16.2° / 4.8°

İstanbul - Beyoğlu ve Kadıköy'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

İstanbul - Beyoğlu ve Kadıköy'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

İstanbul - Beyoğlu ve Kadıköy
Tarih: 09.03.2025 02:33

Emre KURT-Armağan GÖKMEN / İSTANBUL, (DHA)- BEYOĞLU'nda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, '23'üncü Feminist Gece Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüş nedeniyle geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'ne çıkan sokakları bariyerlerle kapatarak girişe izin vermedi. Kadıköy'de toplanan kadınlar ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü halay çekerek kutladı.

Beyoğlu'nda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, '23'üncü Feminist Gece Yürüyüşü' için Sıraselviler Caddesi'nde toplanan grubun İstiklal Caddesi'nde yürüyüşüne izin verilmedi. Kalabalık grup, ellerinde bayraklar ve dövizlerle birlikte slogan atarak, cadde boyunca ilerledi ve Beyoğlu Cihangir kent konağına ulaştı. Grup burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından sonra gruptan bazı kişiler dağılırken, uyarıları dikkate almayan, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın, Kadıköy ve Beyoğlu'ndaki tedbirleri yerinde denetleyerek gerekli talimatları verdiği öğrenildi.

BEYOĞLU'NDA GÖSTERİLER YASAKLANMIŞTI

Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan dün yapılan açıklamada, 8 Mart 2025'te Taksim ve çevresinde yapılması planlanan toplanma ve yürüyüşleri yasaklanmıştı. Kararın gerekçesi olarak kamu düzeni ve toplumsal barışın korunması gösterildi. Yasak kapsamında "Taksim Meydanı, Gezi Parkı, İstiklâl Caddesi ve çevresi yaya ve araç trafiğine kapatılacak ifadeleri kullanıldı. Açıklamada gerekli durumlarda kontrollü girişlere izin verileceği belirtilirken, ilçede herhangi bir toplumsal olay ihtimaline karşı ek güvenlik önlemleri alınacağı duyuruldu.

ŞİŞLİ'DE 3 GÜNLÜK EYLEM YASAĞI

Şişli Kaymakamlığı, bazı marjinal grupların sosyal medya üzerinden organize olarak izinsiz gösteri yapma hazırlığında olduğunun tespit edildiğini ve bu tür izinsiz toplantı, eylem ve basın açıklamalarının yasaklandığını duyurdu. Kaymakamlıktan yapılan basın açıklamasında, şehirde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla bu tür izinsiz eylem ve basın açıklamalarına izin verilmeyeceği belirtildi. Bu kapsamda, Şişli ilçesinde 9-10-11 Mart tarihlerinde her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasının yasaklandığı duyuruldu.

KADIKÖY'DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Kadıköy'de bir araya gelen çok sayıda kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan grup, şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi. Kutlamalar sırasında kameralara renkli görüntüler yansıdı.(DHA)


  • BIST 100

    10507,10%0,46
  • DOLAR

    36,44% 0,20
  • EURO

    39,46% 0,59
  • GRAM ALTIN

    3411,05% 0,19
  • Ç. ALTIN

    5552,18% 0,35
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Diyarbakır'da kayıp olarak aranırken, Batman'da öldürülmüş halde bulunan Mehm...
Kazada savrulan otomobil akaryakıt istasyonundaki pompayı devirdi: 1 yaralı
Kazada savrulan otomobil akaryakıt istasyonundaki pompayı devirdi: 1 yaralı (...
Bursasporlu taraftarlara polis müdahalesi
İmamoğlu: Partimizin ön seçim kararı demokrasi devrimidir
Arsa satışı tartışmasında komşusunu tüfekle öldürdü
Hafif ticari araç sinyalizasyon direği ile ağaca çarpıp takla attı; o anlar k...
Baygınlık geçiren futbolcuya sedyeyi kulüp personeli taşıdı
Türkiye U20 Kadın Kar Voleybolu Milli Takımı, namağlup Avrupa şampiyonu
Alanyaspor - Galatasaray: 1-2
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 9 Mart Dünya Aksaraylılar Günü'nde Özel...
Tekirdağ’da 5 bin kişinin katıldığı iftar etkinliğinde uzun kuyruklar oluştu
Bakan Yerlikaya: Mescid-i Aksa, kırmızı çizgimizdir
Cumhurbaşkanı ve ailesine hakaretten tutuklandı
İstanbul - Bayrampaşa’da yanan otomobile çevredekiler yangın söndürme tüpü il...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 9 Mart Dünya Aksaraylılar Günü'nde Özel Bir Sergiy...

Tekirdağ’da 5 bin kişinin katıldığı iftar etkinliğinde uzun kuyruklar oluştu

Bakan Yerlikaya: Mescid-i Aksa, kırmızı çizgimizdir

Cumhurbaşkanı ve ailesine hakaretten tutuklandı

İstanbul - Bayrampaşa’da yanan otomobile çevredekiler yangın söndürme tüpü ile müdahale ...

İstanbul - Arnavutköy’de refüje çarpan taksi, araçların üzerine uçtu: 2 yaralı

Tek katlı evde çıkan yangına mahalleli hortumlarla su sıkarak itfaiyeye destek verdi

Bıçaklı, çekiçli, tüfekli borç-alacak kavgası; 3 yaralı

Kayıp olarak aranıyordu, apartman bahçesinde ölü bulundu

CHP Grup Başkanvekili Başarır: Suriye’de insani koridor açın

Bakan Fidan: Provokasyonların önünü kesmek gerekiyor

Ece Gürel'e 'cadılık eğitimi' verdiği iddia edilen Hale Nur Özen adliyeye sevk edildi

Şanlıurfa’da, düğünde havaya ateş açan 4 şüpheli yakalandı

Samsunspor – Adana Demirspor maçının ardından / Video eklendi

İstanbul - Bahçelievler’de işçiler vinç sepetinden düştü: 2’si ağır 4 yaralı

İstanbul – Pendik’te 'Kasten yaralama' suçundan aranan şüpheli yakalandı

Sivassporlu Rej Manaj geceyi hastanede geçirecek

Koluna saplanan korkuluk demiri ile hastaneye kaldırıldı

Samsunspor - Adana Demirspor: 3-2

Yeni Mersin İdmanyurdu-Bucaspor 1928: 0-0

Adanaspor-Fatih Karagümrük: 1-2