İstanbul-İGA'dan uçak kazası belgeseli

İstanbul-İGA

İstanbul-İGA'dan uçak kazası belgeseli

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)-İSTANBUL Havalimanı İşletmecisi İGA, Mayıs ayında iniş takımları açılmayınca gövde üzerine iniş yapmak zorunda kalan kargo uçağı kazasının belgeselini yayımladı.

İstanbul Havalimanı'nda 8 Mayıs'ta Paris-İstanbul seferini yapan kargo şirketine ait uçak iniş takımları açılmayınca İstanbul Hava Trafik Kontrolörü ile irtibata geçerek durumu bildirdi. Uçağın pilotu kule çevresinde tur atarken, iniş takımlarını kontrol ettirmiş ve gövde üzeri iniş yapacağını söylemişti. Yaklaşık 371 metre gövde üzerinde ilerleyerek, pistte tam merkez noktasında duran uçağın gövdesi sürtünmeden dolayı ortaya çıkan kıvılcımlara, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele (ARFF) ekipleri tarafından 12 saniye gibi kısa bir sürede müdahale edildi.

9 DAKİKALIK BELGESELDE O KAZA ANLATILDI

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, kargo uçağı kazası öncesi ve sonrasını anlatan bir belgeseli sosyal medya hesabından paylaştı. Belgeselde, kuleden uçağın bilgisini alan ARFF ekipleri en kısa sürede uçağın gövde üzeri iniş yapacağı bölgeye intikal ediyor. Uçağın inişinin ardından itfaiye ekipleri sürtünmeden dolayı ortaya çıkan kıvılcımlara anında müdahale ettiği görülüyor. Son olarak apronda uzun süre beklemek zorunda kalan uçak bulunduğu yerden kaldırılıyor.



Pazartesi 27.1 ° / 14.4 °
Salı 26.8 ° / 13.9 °
Çarşamba 27.5 ° / 14.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri