Tuğçe ODABAŞI-Mehmet ALA-Uğur ŞAHİN/İSTANBUL,(DHA)- DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında ziyaret etti. Özel ve Uysal görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özel burada yaptığı konuşmada, "Yarın siyasi partilerin katılımlarının da olduğu bir birlikteliği de müjdeleyebiliriz. Ben bugün akşam 20.30'da tüm İstanbulluları Mansur başkanımızla birlikte Ekrem başkanımıza destek vermek üzere Saraçhane'ye bekliyorum" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özel "Sizlerin de takip ettiği gibi, dün sabah o kötü haberleri aldığımız andan itibaren İstanbul’a geldik. Sayın Ekrem İmamoğlu ve belediye başkanlarımız, Beylikdüzü Belediye Başkanımız, Şişli Belediye Başkanımız ve 100'ün üzerinde arkadaşımız gözaltına alındığından itibaren İstanbul'a geldik. Sayın Dilek İmamoğlu'na geçmiş olsun ziyaretinden sonra Saraçhane’ye geldik ve İBB'nin Saraçhane'deki binasında o andan itibaren ayrılmaksızın burada bulunuyoruz" dedi.
'SİYASİ PARTİLERİN KATILIMLARININ OLDUĞU BİR BİRLİKTELİĞİ MÜJDELEYEBİLİRİZ'
Özel, " İlk andan itibaren tüm siyasi partilerden bütün muhalefet partilerinden eksiksiz ve çok kuvvetli bir destek dayanışma görüyoruz. Dün burada Saraçhane'de toplanma yasağı ilan edilmiş olmasına rağmen metrolar çalışmazken on binler yüz binler buraya aktılar. Türkiye’nin tümündeki duygu Saraçhane’ye aktı. Bugün yine saat 20.30’da Mansur başkanımızla birlikte burada olacağız. Tüm İstanbulluları buraya bekliyoruz. Dün gördüğünüz gibi, kaygılar vardı, korkular vardı ama demokrasi içinde, bizim demokrasi anlayışımız içinde kimsenin burnu bile kanamadan demokratik tepkiler gösterilerek çok önemli bir birliktelik, çok önemli bir resim, çok önemli bir mesaj verildi. Bugün yine hep birlikte burada olacağız.Yarın akşam yine burda hep birlikte olacağız. Ümit ediyoeuz yarın akşam çok sayıda siyas parti dayanışma için geliyor. Yarın siyasi partilerin katılımlarının da olduğu bir birlikteliği de müjdeleyebiliriz. Ben bugün akşam 20.30'da tüm İstanbulluları Mansuz başkanımızla birlikte Ekrem başkanımıza destek vermek üzere Saraçhane'ye bekliyorum" diye konuştu.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal "Meşrutiyetten ayrılmadan, sivil inisiyatifle siyasi partilerin önderliğinde önümüzdeki çıkış yolunu organize edecek şekilde başta CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel olmak üzere, demokrasiye, Cumhuriyet’e, Türkiye’nin tarihi yürüyüşüne devam edebilmesi adına böyle bir sorumluluk düşüyor. Ben Sayın İmamoğlu'nun şahsında bir geçmiş olsun ifadesini kullanmak istemem " diye konuştu. (DHA)