25.3° / 11.2°

İstanbul - Eyüpsultan Belediyesi'ne 90 milyon lira borç için haciz geldi, tüm gün süren görüşmelerd...

İstanbul - Eyüpsultan Belediyesi'ne 90 milyon lira borç için haciz geldi, tüm gün süren görüşmelerde uzlaşma sağlandı

İstanbul - Eyüpsultan Belediyesi
Tarih: 23.12.2024 19:15 Güncelleme: 23.12.2024 19:15

Leyla YILDIZ-Fırat ALKIZ/ İSTANBUL, (DHA)- EYÜPSULTAN Belediyesi, çöp toplama ve araçların işletimi hizmeti aldığı şirketin 90 milyon lira tutarındaki ödemesini yapmadı. Yasal süre sonunda bir ödeme planı sunulmaması üzerine şirket avukatı haciz işlemi başlattı. Sabah saatlerinde haciz memurlarıyla birlikte belediye binasına gelen şirket avukatı, tüm gün süren görüşmelerin ardından belediye ile uzlaşma sağlandığını açıklayarak, haciz işlemini yapmadan binadan ayrıldı.

Eyüpsultan Belediyesi'ne 2024 yılı boyunca çöp toplama ve araçların işletimi hizmeti veren şirket, 90 milyon lira tutarındaki ödemeyi alamadı. Belediyenin yasal süre içerisinde herhangi bir ödeme planı sunmaması üzerine, şirket avukatı Erdal Avcı haciz işlemi başlattı. Şirket avukatı, bugün sabah saatlerinde haciz memurları ile birlikte belediye binasına geldi. Haciz işlemleri öncesi açıklama yapan şirket avukatı Erdal Avcı, “Müvekkilim olan şirketin daha önce Eyüp Belediyesi'nde uzun yıllardır vermiş olduğu çöp toplama ve araçların işletimine ilişkin kiralama sözleşmesi uyarınca vermiş olduğu hizmetin, hiçbir sıkıntı olmadan tamamlanmış olmasına rağmen kendisine ödenmeyen işte 90 ile 95 milyon civarı, toplamda şirketin ciddi sıkıntılar yaşamasına sebep olan bir alacağa ilişkin icra takibi işlemi için geldik. Öncesinde de biz belediyemizle uzlaşmak için ciddi bir çaba harcadık. Kendileriyle 3 toplantı yaptık. Hatta icra takibinin açılması sonrasında da kendileriyle bir araya geldik. Ancak maalesef hakkaniyete uygun, müvekkilimin hak edişlerine ilişkin sürelere uygun ödeme yapılması konusunda bir türlü ciddi bir teklifle karşılaşmadık. Biz karşıda çokta uygun bir teklif sunduk. Kendilerini rahatlatacak bir teklif sunduk. Ancak ona da bir muhatap bulamadık. Başkan yardımcıları ve başkanla görüşme yönünde taleplerimizi iletmemize rağmen kabul edilmedi. Biz de icra takibi uyarınca bu hakkımızı kullanmaya geldik" dedi.

‘UZLAŞMA ZEMİNİ VAR, SONUCA ERDİRECEĞİZ’

Tüm gün süren görüşmelerin ardından yeniden açıklama yapan Şirket Avukatı Erdal Avcı, “Rakamın yüksekliği sebebiyle uzun müzakare yürüttük. Sonunda olumlu yaklaştı belediye uzlaşma zemini doğdu o sebeple uzlaşma sağlayacağımz umuduyla bugünkü hacizi sonlandırdık. Olumsuz bir durum yok. Tabi ki buraya geliş amacımız oydu ancak sonrasında belediye başkanı konuya olumlu yaklaşıp çözüm konusunda uzlaşma zeminini yaratınca ona ihtiyaç kalmadı o sebeple kamyonu da geri döndürdük. Uzlaşma zemini var sanıyorum sonuca erdireceğiz" şeklinde konuştu. (DHA)

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Genelkurmay Başkanı Gürak, Bulgaristan-Romanya-Türkiye Genelkurmay Başkanları...
Alevlerin arasında kalan ekskavatörün operatörü ölümden döndü
Aydın'da tarım arazisinde yangın
Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar
Bakan Tunç: Batı Şeria'nın ilhak edilmesine yönelik açıklamalar asla kabul ed...
Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya...
Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya...
İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (3)
İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde / Ek fotoğraflar
Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Azerbaycan'a gidecek
Kazı sırasında doğal gaz hattı borusunda patlama oldu; 3 işçi yaralı
Destici: Terör ancak mücadele edilerek bitirilebilir
İstanbul- Güngören'de tartıştığı kişiyi silahla vurup öldüren şüpheli sakland...
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Azerbaycan'a gidecek

Kazı sırasında doğal gaz hattı borusunda patlama oldu; 3 işçi yaralı

Destici: Terör ancak mücadele edilerek bitirilebilir

İstanbul- Güngören'de tartıştığı kişiyi silahla vurup öldüren şüpheli saklandığı bavulda...

SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği

Altın Örümcek Ödülleri’nin, bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek

‘Kenede erken ve doğru müdahale bulaş riskini azaltıyor’

41 yıl hapis cezasıyla aranan şüpheli, kızının evinde yakalandı

Antalya'ya gelen turist sayısı 6 milyon 250 bini geçti

Dükkanının kepengine 'hasım' yazan kişiyi tabancayla bacağından vurdu

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (2)

Gazzeli 4 hasta, tedavileri için Türkiye'ye getirildi

Ozan Akbaba, Uzak Şehir ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Prof. Dr. Başar: Hızla eriyen buzullar dünyayı ısıtıyor

Rusya'da dünya şampiyonu olan Ayşe öğretmene bu kez de 'Yılın Sporcusu' ödülü

Fransa'da grev nedeniyle bazı uçuşlar iptal edildi

100'üncü yaş gününü torununun torunu ile kutladı

İstanbul- Oruç Reis, İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turu, düşen uçağında hayatını kaybeten pilotun çocukluk hayaliymiş