26° / 9.8°

İstanbul - İstanbul'da 12 ilçede organize suç örgütü operasyonu: Kalem görünümlü silah, uzun namlul...

İstanbul - İstanbul'da 12 ilçede organize suç örgütü operasyonu: Kalem görünümlü silah, uzun namlulu tüfek, tabanca

İstanbul - İstanbul
Tarih: 11.03.2025 14:52 Güncelleme: 11.03.2025 14:52

Derya EVREN KORKMAZ-Ahmet YEŞİLMEN/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL’da çok sayıda farklı silahlı eyleme katılan ve silah imalatıyla ticareti yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 67 kişi yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda kalem şeklinde suikast silahlarının yanı sıra uzun namlulu tüfek, şarjör ve tabanca parçaları ele geçirildi.Şüphelilerden 49’u tutuklanırken ele geçirilen mühimmatlar emniyette sergilendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütlü olarak silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığı yapan kişilerle kurşunlama, yağma, tehdit suçlarını işleyen motosikletli suç şebekelerine yönelik çalışma başlattı. Çalışmalarda son 15 gün içerisinde Arnavutköy, Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Beykoz, Esenyurt, Fatih, Güngören, Küçükçekmece, Pendik, Sultangazi ve Ümraniye'de şüphelilere ait adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 67 kişi gözaltına alındı.

KALEM GÖRÜNÜMLÜ SUİKAST SİLAHI, FİŞEK, ŞARJÖR

Adreslerde yapılan aramalarda 1 illegal silah atölyesi, 2 AK-47 uzun namlulu tüfek ve şarjörü, 1 otomatik tabanca, 222 tabanca ve şarjörü, 4 kalem görünümlü suikast silahı, bin 222 adet fişek, 575 adet şarjör, çok sayıda tabanca parçası, illegal silah atölyesi faaliyetinde kullanılan sütun matkap, taşlama makinesi, masa tipi mengene, kompresör makinesi ve test atışlarında kullanılan doldur boşalt bidonu ele geçirildi. Gözaltına alınan 67 şüpheliden 13’ü sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 49’u tutuklandı. 5 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

12 İLÇEDE OPERASYON

Ele geçirilen silahlar Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinden sergilendi. Sergiye İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da katıldı. Burada konuşan Yıldız, "Son 15 gün içerisinde İstanbulumuzun 12 ilçesinde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün yapmış olduğu başarılı çalışmalarda; kurşunlama, yağma tehdit suçlarına karışan organize suç gruplarına ve bu gruplara silah temin eden şahıslara yönelik çalışmalar kapsamında toplamda 67 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 49 şüpheli tutuklanmış, 13 şüpheli hakkında adli kontrol almışç ve 5 şahısla ilgili ise işlemler halen devam etmektedir. Ayrıca bu operasyonlar kapsamında; 4 adet suikast silahı, 222 adet tabanca bunların 109’u kurusıkıdır. 2 adet AK-47 uzun namlulu silah, 1 adet otomatik tabanca, silah üretim malzemeleri, çok sayıda fişek ve silah parçası ele geçirilmiştir" diye konuştu. (DHA)

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Aydın'daki Nasuh Paşa Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı
Emine Erdoğan, 'Koruyucu Aile Günü'nü kutladı
Cevdet Yılmaz: Sosyal refahı kalıcı olarak artırmayı amaçlıyoruz
Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışılıyor
Direksiyon başında sızan alkollü sürücü aracı kendisinin kullanmadığını iddia...
İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (2)
İstanbul-Bakırköy'de çok sayıda banka ve iş yerlerinin camlarını taşla kıran ...
Bilim insanları, ağaç gibi nefes alan malzeme geliştirdi
Karşıyaka'da yönetim işbaşı yapacak
Antalya Aksu'da orman yangını (2)
Evinin lavabosunu çekiçle kırıp sıkışan yılanı çıkardı
İstanbul - İstanbul'da otomobil almak isterken oğlunun arkadaşları tarafından...
Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi
Hindistan'da kimya fabrikasında patlama: 10 ölü
Bakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Lammy ile görüştü 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Evinin lavabosunu çekiçle kırıp sıkışan yılanı çıkardı

İstanbul - İstanbul'da otomobil almak isterken oğlunun arkadaşları tarafından dolandırıl...

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Hindistan'da kimya fabrikasında patlama: 10 ölü

Bakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Lammy ile görüştü 

İstanbul- Kripto para yatırımı vaadiyle 3 kez dolandırıldı; yardım istedi 10 bin dolar d...

‘Afra kırılgan bir kelebek’

Şişme botla denizde mahsur kalan 3’ü çocuk, 4 kişi kurtarıldı

Kaymakam ve belediye başkanından 13’üncü çocukları dünyaya gelen çifte ziyaret

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde

Manisa'daki orman yangını 3'üncü gününde

Dağ keçileriyle ünlü şelalede 'kuraklık' tehlikesi/Ek fotoğraf

TÜİK: Mayısta işsizlik oranı yüzde 8,4 oldu

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ'da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Aracını polislerin üzerine sürüp kaçan alkollü sürücüden ‘heyecanlandım’ savunması

BtcTurk GameFest Offline Finalleri'nde şampiyonlar belli oldu

12 ilde 12 dolandırıcılık suç örgütüne operasyon; 230 gözaltı

'Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi susuzluğu artırır'

Trump: İran barışçıl olursa yaptırımları kaldırabilirim

Kocaeli’de geri dönüşüm tesisinde yangın (2)

Filistin: İsrail saldırıları, Gazze'deki telekomünikasyon ağının yüzde 74'ünü yok etti