30.7° / 13°

İstanbul - Bahçelievler'de 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla yeniden yapılan bina hak sahiplerine tesli...

İstanbul - Bahçelievler'de 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla yeniden yapılan bina hak sahiplerine teslim edildi

İstanbul - Bahçelievler
Tarih: 25.04.2025 17:06 Güncelleme: 25.04.2025 17:06

Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Bahçelievler’de 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında dönüştürülen binadaki daireleri hak sahiplerine teslim etti. Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp İstanbul’da riskli yapıların binaların 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Bahçelievler’de depreme dayanıklı olmayan bir bina Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başlattığı 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında yıkılıp yeniden yapıldı.Binadaki dairelerin hak sahiplerine teslimi törenle yapıldı.

'923 BİN BAĞIMSIZ BİRİMİN DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI'

Teslim töreni sırasında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp " 2012 den bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 6306 sayılı kanun kapsamında İstanbulumuzda 923 bin bağımsız birimin dönüşümü tamamlandı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurumun vizyon ve talimatlarıyla İstanbulumuzun 39 ilçesinde 365 ayrı noktada dönüşüm faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu alanlarda 113 bin bağımsız birimi projelendirme süreci 42 bin bağımsız birimin inşaatı devam etmektedir. 39 ilçedeki 365 proje alanında 157 bin bağımsız birimin yapım ve projelendirme çalışmaları devam etmektedir. Aynı kanun kapmasında riskli yapı tespitleri yapılmış ve inşası süren yaklaşık 51 bin toplamda 208 bin konut ve iş yerinin inşası projelendirme süreci İstanbulumuzda devam etmektedir" dedi.

'1.5 MİLYON LİRA DESTEKLİ YARISI HİBE YARISI KREDİ'

Başkan Alp, "Bakanlığımızın Sayın Murat Kurum Bakanımızın açıkladığı 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında arkamızda gördüğümüz Bahçelievler'de Kartaltepe Mahallesi Hüseyin Paşa caddesindeyiz. ‘Yarısı Bizden' projemiz bakanlığımızın ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığımızın 1,5 milyon lira destekli yarısı hibe yarısı kredi olacak şekilde verdiği destekle tamamlanmış bir binanın önündeyiz. Burası afete dayanıklıı hale gelip riskli binanın kısa sürede dönüşümü içinde, bakanlığımızın mali desteğiyle dönüşümünü tamamladığı bir binadır. 8 konut 6 dükkandan oluşuyor. Hem oturan vatandaşlarımıza hem yüklenici firmamıza hayırlı uğurlu olmasını, ağız tadıyla oturmalarını diliyorum. 'Yarısı Bizden' kampanyası 1,5 milyon mali desteğin sağlandığı İstanbulumuzun 39 ilçesinde riskli yapıların dönüşmesiyle ilgili açıklanan çok önemli bir kampanyadır.

'40 BİNE YAKIN KİŞİ KONUTUNU VE İŞ YERİNİ DÖNÜŞTÜRMEYİ SÜRDÜRÜYOR'

Alp, "Gördük ki 6 Şubat depremlerinde, 2 gün önce İstanbul’da yaşanan depremde ülkemizdeki deprem gerçeğini, kentsel dönüşüm sürecini, kentsel dönüşümün zorunluluğunu ortaya bir defa daha koymuştur. Bütün vatandaşlarımızı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla binalarını bir an evvel dönüştürmeleriyle ilgili ilçe belediyelerinden, Kentsel Dönüşüm Başkanlığımızdan hibe ve kredi kullanımıyla ilgili bilgi alabilirler. Bununla birlikte ilçe belediyelerinden riskli yapı tespiti ve yıkımıyla ilgili bilgileri alabilirler. Şu an 'Yarısı Bizden' kampanyasında mali destekle dönüşüm yapan 21 bin bağımsız bölüm var. 40 bine yakın vatandaşımız da konutunu ve iş yerini dönüştürmekle ilgili projesini sürdürüyor. Toplamda 61 bin gibi bir rakam var. 21 bin bağımsız birim ve inşaası arkamda gördüğünüz gibi tamamlanan, tamamlanmak üzere olan ve devam eden bina var.Burada vatandaşlarımızdan 'Yarısı bizden' kampanyasına yoğun bir talep var. Tüm ilçelerimizde binaları riskli olan vatandaşlarımızı da aynı şekilde dönüşürmek üzere hem Kentsel Dönüşüm Başkanlığımıza hem ilçe belediyelerimize sürecin nasıl işletildiğiyle ilgili bilgi alıp dönüşüme başlamalarını arzu ediyoruz" dedi. (DHA)

  • BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,88% 0,29
  • EURO

    46,63% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4231,44% -0,56
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle birçok kent için ‘kırmızı’ alarm verildi
Yangında mahsur kalan 2 köpeğe ilk müdahaleyi su sıkarak yaptılar
Türk Kara Kuvvetleri 2 bin 234 yaşında
Ot yangınında alevler yediemin otoparkındaki araçlara sıçradı
Manisa'da orman yangını
Kızının mezuniyetinde babasına da sürpriz yaptılar
1 aylık Metehan bebek beşiğinde ölü bulundu
Denizde ‘sanayi dalgıçlığı’ eğitimi
İzmir'e şehit ateşi düştü
Altınordu'da kaleci Serhat'a yeni talip
'Yıldızlararası Teknoloji Ödülleri’ sahiplerini buldu
İstanbul- Gazeteci Yücel Sönmez'in cenazesini ailesi Adli Tıp Kurumu'ndan ald...
Trump’ın doğumla kazanılan vatandaşlığı sınırlayan kararının önündeki engel k...
Sakarya'da çıkıp Bilecik'e sıçrayan orman yangını 2'nci gününde
Cip refüjdeki su kanalına devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

'Yıldızlararası Teknoloji Ödülleri’ sahiplerini buldu

İstanbul- Gazeteci Yücel Sönmez'in cenazesini ailesi Adli Tıp Kurumu'ndan aldı; 'çok erk...

Trump’ın doğumla kazanılan vatandaşlığı sınırlayan kararının önündeki engel kaldırıldı

Sakarya'da çıkıp Bilecik'e sıçrayan orman yangını 2'nci gününde

Cip refüjdeki su kanalına devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

Süpürgeyle temizlik, büyüteçle sanat

Süpürgeyle temizlik, büyüteçle sanat / Ek fotoğraflar

Diyarbakır’da Starlink uyduları görüntülendi

Trump, Hamaney'in açıklamasının ardından yaptırım hafifletme sürecini durdurdu

Tokat kebabı için bin kilometre yol geliyorlar

İstanbul- Küçükçekmece uyuşturucu operasyonu; bir kişi tutuklandı

Altay'da Heyal tamam, yönetim devam

Efes Antik Kenti'ndeki festival, kapılarını ‘Kuğu Gölü ile açtı

Efes Antik Kenti'ndeki festival, kapılarını ‘Kuğu Gölü ile açtı / Ek fotoğraflar

İstanbul- Sarıyer'de öldürülen Oya ve cinsel istismar şüphelisinin ifadesi ortaya çıktı

Muğla'da marinada demirli gulet tekne, çıkan yangında battı

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’deki Filistinlilerin yaşadığı acıların gölgede kalmas...

Tamir ettiği çatının çökmesiyle düşen usta, 2 gün sonra öldü

Aydın'da çevrecilerden Milli Park'a girişler sınırlandırılsın talebi

Libya'da kalp krizi geçiren albay şehit oldu

‘Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz’