15.8° / 7.2°

İstanbul- CHP Genel Başkanı Özel, Yarbay Ali Tatarı Anlama ve Anma Programı'nda konuştu

İstanbul- CHP Genel Başkanı Özel, Yarbay Ali Tatarı Anlama ve Anma Programı'nda konuştu

İstanbul- CHP Genel Başkanı Özel, Yarbay Ali Tatarı Anlama ve Anma Programı
Tarih: 20.12.2024 01:35

Dilara Şahin - Uğur GÜLBOY/İSTANBUL, (DHA) - FETÖ terör örgütünün kumpasıyla, amirallere suikast soruşturması kapsamında tutuklanıp, ardından serbest bırakıldıktan sonra yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar, vefatının 15'nci yıl dönümünde İstanbul'da anıldı. Törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Gün gelip bunların hesabı sorulup hep birlikte 'Ali Tatar'ın öcü alınmıştır, Ali Tatar için adalet yerine gelmiştir, kumpas davaları, kumpas mağdurları için artık adalet yerine gelmiştir' diyene kadar mücadeleye devam edeceğim, ant olsun" ifadelerini kullandı.

FETÖ terör örgütü kumpasıyla, amirallere suikast soruşturması kapsamında tutuklanıp, ardından serbest bırakıldıktan sonra yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar, vefatının 15'nci yıl dönümünde Ataşehir Belediyesi tarafından İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Yarbay Ali Tatarı Anlama ve Anma Programı'nda anıldı. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar, ağabeyi Ahmet Tatar, koğuş arkadaşları, avukatı ve yakınları katıldı. Masumiyet konulu sergi açılışı ile başlayan tören, Ali Tatar'ın hayatını anlatan belgesel ile devam etti.

'KISA AMA AĞIR BİR KESİT İZLEDİK'

Yarbay Ali Tatar'ı hayatını anlatan belgeselin gösterimi ardından konuşan Özgür Özel, "Bugün bambaşka yönleriyle Ali Tatar'ı tanıdık. Tabii o kendi çekimleriyle hayata bu kadar umutla bakan, bu kadar sevgiyle, hem çok özel hem de hepimiz kadar sıradan gerçek, sahici, organik hayatı bir insan olarak, bir baba olarak, bir eş olarak, namuslu bir subay olarak yaşayan ve bir büyük haksızlığa uğradığında da bu yüzden bunu kötülüğe aşina olanların hesap ettiğinin çok ötesinde bir acı, bir yükle yaşayan birinin hayatından böyle hem koca bir kesit hem de ilk tutuklulukla ikinci tutukluluk arasında geçen ve ikincisi gerçekleşmeden, kendi hayatına son veren kısacık ama çok ağır bir kesit izledik. Birbirleriyle kurduğu ilişki, ben Soma davasına baktığımda da Çorlu tren kazası davasına, Afyon'daki patlamanın, hendekteki havai fişek fabrikasının Aladağ'da diri diri yanan gencecik kızların ailelerinin ya da birbirinden ayrı ayrı Elazığ'da bir yurtta baskılara, intihar eden bir çocuğun ailelerine baktığımda da hep bu haklı olan ve birbirlerine acıları üzerinden bağlı olanların gücünü görüyorum" dedi.

'ADALET YERİNE GELMİŞTİR DİYENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM'

Özel, "Ankara'nın çeşitli mezarlıklarında sene-i devriyelerde ya da 13 Mayıs'larda madenciler, madencilerin arkadaşlarıyla birlikte, maden ocaklarının başında her tür acının, her tür hasretin, her tür yürekleri dağlayan anının yıl dönümünde bu bağ tekrarlanıyor. Azalmadan, daha artarak daha da büyük bir inançla birbirine bağlanan insanlar var. O yüzden 'hiç umutlanmayın' dedim. O suçlular birbirine suçları, günahları üzerinden bağlı olanlar birbirinden ayrılmazlar ama umutsuzluğun yerini umudun almasına ilişkin bir şey de, bu salonun ta kendisinde var. 15 yıl sonra gerçek failleri, en tepedeki failleri, gün gelecek bu ülkede de değişecek ve her birisi adaletin önünde teker teker hesap verecekler. Şunu söyleyeyim, gün gelip bunların hesabı sorulup hep birlikte 'Ali Tatar'ın öcü alınmıştır, Ali Tatar için adalet yerine gelmiştir, kumpas davaları, kumpas mağdurları için artık adalet yerine gelmiştir' diyene kadar mücadeleye devam edeceğim, ant olsun" ifadelerini kullandı.

Tören, dans gösterisi ve müzik dinletisinin ardından sona erdi. (DHA)

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% 0,02
  • EURO

    40,99% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3807,28% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
7 yıl önce çöp konteynerinde ölü bulunan bebeğin anne ve babası cinayetten tu...
Asker uğurlamaya gidenleri taşıyan minibüs devrildi; 2 yaşındaki Tuğsem öldü,...
İstanbul- Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçiye silahlı saldırı- 1
Bakanlar Tunç, Kurum ve Bak’tan ‘Boykot’ açıklaması
Hatay’da jandarma personeli ve kız arkadaşının sahilde cesedi bulundu
Evinin önünde bıçaklı kavgada boynundan yaralandı
Bakan Göktaş ve Bakan Işıkhan'dan 'boykot' açıklaması
Bakan Yumaklı: Milli markalarımıza 'boykot' yapmak, Türkiye’ye zarar verecekt...
Bakan Tekin: Yerli markalara 'boykot' uygulamanın ülkemize zarar vereceği açı...
Batman’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı
Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıld...
TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)
Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin gele...
Düğünde bıçaklı kavga: 9 yaralı, 15 gözaltı
TOBB Başkanı Hisarcıoğlu'dan 'boykot' açıklaması

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıldıramaz

TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)

Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin geleceğine zara...

Düğünde bıçaklı kavga: 9 yaralı, 15 gözaltı

TOBB Başkanı Hisarcıoğlu'dan 'boykot' açıklaması

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü (3)

Özel: 19 Mart darbesine karşı direnen 301 üniversite öğrencisi hukuksuzca tutuklandı (2)

Hatay’ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Batman'da 3'üncü kat balkonundan düşen kız çocuğu, hayatını kaybetti

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bursa'da otomobil yağmur suyu kanalına düştü: 2 yaralı

Kontrolden çıkan kamyonet su kanalına çarptı; 2 yaralı

Trabzonspor, UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finalde / Ek fotoğraflar

Bakanı Yumaklı'dan hayatını kaybeden Mustafa Kayhan için taziye paylaşımı

İbrahim Hatipoğlu: Yeşil sahalara sükunet ve barışın gelmesini ve rekabetin sadece sahad...

Konyaspor - İskenderunspor / Fotoğraflar

24'üncü Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü (2)

24'üncü Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı / Ek fotoğraflar

Ekrem Terzi: Kupayı Trabzon'a getirmek istiyoruz / Video eklendi

Trabzonspor U19 Teknik Direktörü Eyüp Saka: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık