30.7° / 13°

İstanbul - Bayrampaşa'da 81 yaşındaki kadını oğlu olduğuna ikna ederek dolandırdı / Ek görüntüyle

İstanbul - Bayrampaşa'da 81 yaşındaki kadını oğlu olduğuna ikna ederek dolandırdı / Ek görüntüyle

İstanbul - Bayrampaşa
Tarih: 10.05.2025 17:35 Güncelleme: 10.05.2025 17:35

Ali AKSOYER-Gülseren KARAPINAR-Didem ERGİN-Mehmet ALA/İSTANBUL,(DHA) BAYRAMPAŞA'da 81 yaşındaki Gülfer Ünal, telefonda kendisini oğlu olarak tanıtıp, acil paraya ihtiyacı olduğunu, kapıya göndereceği arkadaşına ziynet eşyalarını vermesini söyleyerek kandıran şüpheli gözaltına alındı. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen şüphelinin 400 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldığı belirtildi. Daha önceden de 12 suç kaydı bulunan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bayrampaşa'da 15 Nisan'da meydana gelen olayda, Gülfer Ünal (81)'ü telefonla arayan kişi, kendini oğlu olarak tanıtarak tanıttı. Oğlu zannettiği kişinin telefonda söylediği 'Acil paraya ihtiyacım var' yalanına inanan Ünal, evde bulunan 400 bin lira değerindeki ziynet eşyasını bir poşete koyarak sözde oğluna götürmesi için kapıya gelen şüpheliye teslim etti. Bir süre sonra yakınlarının da olaya müdahale etmesiyle dolandırıldığını anlayan Gülfer Ünal polisten yardım istedi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışmada polis bir işyerinin güvenlik kamerasından dolandırıcının görüntüsüne ulaştı. Görüntüde dolandırıcının Gülfer Ünal ile telefonda konuşarak yürüdüğü görüldü. Bu görüntülerin izini süren polis olayı gerçekleştirdiği iddia edilen şüpheli S.K.(36)'yı Pendik'te gözaltına aldı. Şüphelinin daha önceden 12 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

'TELEFONDAKİ KİŞİYİ DAMADIM ZANNETTİM'

Oğlu sandığı şüpheli tarafından dolandırılan Gülfer Ünal, “Salı günü akşamüzeri oturuyorum, ezana yakın. Hemen telefon geldi, ev telefonu çaldı. Telefonda ki kişi dedi ki, 'Anne ne yapıyorsun?', Ben de ona dedim ki, 'Ezanın okunmasını bekliyorum oğlum', Telefonda ki kişi, 'Anne paran var mı?' dedi. Dedim ki, 'Var ama üzerimde değil. Bankada'. 'Ne kadar var paran' dedi. '320 bin lira' dedim. Biraz oyalandı. Ben bu sırada namazımı kıldım. Biraz zaman geçtikten sonra tekrar aradı ve dedi ki, 'Anne bana çok acil 300 bin lira lazım ama araştırıyorum. Arkadaşlardan. Eğer bulabilirsem sorun yok. Ama bulamazsam alırım' dedi. Aradan biraz zaman geçtikten sonra tekrar arayıp dedi ki, 'Anne, buldum kuyumcu bir arkadaşımdan ama benden teminat istiyor' dedi. Teminatta bilezik. Ona da 'Tamam' dedim. İnandım çünkü ben damadımla aramda ufak tefek alışverişler yapıyoruz. 'Tamam' dedim o yüzden. Telefondaki kişiyi damadım zannettim. Onun sesini, her şeyini kopyalamışlar" şeklinde konuştu.

'OĞLUM SEN KENDİN NEDEN GELMİYORSUN'

Ünal, “Aradan bir süre daha geçti ve tekrar aradı. Dedi ki, 'İstiklal Caddesi 24 numara mı?', ben de, 'Evet ' dedim. İşçisini gönderecek ya bana altınları almak için. 'Tamam' dedi. Sonra ben damadıma telefon açtım ve dedim ki, 'Oğlum sen kendin neden gelmiyorsun? Ne için bana işçini gönderiyorsun?', damadım da bana 'Anne sen kapını bacanı kapat yat' dedi. Çünkü onun da haberi yok bir şeyden. Ama ben o arada dedim ki herhalde yanında birileri var. Mahcup olmasın hani o saatte öyle düşündüm. Öyle düşündüğüm için o da uyanmadı. Tekrarlasaydı belki ben uyanırdım. İşte aradan yine epey bir zaman geçti. Epey bir zaman geçtikten sonra ama bunlar çok uzun bana böyle konuşma yaptılar yani. Ondan sonra saat akşam 22.00'a geliyor. Ondan sonra hemen işçisi geldi kapıya, aşağıya. Dedi ki, 'Anne dedi otomatiğe basar mısın?'. Otomatiğe bastım. Elimde poşet. Çıktı yukarıya. Bir elinde telefon bir elinde benim poşet. Hemen böyle sol elinden aldı. Montunun cebine koydu. Burada da telefonda ki kişiye, 'Aldım abi' dedi. Poşetin içinde 10 tane bileziğim vardı. O gitti. Gittikten sonra, telefonda ki kişiyi damadım zannediyorum ya uyudum o akşam. Sabah saat 09.00'da telefonum çaldı. Ev telefonum. Dedi ki, 'Anne, uyandın mı?' dedi. Ben de ona, 'Uyumadım ki' dedim. Ne oldu acaba? Neyin nesi bu olay merak ettim. Sonra dedi ki, 'Anne, bilezikleri kasaya koyduk. Ben işimi halledeyim, öğleden sonra getireceğim' dedi. Ben de inandım, getirecek. Aradan 1 saat geçti. Artık günlerden Çarşamba bir daha arayarak dedi ki, 'Anne, ben bankaya gidiyorum. Bankada ki kasaya koyacağım parayı' dedi" diye konuştu.

'EĞER ŞİKAYETİMİ GERİ ÇEKERSEM 400 BİN LİRAYI BANA GERİ VERECEKLERMİŞ'

Gülfer Ünal, “Ben de öyle deyince, bu sefer dedim ki kendi kendime 'Niçin dedim bankadaki kasada bekleyecek benim param' dedim. Üst katta da kardeşimin hanımı oturuyor. Yabancı değiliz biz bu binada. Ondan sonra bu sefer aşağı yanıma indi gelin. Dedim ki, 'Ben de seni arayacaktım durum böyle böyle' haberleri yok bu işten. Geline, 'Ne için benim damadım paramı bankadaki kasaya koyuyor. Kasada durana kadar ben nasıl sakladıysam öyle saklayacağım'. Gelin de kızına telefon ediyor. Kızı da kendi kocasını arıyor diyor ki, 'Sen halamın bileziklerini almışsın. Halam bilezikleri istiyor'. Bu konuşmadan sonra damadım hızlı hızlı eve geldiler. Burada bir olay koptu. Ondan sonra damadım olmadığı ortaya çıktı. Aşağı indiler. Aşağı inip kameralara baktılar. Polis ve sivil polisler geldi. O gün o şekilde geçti. Perşembe günü, saat 10.00 gibi tekrar beni aradı damadım olduğunu iddia eden kişi 'Anne' diye. 'Ben de ona damadımın ismini kullanarak, sen bu musun? Dedim o da bana 'Benim anne, benim' dedi. Ben ona 'Ev telefonundan pek anlayamadım sen beni cep telefonumdan ara' dedim ve ondan sonra telefon kapandı bir daha da aranmadım. Hepsi bu kadar. Polisler yakalamışlar. Şubeye çağırdılar beni. Gittim ben de. Polisler, 'Tanıdın mı? Tanıdın mı?' diye gösterdiler. Hırsızların görüntüsünü gösteriyorlar. 4-5 kişilerdi sırayla. Bana gösteriyorlar 'Tanıyabilecek misin?' diye. Tanıdım bende. O an dedim ki, '2 numaralı' ve polisler de bana, 'Tamam' dediler. Şu anda bilmiyorum. Avukat demiş ki, 'Eğer mahkemeyi geriye alırsam, davacı olmazsam 400 bin lirayı bana geri vereceklermiş. Şu anda yeter ki benim param gelsin, benim lazım değil ki. Ben zaten koşuşturamıyorum. Yalnız gidemiyorum annem. Onun için bu şekilde oldu" dedi. (DHA)

  • BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,88% 0,29
  • EURO

    46,63% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4231,44% -0,56
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Kızların kavgası kamerada
Adana'da sokakta silahlı kavga; 1 ölü, 4 yaralı
Kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdi
Kayıp olarak aranan Mehmet Nuri, çayda ölü bulundu/ Ek fotoğraf
Otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı
Otomobilin çarptığı emekli albay öldü, çevredekiler 'ışıklandırma' için yolu ...
Çanakkale'nin 2 ilçesinde 2 kişi kayıp
Kızılırmak'a girip boğuldu
Sözcü Keçeli'den Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin sonuçlarına ilişkin açık...
Dursun Özbek: Osimhen ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor
Kayıp olarak aranan Mehmet Nuri, çayda ölü bulundu
İstanbul-Zeytinburnu’nda sokak sokak dolaşıp araçların lastiklerini bıçakla p...
Erzurum'da, devrilen vincin operatörü öldü
İstanbul- Avcılar'da binanın önünde alkol alıp gürültü yapanları silahla yara...
Sakarya’da orman yangını (4)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kayıp olarak aranan Mehmet Nuri, çayda ölü bulundu

İstanbul-Zeytinburnu’nda sokak sokak dolaşıp araçların lastiklerini bıçakla patlattı

Erzurum'da, devrilen vincin operatörü öldü

İstanbul- Avcılar'da binanın önünde alkol alıp gürültü yapanları silahla yaraladı / ek b...

Sakarya’da orman yangını (4)

Van Gölü'nde akıntıya kapılan genci deniz polisi kurtardı

Erzurum'da mehteran takımının seslendirdiği hücum marşının ardından temel atıldı, anahta...

Emine Erdoğan, TÜGVA Yönetim Kurulu ile bir araya geldi

Adana'da piknik yaptığı yerde dereye girip, boğuldu

Sakarya'da kafede çıkan yangın korkuttu

İstanbul- Bakan Yumaklı: Bilecik- Sakarya sınırındaki yangın devam ediyor, ekiplerimiz m...

Halk otobüsünde etek altı fotoğraf çektiği iddia edilen emekli hakime gözaltı

Bursa'da 'şalvar gecesi' eğlencesinde atılan havai fişekler otluğu yaktı

Karabük'te kripto getirisi vaadiyle 16 kişiyi 10 milyon TL dolandıran 2 şüpheli Antalya ...

Kırklareli'de kaçak cins köpek üretim yerine baskın

TEM'de TIR, su kanalına devrildi

Yol kenarında boğazı kesilmiş halde cesedi bulunmuştu; 1 gözaltı (2)

Adana'da göle düşen yangın söndürme uçağının enkazı çıkarıldı

Hadrianopolis Antik Kenti 'yapay zeka' ile gezilebilecek

Aksaray'da otomobil, takla attı; 3 yaralı

İstanbul- Türkiye ile İspanya arasında 'Ulaştırma ve Altyapı' alanında iş birliği anlaşm...