19.5° / 9.3°

İstanbul - İstanbul'da suya yüzde 10 zam yapıldı

İstanbul - İstanbul'da suya yüzde 10 zam yapıldı

İstanbul - İstanbul
Tarih: 15.05.2025 00:20

Canan İLARSLAN-Şevval CİNDİR - Gülseren KARAPINAR- Emir Efe BENLİOĞLU /İSTANBUL,(DHA)- İBB Meclisi İSKİ Genel Kurulu'nda, İSKİ'nin teklifiyle suya yüzde 10 oranında zam yapıldı. İstanbul'da suyun birinci kademe birim fiyatı 42,37 liradan 46,62 liraya yükseldi.

İBB Meclisi Mayıs ayı 2'inci oturumunda düzenlenen İSKİ Genel Kurulu toplantısı, Saraçhane'de bulunan İBB Başkanlık Binası'nda yapıldı. İBB 2'inci Meclis Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ'ın başkanlık ettiği genel kurulda, kurumun 2024 yılı faaliyet raporunu Genel Müdür Vekili Vahit Doğan okudu. Ardından mecliste grubu bulunan partilerden birer kişi faaliyet raporu hakkında konuşma yaptı. İSKİ 2024 faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantı gündemine sunulan diğer teklifler görüşüldü. Plan ve Bütçe ile Tarife Komisyonlarının görüşerek meclis gündemine getirdikleri su satışı tarife değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

BİRİNCİ KADEME BİRİM FİYATI 46,62 TL OLDU

İSKİ Genel Kurulu'nda zamlı tarifenin oy çokluğu ile kabul edilmesiyle, İstanbullu konut abonelerinin yüzde 85'inin kullandığı birinci kademe konut tarifesine yüzde 10 zam yapıldı. Yeni tarifeyle birlikte konutlarda 0-15 metreküp arası birinci kademenin birim fiyatının 42,37 lira olan mevcut fiyatın 46,62 liraya, 16-30 metreküp arası ikinci kademenin birim fiyatının 64,58 lira olan fiyatın 71,04 liraya çıkarılması, 31 metreküp ve üzeri üçüncü kademenin birim fiyatının 93,40 lira olan fiyatın 102,75 liraya çıkarılmasına karar verildi.

İş yeri birinci kademe 0-15 metreküp arası 111 lira olan fiyatın 122,10 liraya, ikinci kademe olan 16-50 metreküp arası 117,52 liradan 129,30 liraya, üçüncü kademe 51-100 metreküp arası 144,46 liradan 158,91 liraya, 101 metreküp üzeri olan dördüncü kademe fiyatı ise 151,03 liradan 166,14 liraya çıkarılmasına karar verildi.

1 HAZİRAN'DA YÜRÜLÜĞE GİRECEK

Teklif, 1 Haziran 2025'te yürürlüğe girecek. Diğer yandan, 2025 yılında su ve atık su birim fiyatları TÜİK tarafından aylık açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi+ Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (TÜFE+Yİ-ÜFE) / 2 oranında her ay güncellenmesine, TÜİK tarafından aylık TÜFE ve Yİ-ÜFE verisinin açıklanmasını takip eden en geç 3 iş günü içerisinde yeni tarifenin uygulamaya alınmasına karar verildi.

İSKİ Genel Müdür vekili Vahit Doğan Genel Kurul'da 2024 faaliyet raporu sunumunu gerçekleştirdi. İSKİ 2024 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul oyu 145 olurken red oyu ise 95 oldu. (DHA)

  • BIST 100

    9701,55%0,01
  • DOLAR

    38,76% -0,05
  • EURO

    43,41% -0,01
  • GRAM ALTIN

    3970,62% -2,03
  • Ç. ALTIN

    6458,59% -1,17
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Apartman dairelerine girip, 925 bin liralık altın çaldılar
Van'da yüksek kesimlere kar yağdı
Bakan Bak, sporcu ve gençlerle Anıtkabir’i ziyaret etti
TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları yıllık yüzde 27,50 arttı
Emlak Konut Genel Müdürü Yasir Yılmaz: 2025’in ilk üç ayında 3 milyar 253 mil...
Trendyol’dan kullanıcılarına ayrıcalıklar sunan sadakat programı
Kuyumcu atölyelerinden topladığı yaklaşık 50 milyon liralık altınla ortadan k...
Drift atıp, yolu kapatarak tabancayla ateş açtılar; o anlar kamerada
İstanbul - Ümraniye'de hediyelik eşya dükkanında yangın - 4 / Ek görüntü ve b...
NATO Genel Sekreteri Rutte: Ukrayna ateşkese hazır, top artık Rusya'da
İstanbul- İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 11 gözaltı
İzmir - Özel gereksinimli bireyler, tasarımlarıyla sergide buluştu /Video ekl...
İstanbul - Esenyurt'ta yaya geçidinde tekmeli yol verme kavgası kamerada / Ek...
18 ilde siber suç operasyonu: 64 tutuklama
‘Yaz aylarında cildimize özen göstermemiz gerekiyor’

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul- İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 11 gözaltı

İzmir - Özel gereksinimli bireyler, tasarımlarıyla sergide buluştu /Video eklendi

İstanbul - Esenyurt'ta yaya geçidinde tekmeli yol verme kavgası kamerada / Ek bilgiyle

18 ilde siber suç operasyonu: 64 tutuklama

‘Yaz aylarında cildimize özen göstermemiz gerekiyor’

İHH yetimler için 160 bin fidan dikti

‘Solaryum deri kanseri riskini artırıyor’

'Tüp bebekte başarı için ön değerlendirme ve genetik tarama şart'

Un fabrikasındaki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra hayatını kaybetti

Putin, Ukrayna ile müzakerelerde Rusya'yı temsil edecek isimleri onayladı

TEM Otoyolu İzmit geçişinde bariyere çarpan minibüs devrildi; 1 yaralı

İstanbul - Bayrampaşa'da rögarda patlama; sokak trafiğe kapatıldı

Aydın’da uyuşturucuya 15 tutuklama

Trabzonspor - Galatasaray maçının ardından

Mersin’de kupa sevinci

Hatay'da sağanak ve dolu, su baskınlarına neden oldu

İstanbul - Silivri'de CHP'nin düzenlediği mitingde cep telefonu hırsızlığı kamerada

Samsunspor, 27 yıl sonra Avrupa kupalarına katılıyor

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nın 19’uncu kez sahibi oldu

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nın 19’uncu kez sahibi oldu / Ek fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Galatasaray'ı tebrik etti