13.9° / 5.6°

İstanbul- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabım...

İstanbul- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'ta vermiştir -1

İstanbul- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak
Tarih: 25.10.2024 16:26

Kübra SONKAYA- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı Kapanış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TUSAŞ'taki terör eylemini düzenleyen bölücü terör üyesi hainlerin ikisi de ölü olarak ele geçirilmiştir. Hava kuvvetlerimiz ve MİT başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımız Suriye ve Irak'taki terör hedeflerinin yok ederek katbekat fazlasıyla vermiş, şehitlerimizin mübarek kanlarını yerde bırakmamıştır. Savunma sanayi çalışanlarımızla saldırıdan hemen sonra 'hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz' diyerek bu milletin nasıl yenilmez bir iradeye, nasıl sarsılmaz bir imana sahip olduğunu göstermişlerdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı Kapanış Töreni'ne katıldı. TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını gündeme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malumunuz önceki gün Türk Havacılık ve Uzay Sanayi şirketi TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki yerleşkesine menfur bir terör saldırısı düzenlendi. Öncelikle bu kalleş ve alçak terör saldırısında şehit olan kahramanlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin acılı ailelerine, sevenlerine ve TUSAŞ'ımızın mensuplarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin fedakarlıklarını daima şükranla hatırlayacağız. İnancım ve duam odur ki; milletimiz de şehitlerimizin aziz hatıralarını, sonsuza kadar yaşatacaktır. Aynı şekilde saldırıda yaralanan kardeşlerimize de Mevla'dan acil şifalar temenni ediyorum. Burada öncelikle bir hususun bilinmesini isterim: her ne kadar şehitlerimiz sebebiyle acımız büyük olsa da, Türkiye Yüzyılında ülkümüze kasteden alçaklarla mücadelemiz çok daha büyüktür. Bu tarz kalleşliklerle bize geri adım attıracaklarını zannedenlerin tepesine binmeye, inlerini başlarına geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'MİLLETİMİZİN HUZUR VE GÜVENLİĞİNİ HEDEF ALAN HER TÜRLÜ SALDIRI BAŞARISIZ OLACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, bekasına yönelik tüm tehditleri kaynağında bertaraf etme gücüne kapasitesine ve kararlı duruma sahiptir. Türkiye, 85 milyon vatandaşının toprak kenetlenmesi ile her türlü tuzağı bozacak basirete de hamdolsun ziyadesiyle haizdir. Şu gerçeği herkes yakında görecektir: milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü saldırı akim kalacak, başarısız olacak, en sonunda kandan beslenen terör baronlarını vuracaktır. TUSAŞ'taki terör eylemini düzenleyen bölücü terör üyesi hainlerin ikisi de ölü olarak ele geçirilmiştir. Hava kuvvetlerimiz ve MİT başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'taki terör hedeflerini yok ederek katbekat fazlasıyla vermiş, şehitlerimizin mübarek kanlarını yerde bırakmamıştır. Savunma sanayi çalışanlarımızla saldırıdan hemen sonra 'hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz' diyerek bu milletin nasıl yenilmez bir iradeye, nasıl sarsılmaz bir imana sahip olduğunu göstermişlerdir. İstiklal marşımızdaki o asil ruha bir kez daha şahit olduk" dedi.

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,92% 0,02
  • EURO

    40,88% -0,03
  • GRAM ALTIN

    3803,39% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Kayseri'de kadını darbeden 3 kişi yakalandı
İstanbul- Başakşehir'de, tamir atölyesindeki yangın söndürüldü
Hakkari'de maden ocağında iş makinesinin altında kalan işçi öldü
Mourinho'dan Okan Buruk'a fiziksel müdahale !..
İstanbul - Arnavutköy’de ciple hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Bakan Fidan, Fransız mevkidaşı Barrot ile Paris’te bir araya geldi
Yolda yürürken ‘yan bakma’ kavgasında öldü
Osmaniye’de şarampole devrilen akaryakıt yüklü tanker alev topuna döndü
Bahçeşehir Koleji - Gran Canaria: 72-76
Bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü öldü
İstanbul - Sarıyer’de iki ev ve bir baraka alev alev yandı
Derbide son anlarda saha karıştı/ Fotoğraf eklendi
Özel: Boykot demokratik haktır
Bakan Göktaş, Berlin'de gurbetçilerle buluştu (2)
Çankırı'da kaybolan Ayaz için arama çalışması başlatıldı (2)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Sarıyer’de iki ev ve bir baraka alev alev yandı

Derbide son anlarda saha karıştı/ Fotoğraf eklendi

Özel: Boykot demokratik haktır

Bakan Göktaş, Berlin'de gurbetçilerle buluştu (2)

Çankırı'da kaybolan Ayaz için arama çalışması başlatıldı (2)

Fenerbahçe - Galatasaray / Fotoğraflar

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas: Zorbay Küçük ama Trabzonspor çok büyük camia

Trabzonspor - Bodrum FK maçının ardından

Türkiye Kadın Milli Bilardo Takımı Avrupa Şampiyonu oldu /Fotoğraf eklendi

Tim Jabol-Folcarelli: Bugün kazandık, bizim için önemli olan buydu

Asseco Resovia Rzeszow - Ziraat Bankkart: 2-3

Şanlıurfa’da avukatın darbedilmesi ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı

Bakan Göktaş, Berlin'de gurbetçilerle buluştu

Genç kızı tabancayla yaralayıp kaçtığı kanyonda intihar etti

Adana'da otomobil ile minibüs çarpıştı; aynı aileden 5 kişi öldü, 10 yaralı / Ek fotoğra...

Bursa'da hasta taşıyan ambulans karşı şeride geçerek otomobile çarptı:4 yaralı

Trabzonspor-Bodrum FK /Ek fotoğraflar

Bakan Memişoğlu boykota karşı esnafa destek alışverişi yaptı

Fenerbahçe - Galatasaray maçından notlar (Fenerbahçe cephesi)

Fenerbahçe - Galatasaray maçından notlar (Galatasaray cephesi)

Mardin’de hortum kamerada