30° / 17.3°

İstanbul- Bakan Kacır: 48 adet KAAN savaş uçağımız için Endonezya ile anlaşma imzaladık

İstanbul- Bakan Kacır: 48 adet KAAN savaş uçağımız için Endonezya ile anlaşma imzaladık

İstanbul- Bakan Kacır: 48 adet KAAN savaş uçağımız için Endonezya ile anlaşma imzaladık
Tarih: 12.06.2025 18:24 Güncelleme: 12.06.2025 18:24

Gülseren KARAPINAR-Ataberk KURT/İSTANBUL,(DHA)-SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dün, Türkiye tarihi için önemli bir anlaşmayı dünyaya duyurduk. Buradan 8 bin kilometre ötede Endonezya, Türkiye'nin geliştirdiği, Türk mühendislerin, Türk teknisyenlerin ürettiği 5'inci nesil savaş uçağımız Kaan'ı, 48 adet Kaan'ı temin etmek, tedarik etmek üzere bir anlaşmaya bizimle birlikte, Savunma Sanayi Başkanlığımızla yani bu alanın koordinasyonundan sorumlu kurumumuz ve TUSAŞ'la birlikte imza koymuş oldu. Bu şüphesiz Türk mühendisliğinin ve Türk teknolojisinin geldiği seviyenin somut bir göstergesidir" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'nde (BTM) kurulan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) açılış törenine katıldı. Törene Kacır'ın yanı sıra BTM Genel Müdürü Dr. Önder Kul, KOSGEB Genel Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, İTO ve BTM Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışı yapılan TEKMER ile girişimcilere kamu teşviklerinden doğrudan yararlanma da dahil birçok yeni olanak sunmaya hazırlanıldığı vurgulandı.

'TÜRK MÜHENDİSLİĞİNİN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN GELDİĞİ SEVİYENİN SOMUT BİR GÖSTERGESİDİR'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Dün, Türkiye tarihi için önemli bir anlaşmayı dünyaya duyurduk. Buradan 8 bin kilometre ötede Endonezya, Türkiye'nin geliştirdiği, Türk mühendislerin, Türk teknisyenlerin ürettiği 5'inci nesil savaş uçağımız Kaan'ı, 48 adet Kaan'ı temin etmek, tedarik etmek üzere bir anlaşmaya bizimle birlikte, Savunma Sanayi Başkanlığımızla yani bu alanın koordinasyonundan sorumlu kurumumuz ve TUSAŞ'la birlikte imza koymuş oldu. Bu şüphesiz Türk mühendisliğinin ve Türk teknolojisinin geldiği seviyenin somut bir göstergesidir. Gün geçmiyor ki Milli Teknoloji Hamlesinin bir iftihar projesiyle gururlanmayalım. Gün geçmiyor ki dünyaya Türk mühendislerinin, Türk girişimcilerinin bir başarı hikayesini duyurmayalım. Yine geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi İtalya'nın en büyük havacılık ve teknoloji firmalarından biri olan Leonardo ile Türkiye'nin yine iftihar kaynağı müesseselerinden biri olan Baykar'ın önümüzdeki dönemde özellikle Avrupa'da savunma sanayi ve havacılık alanında atacakları adımları dünyaya duyurduklarına şahitlik etmiştik" şeklinde konuştu.

'KÜRESEL DÜZEYDE TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNİN DAHA FAZLA TÜRKİYE'YE YÖNELMESİNİ SAĞLAYACAK'

Bakan Kacır, “Son dönemde attığımız önemli adımlardan biri Türkiye Tech Vize Programı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla birlikte attığımız bu adımla küresel düzeyde teknoloji girişimlerini Türkiye'ye davet ediyor. Ve onların Türkiye'de çalışma izinlerini, ikamet izinlerini hızla elde etmelerini sağlayacak bir mekanizmayı hayata geçiriyoruz. Bu program kapsamında bugüne dek; 43 farklı ülkeden 245 teknoloji girişimi, girişimlerinin merkezini Türkiye'ye taşımak için başvuru yaptı. Önümüzdeki dönemde inanıyorum ki Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesinde ortaya koyacağı başarılar küresel düzeyde teknoloji girişimlerinin daha fazla Türkiye'ye yönelmesini sağlayacak ve Türkiye'nin bu alanda atacağı adımları daha da hızlandırmamıza vesile olacaktır. Yine bugüne dek KOSGEB'in Tekmerleri'nin ev sahipliği yaptığı girişim sayısı da 700'e ulaşmış oldu. Hali hazırda 36 TEKMER'imiz Türkiye'nin teknoloji girişimciliği ekosistemine katkı sunmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük teknoloji festivallerini bu inançla 2018'den bu yana Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Bir yıl İstanbul'da, bir yıl bir Anadolu şehrimizde, Teknofest'lerde yüz binlerce gencimizin girişimcilik dünyasını kazandırılması için çabuk gösteriyoruz. Ve 2025'te Eylül ayında da Teknofest yeniden İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda milletimizle buluşacak ve inşallah yeni sürprizlerle Teknofest İstanbul'da bütün dünyada yankısı olacak başarılarla hep birlikte hayata geçireceğiz" dedi.

Bakan Kacır'a konuşmalarının ardından hediye taktimi yapıldı ve kurdele kesimi gerçekleştirildi. (DHA)

  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Diyarbakır'da 12,3 milyon kök kenevir ve skunk ele geçirildi; 22 tutuklama
Fırtına Deresi'nden Avrupa'ya rafting yolculuğu
Serebral Palsi Hastası Yılmaz’ın en güzel Babalar Günü hediyesi ‘Menekşe Yaz’...
Okul koridorundaki çöpü kutuya atarken görüntülenen öğrenciye tablet hediyesi
Jandarma, Saros'ta batık tanka dalış yaparak kuruluş yıl dönümünü kutladı
Tartıştığı kız arkadaşının babasını ve ağabeyini pompalı tüfekle vurdu
Bu fabrikaların çatıları elektrik üretiyor
İşçi servis minibüsü, park halindeki TIR’a çarptı: 5’i ağır, 20 yaralı
İsrail Ordusu, İran'ın İsfahan bölgesindeki nükleer tesise saldırdı
İran'dan, İsrail'e füze saldırısı / Ek görüntüler
İstanbul- Bayrampaşa'da otomobil demir bariyere saplandı
Netanyahu: İran, saldırılara karşılık verecek
Gazze'deki ablukanın kırılması için Mısır'a giden 40 aktivist alıkonuldu
Tekirdağ'da 'Uluslararası Kiraz Festivali'nde Yüksek Sadakat ve Zeynep Bastık...
BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail toplantısı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul- Bayrampaşa'da otomobil demir bariyere saplandı

Netanyahu: İran, saldırılara karşılık verecek

Gazze'deki ablukanın kırılması için Mısır'a giden 40 aktivist alıkonuldu

Tekirdağ'da 'Uluslararası Kiraz Festivali'nde Yüksek Sadakat ve Zeynep Bastık konseri

BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail toplantısı

Aydın'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 polis yaralandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü

İstanbul- Gaziosmanpaşa'da sürücüsünün kontrolünden çıkan motosiklet kafeteryaya daldı

İran: 5 insansız hava aracı düşürüldü

İran hava sahasını uçuşlara kapattı

Kayseri'de 75 yıl hapisle aranan kadın hükümlü yakalandı

İran Devrim Muhafızları Ordusu: ‘Gerçek Vaat-3’ operasyonu başladı

Bakan Işıkhan: Bu yıl 1 milyon 320 bin vatandaşımızı istihdama kazandırmayı hedefliyoruz

Tarihi Zerzevan Kalesi'nde 'Yerelden Evrensele Aşk Ezgileri' konseri

Mardin'de orman yangını (4)

İstanbul- Avcılar'da düğüne katılanların attığı sigara izmariti parkta yangın çıkardı

IAEA: İran’da nükleer sızıntı var

Tel Aviv'deki İsrail Savunma Bakanlığı'na yakın bir nokta İran füzesiyle vuruldu

Turistik Karaelmas Ekspresi ilk seferine çıktı

Aydın'da Filistin için oturma eylemi

İstanbul- Çatalca'da bariyere çarpan minibüs takla attı: 1 ölü