22.1° / 12°

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık teşkilatımızı istihdam edeceğimiz 37 bin hekim dışı yeni p...

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık teşkilatımızı istihdam edeceğimiz 37 bin hekim dışı yeni personel ile daha da güçlendireceğiz

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık teşkilatımızı istihdam edeceğimiz 37 bin hekim dışı yeni personel ile daha da güçlendireceğiz
Tarih: 14.03.2025 21:24

İSTANBUL, (DHA) - BAŞAKŞEHİR Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlenen iftar programında sağlık çalışanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2025 senesi içinde sağlık teşkilatımızı istihdam edeceğimiz 37 bin hekim dışı yeni personel ile daha da güçlendireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Dünya Tıp Bayramı dolayısıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlenen iftar programında sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katıldı.

'ÜLKEMİZDEKİ MUHALEFETİN İSRAF DEDİĞİ BU HASTANELER BİNLERCE İNSANIMIZIN HAYATININ KURTULMASINA VESİLE OLMUŞTUR'

Programda sağlık çalışanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, genç cumhuriyetimizin büyümesi ve güçlenmesinde de hep önde yer almışlardır. Son olarak Covid-19 salgınına karşı yürüttüğümüz savaşın ilk safında yine sağlık çalışanlarımız bulunuyor. Hocasından doktoruna, hemşiresinden, teknik personeline kadar sağlık ordumuzun tüm neferlerinin gayretine ve özverisine hem salgında hem 6 Şubat depremlerinde milletçe hep beraber şahitlik ettik. Günlerce, hatta haftalarca evlerinden, evlatlarından uzakta kalan, bir cana şifa olmak için gerektiğinde kendi canını tehlikeye atan, hekim olmanın, sağlık çalışanı olmanın omuzlarına yüklediği ağır mesuliyetle ülkesine ve milletine sevda ile hizmet eden siz kardeşlerimizin çabalarını, emeklerini asla ve asla unutamayız. Burada şu gerçeği de tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Salgınla mücadeleyi, Amerika ve Avrupa'sı dahil, imkan bakımından bizden ileri düzeyde olan ülkelerden daha iyi yönetmemizde, şu an çatısı altında bulunduğumuz Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi gibi sağlık tesislerimiz de oldukça kritik roller oynamışlardır. Ülkemizdeki muhalefetin israf dediği, engellemek için her yolu denediği, hatta akla ziyan mazeretler üreterek bağlantı yollarını dahi yapmadığı bu hastaneler binlerce insanımızın hayatının kurtulmasına vesile olmuştur" dedi.

'HASTANELERİMİZDEKİ YOĞUNLUĞUN DA AZALTILMASINI TEMİN EDECEĞİZ'

Pandemi sonrasında sağlık hizmeti talebinin yükseldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Covid-19 salgını sonrasında hastanelerde ertelenmiş sağlık hizmeti talebinde yoğunluk yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii sel gider ama balçığı kalırmış. Her ne kadar salgını atlatmış olsak da olumsuz etkilerini halen müşahede ediyoruz. Salgının ardından toplumun ertelenmiş sağlık hizmeti talebinde çok ciddi artışlar yaşandı. Tüm dünya gibi biz de bu yeni durumla sınanıyoruz. Son 2 yılda sağlık sistemimizde ilave bir yük oluşturan bu talebin doğru dağıtılması ve karşılanması amacıyla farklı adımlar atıyoruz. Vatandaşın sağlık hizmetlerine ilk başvuru kapısı olan aile hekimliğinin yeniden yapılandırılması ve koruyucu hekimliğin ön plana çıkartılması bunlardan sadece bir tanesidir. Her iki çalışmamızın da müspet neticelerini sahada görmeye başladık. Hekimlerimizin de çabalarımızı sahiplenmesiyle birlikte insanımızın doğru yerde, doğru zamanda, etkin tedaviye ulaşmasını sağlayacak, inşallah hastanelerimizdeki yoğunluğun da azaltılmasını temin edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK PERSONELİMİZE EL KALDIRILMASINI ASLA KABUL ETMEYİZ'

Sağlıkta şiddete tolerans gösterilmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimize en kaliteli sağlık hizmetini sunabilmek için gece gündüz demeden koşturuyoruz. Değişen ihtiyaçlara ve beklentilere cevap verebilmek amacıyla, inşallah önümüzdeki dönemde kamunun sağlık alanında üstlendiği öncü rolü güçlendirmeyi, vatandaşın acil sağlık hizmet talebinde ambulanstan, taburcu olduğu aralığa kadar sağlık hizmet sunumunun kalitesinin arttırılmasını, kronik hastalıkların erken teşhisi, takibi ve tedavisinin yanı sıra, gereksiz ilaç kullanımının önlenmesini, aşırı kilo ve hareketsizlik yanında madde, tütün ve teknoloji bağımlılığıyla mücadeleyi daha etkin bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz. Her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddete asla müsamahamız yoktur. Bu konuda ilkemiz sıfır toleranstır. Hayat kurtaran, insanın en değerli nimeti olan sağlığına kavuşmasına yardımcı olan hekimlerimize ve sağlık personelimize el kaldırılmasını asla kabul etmeyiz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda zaten en üst düzeyde olan hassasiyetimizin değişmeyeceğini tekrar altını çizerek söylüyorum" şeklinde konuştu.

'SAĞLIK TEŞKİLATIMIZI 37 BİN HEKİM DIŞI YENİ PERSONEL İLE GÜÇLENDİRECEĞİZ'

Sağlık alanında yeni personel alımı yapılacağının müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "22 sene boyunca sağlık alanında ne yaptıysak, başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarımızla birlikte dayanışma içinde yaptık. Neyi başardıysak hekimlerimizle, hemşirelerimizle, sağlık çalışanlarımızla birlikte omuz omuza vererek başardık. İnşallah bu şekilde de yola devam edeceğiz. Sözlerimi bitirmeden önce sağlık camiamızın beklediği önemli bir müjdeyi sizlerle ve aziz milletimle paylaşmak istiyorum. İnşallah 2025 senesi içinde sağlık teşkilatımızı istihdam edeceğimiz 37 bin hekim dışı yeni personel ile daha da güçlendireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.(DHA)

  • BIST 100

    10840,6%1,05
  • DOLAR

    36,67% 0,11
  • EURO

    39,94% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3527,49% 0,32
  • Ç. ALTIN

    5669,37% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bakan Bak, Atıcılık Milli Takımı’nı kabul etti
Edirne'de sağanak etkili oldu(2)
Eşini, kızlarına ve kendisine şiddet uyguladığı için öldürmüş (2)
Gebze'de çapraz ateşle öldürülen Bayram, toprağa verildi
İstanbul-Sarıyer'de metruk kulübe alev alev yandı; yeşillik alana sıçrayan ya...
İstanbul - Küçükçekmece'de yağmur sonrası çift gökkuşağı
DEM Partili Hatimoğulları: Bayramdan sonra Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşme ger...
Gemi imalatı yapılan fabrikada yüksekten düşen işçi ağır yaralandı
Aydın'da Nazilli’de orman yangını
Çapraz ateşe tutularak öldürüldü
Bursaspor'da teknik direktör Batalla ile yollar ayrıldı
Ambulansta kaçak göçmen yakalandı
AB’den Rusya açıklaması
Bakanlıktan CHP'li Salıcı'nın iddialarına yalanlama
İstanbul- Beyoğlu'nda İETT otobüsü kaza yaptı, yol trafiğe kapandı -1

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bursaspor'da teknik direktör Batalla ile yollar ayrıldı

Ambulansta kaçak göçmen yakalandı

AB’den Rusya açıklaması

Bakanlıktan CHP'li Salıcı'nın iddialarına yalanlama

İstanbul- Beyoğlu'nda İETT otobüsü kaza yaptı, yol trafiğe kapandı -1

Kaza yaptı, otomobiliyle kaçmaya çalışırken ortalığı birbirine kattı

CHP'li Yücel: Emekli maaşları insani bir seviyeye getirilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Kütüphane'yi ziyaret etti

Bolu'daki yangın sonrası 34 konaklama tesisinin faaliyeti durduruldu, 8’nin ruhsatı ipta...

DEM Parti heyetinden, AK Parti grubuna ziyaret

İstanbul- Esenyurt'ta 9 gündür kayıp olarak aranıyordu; cansız bedeni Arnavutköy'de bulu...

Nusaybin’de cami inşaatının iskelesi çöktü: 2 işçi ağır yaralı

Polisten motosiklet sürücüsüne: Buna ceza yazmazsam gece gözüme uyku girmez

Suriye'de kalp krizinden hayatını kaybeden uzman çavuş Afyon'da toprağa verildi

Milli sporcudan farkındalık için buz altı dalışı

Edirne'de sağanak etkili oldu

AB, Ukrayna'ya 3,5 milyar avro yardımda bulunacak

Tek teker üzerinde motosiklet kullanan 2 sürücü yakalandı

Ukrayna, Rusya ile barış şartı olarak 3 madde açıkladı

Liselilerin şehitler için yetiştirdiği 1000 gül fidanı toprakla buluştu

Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısı