. Bu ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Z.V. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞÜPHELİ BURSA'DA YAKALANDI

Z.V.'nin ifadesinin ardından Ufuk A.'yı yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelinin Bursa'ya kaçtığını belirledi. Bursa'da kaldığı otelde yakalanan Ufuk A., gözaltına alınarak İstanbul, Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Burada sorgulanan şüpheli, yapılan ilk sorgusunda suçunu itiraf ederek, Z.V. ile internet üzerinden tanıştığını, bir süredir ilişkileri olduğunu, eşinin kendisini dövdüğünü ve eziyet ettiğini söyleyince kinlendiğini söylediğini öğrenildi. Ancak şüpheli Ufuk A. resmi ifade vermeyerek 'Susma' hakkını kullandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. (DHA)

  • BIST 100

    9723,47%-0,24
  • DOLAR

    38,77% -0,02
  • EURO

    43,13% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4041,97% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6556,87% 0,21
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bodrum'da turistlerin çekildiği deniz yatağının iskeledeki tekneye çarpması k...
İstanbul - Ümraniye’de gecekondu yangını; bitişikteki binada mahsur kalanları...
Tekirdağ’da tartıştığı oğlunu av tüfeğiyle öldürdü
Bakan Kurum: PKK terör örgütünün silah bırakması bu milletin iradesinin zafer...
Kontrolden çıkan otomobil refüjdeki aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
İstanbul - Başakşehir’de cip ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı
TBMM Genel Kurulu'nda terör örgütü PKK'nın silah bırakma ve fesih kararı değe...
Bakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile bir araya geldi
CHP'li İnan Akgün Alp, TBMM'ye 'skuter' ile geldi
Yalova'da alt geçitte yol verme tartışmasında kadın sürücü trafiği kilitledi
Tüfekle oynayan 14 yaşındaki çocuk, kendini vurdu
Anne ve 2 çocuğunun öldüğü yangında itfaiyeci baba ile olay sonrası nişanland...
Pakistan Başbakanı Şerif: Türkiye ile devam eden kardeşlik bağlarından gurur ...
Depremde 35 kişin öldüğü Ezgi Apartmanı davası sanığı: Bu dosyada kurban seçi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tüfekle oynayan 14 yaşındaki çocuk, kendini vurdu

Anne ve 2 çocuğunun öldüğü yangında itfaiyeci baba ile olay sonrası nişanlandığı hemşire...

Pakistan Başbakanı Şerif: Türkiye ile devam eden kardeşlik bağlarından gurur duymaktayız

Depremde 35 kişin öldüğü Ezgi Apartmanı davası sanığı: Bu dosyada kurban seçildim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Derede akıntıya kapılan İbrahim 4 gündür aranıyor (2)

Bilek Güreşi Gençler A Türkiye Birinciliği müsabakaları Samsun’da tamamlandı

Galatasaray kafilesi, Gaziantep’te / Video eklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti (2)

Trump, Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldıracaklarını açıkladı

AK Partili Dönmez: Raporumuz, Türkiye'nin yapay zeka politikalarına yön verecek

Fatih Tekke: Önümüzde Avrupa için hedef bir maç var

Beyaz Saray: Başkan Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Suudi Arabistan'da görüşecek

2 gün önce satışa çıkardığı motosikletiyle kaza yapıp, öldü

Okan Buruk: Bu hafta iki kupa birden alma durumumuz var

Çamlıyayla'da dolu; yollar kapandı

İstanbul- İstanbul'da 3.8 büyüklüğünde deprem / Ek görüntüyle

Trabzonspor kafilesi, Gaziantep’te

İstanbul - Balık Ayhan son yolculuğuna uğurlandı

Gaziantep’te, konteyner yangını korkuttu

Kocaeli'de kimyasal madde tankını temizlerken fenalaşan 4 işçi, tedaviye alındı