25.2° / 11.8°

İstanbul - Japonyalı All Nippon Airways (ANA) İstanbul uçuşlarına başladı

İstanbul - Japonyalı All Nippon Airways (ANA) İstanbul uçuşlarına başladı

İstanbul - Japonyalı All Nippon Airways (ANA) İstanbul uçuşlarına başladı
Tarih: 12.02.2025 21:34

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA) - JAPONYA’nın en büyük havayolu şirketi olan All Nippon Airways(ANA), bugün itibariyle Tokyo Haneda-İstanbul seferlerine başladı. İlk sefer dolayısıyla İstanbul Havalimanı’nda tören düzenlendi.

Dünya’nın en prestijli havayolu şirketlerinden olan ve 12 yıl üst üste Japonya’nın en iyi 5 yıldızlı hava yolu seçilen All Nippon Airways(ANA), İstanbul’a ilk uçuşunu gerçekleştirdi. İlk uçuşu gerçekleştiren Boeing 787-8 tipi uçak saat 15.30’da İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Japonyalı havayolu şirketi haftada 3 gün olmak üzere Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Tokyo ile İstanbul arasında karşılıklı seferler düzenleyecek. Havayolu şirketinin yer hizmetlerini ise Turkish Ground Services(TGS) yapacak. İstanbul Havalimanı’ndan uçuş yapan 111’inci havayolu şirketi olan All Nippon Airways için İstanbul Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, ANA Başkanı ve CEO’su Shinichi Inoue, Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko ve davetliler katıldı.

NİSAN AYINDA ÜÇLÜ PARALEL İNİŞ-KALKIŞ OPERASYONLARINA BAŞLIYORUZ

2024 yılında Japonya ve Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin 100’ncü yılı olduğunu hatırlatan İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, "İGA İstanbul Havalimanı olarak, müşteri memnuniyetini ve kaliteyi ön planda tutan ANA ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu uçuşlar, yolcularımıza daha fazla bağlantı imkânı sunarak Asya ve Avrupa’daki merkezlere daha hızlı ve verimli ulaşım sağlayacak. 2024 yılını 80 milyon yolcu ile tamamlayarak küresel havacılıkta önemli bir konuma sahip olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Operasyon kapasitemizi artırarak, Nisan ayında üçlü paralel iniş-kalkış operasyonlarına başlayacağız. Bu gelişme, İGA İstanbul Havalimanı’nı global bir aktarma merkezi olarak daha da ileriye taşıyacak. Havalimanı olarak açıldığımız günden bu yana 322 milyon yolcuya hizmet verirken, 2 milyon 245 binden fazla uçuşa ev sahipliği yaptık" dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDA DAHA GÜÇLÜ BAĞLAR KURMAK İÇİN KENDİMİZİ ADADIK

İstanbul Havalimanı’nda uçuşlara başlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden ve davetlileri Türkçe konuşarak selamlayan ANA Başkanı ve CEO’su Shinichi Inoue ise, "İstanbul'u sürekli büyüyen küresel ağımıza dahil etmekten gurur duyuyoruz. Bu dönüm noktası sadece yolcularımız için seyahat fırsatlarını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye ve Japonya arasındaki bağın derinleşmesinde de hayati bir rol oynuyor. Ulusları birbirine bağlayan bir köprü olarak, iki ülke arasındaki etkileşimin gelişmeye devam etmesini sağlamaya, daha güçlü bağlar kurmaya ve kültürel alışverişi zenginleştirmeye kendimizi adadık" ifadelerini kullandı. (DHA)

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Eskişehir merkezli dolandırıcılık operasyonununda 20 tutuklama
Kazada elektrikli bisikleti kullanan abla yaralı kardeşini olay yerinde bırak...
Bakan Yumaklı: Gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yok (2)
'Sürdürülebilirlik, herkesin çocuğuna aktaracağı, sorumlu olduğu bir konu'
İstanbul- Cumhurbaşkanı Erdoğan KADEM 5'inci Olağan Genel Kurul Toplantısına ...
Gaziantep'te suç örgütüne operasyonda 7 tutuklama
Efkan Ala, Sırrı Süreyya Önder'i hastanede ziyaret etti
Bakan Ersoy ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'dan Çavuşoğlu'na taziye ...
Birleşik Krallık’ın bazı bölgelerinde ‘sarı alarm' verildi
Akdamar Adası'nda '3'üncü Badem Çiçeği Festivali' başladı
Sokakta ortasında eşini öldürdü, 8 yaşındaki kızını defalarca bıçakladı
İstanbul- Ece Gürel'in ölüm nedeni 'hipotermi' ve gelişen komplikasyonlar / ...
Cami tuvaletinde boğazı kesilmiş halde ölü bulundu
ABD'de küçük uçak düştü: 3 ölü
Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 39 tutuklama

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Sokakta ortasında eşini öldürdü, 8 yaşındaki kızını defalarca bıçakladı

İstanbul- Ece Gürel'in ölüm nedeni 'hipotermi' ve gelişen komplikasyonlar / Ek görüntüy...

Cami tuvaletinde boğazı kesilmiş halde ölü bulundu

ABD'de küçük uçak düştü: 3 ölü

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 39 tutuklama

Cami tuvaletinde boğazı kesilmiş halde ölü bulundu/Ek fotoğraflar

Batman'da 2 TIR kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

Bakan Işıkhan: Türkiye'yi çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında göstermek haks...

Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 51 bin 157’ye yükseldi

Bakan Yumaklı: Gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yok

Uzak Şehir'e 'en iyi dizi' ödülü (Görüntü eklendi)

Tekirdağ'da silah ve tarihi eser operasyonu; 1 gözaltı

5 yaşındaki Ali'nin cansız bedeni, sulama kanalında bulundu

İşe giriş için fiziki test sırası beklerken 19 yaşında kalp krizinden öldü

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde haftanın oyuncusu Galatasaray’dan James Palmer Jr.

Uygunsuz görüntülerini 3 yaşındaki oğlunu kullanarak satan anneden alınan çocuk, tekrar ...

Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik

Ankara'da sağanak etkili oldu

Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada

İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüphelilere op...

Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım