25.3° / 11.2°

İstanbul- İstanbul'da Narkoçelik-47'operasyonunda gözaltına alınan 150 kişiden 142'si tutuklandı

İstanbul- İstanbul'da Narkoçelik-47'operasyonunda gözaltına alınan 150 kişiden 142'si tutuklandı

İstanbul- İstanbul
Tarih: 09.11.2024 10:35 Güncelleme: 09.11.2024 10:35

Derya EVREN KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- İstanbul'da sosyal medya platformları üzerinden uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 150 şüpheliden 142'si tutuklandı.

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformları üzerinden uyuşturucu ticareti yapanların tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı. Çevrimiçi platformları, şifreli mesajlaşma ağlarını ve bu ağı izleyerek uyuşturucu ticareti ile bağlantılı faaliyetleri takip eden ekipler şüpheli hesapları izlemeye aldı. Yapılan sanal devriye çalışmalarının sonrasında tespit edilen şüphelilere operasyon düzenlendi. Operasyonda 150 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 142'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çevrimiçi Zehir Tacirlerinin Enselerindeyiz. Sosyal medya platformları üzerinden 'Uyuşturucu Madde Ticareti' yaptığı değerlendirilen şüpheli 'çevrim içi zehir tacirlerine' düzenlenen 'NARKOÇELİK-47' operasyonunda: 150 şüpheli Çevrimiçi Zehir Taciri yakalandı 142'si tutuklandı. 8'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Sanal ortamda internet tabanlı haberleşme ve dijital platformlar aracılığıyla uyuşturucu ticareti yapan çevrimiçi zehir tacirlerine yönelik yürüttüğümüz operasyonlarımız hızla devam edecek. Siber devriyelerimiz çevrim içi platformları, şifreli mesajlaşma ağlarını ve bu karanlık ağı izleyerek uyuşturucu ticareti ile bağlantılı faaliyetleri takip ediyor. Sosyal medya platformlarında anahtar kelimeler, semboller ve şüpheli hesapları izliyor ve uyuşturucu satıcılarını bir bir tespit ediyor. Özellikle bu karanlık ağda faaliyet gösteren satıcıları tespit etmek için siber devriyelerimiz yapay zeka destekli algoritmaları kullanıyor. İçişleri ailesi olarak ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. İstanbul Anadolu, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının desteğiyle; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan sanal devriye çalışmaları sonucu; NARKOÇELİK-47 operasyonunda, sosyal medya platformları, internet siteleri ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şüpheli çevrimiçi zehir taciri ve sokak satıcılarına yönelik toplam 783 personelin katılımıyla düzenlendi. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin" ifadeleri yer aldı.

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Muğla'da orman yangını
Van’da 97 kilo skunk ele geçirildi
Giresun'da denize girmek 2 gün yasaklandı
İzmir - Tapu dairesinde dublörlü satış oyununa suçüstü / Ek görüntü
Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları umut oldu
Mersin'de orman yangını
Elektrik telinde akıma kapılan karga, tarlada yangına neden oldu
İstanbul- Silivri'de otluk alanda yangın -1
Bakan Kacır: Yeşil dönüşüme öncülük edecek projelere 2 milyon TL destek verec...
Tayland’da görevden uzaklaştırılan başbakan, kültür bakanı oldu
İstanbul - Kemal Sunal, vefatının 25'inci yıl dönümünde kabri başında anıldı
Meksika'da dev panda Xin Xin'in 35’inci doğum günü kutlandı
'Uluslararası Anadolu Kartalı' Tatbikatı'nda İHA'lar, ilk kez bombardıman gör...
CHP'li Başarır: TÜİK, emekliyi ve memuru mağdur eden bir kurum haline gelmişt...
Beşiktaş, Demir Ege Tıknaz'ın sözleşmesini uzattı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Kemal Sunal, vefatının 25'inci yıl dönümünde kabri başında anıldı

Meksika'da dev panda Xin Xin'in 35’inci doğum günü kutlandı

'Uluslararası Anadolu Kartalı' Tatbikatı'nda İHA'lar, ilk kez bombardıman görevinde kull...

CHP'li Başarır: TÜİK, emekliyi ve memuru mağdur eden bir kurum haline gelmiştir

Beşiktaş, Demir Ege Tıknaz'ın sözleşmesini uzattı

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (4)

Yavuz Ağıralioğlu ile Ümit Özdağ görüştü

Eşini öldürüp, 'Çocuklar benden değil' diyen sanığın savunması DNA testi ile çürüdü

Kahvehanede demir sopalarla darbettiler; 3 gözaltı

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

İstanbul - Şişli’de 3 günlük bebeğini çöp konteynerine attı

Lezita ihracatta Türkiye'nin devleri arasında

İstanbul- Saraçhane'de gözaltına alınan şüphelilerden 15'ü tutuklama talebiyle hakimliğe...

Hurda araç deposunda çıkan yangın söndürüldü

Genelkurmay Başkanı Gürak, Bulgaristan-Romanya-Türkiye Genelkurmay Başkanları toplantısı...

Alevlerin arasında kalan ekskavatörün operatörü ölümden döndü

Aydın'da tarım arazisinde yangın

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

Bakan Tunç: Batı Şeria'nın ilhak edilmesine yönelik açıklamalar asla kabul edilemez

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...