26.4° / 12.1°

İstanbul - Kentsel dönüşüm için anlaştıkları müteahhit yaptığı daire ve dükkanları satıp 'İflas ett...

İstanbul - Kentsel dönüşüm için anlaştıkları müteahhit yaptığı daire ve dükkanları satıp 'İflas ettim' dedi

İstanbul - Kentsel dönüşüm için anlaştıkları müteahhit yaptığı daire ve dükkanları satıp
Tarih: 18.06.2025 10:13 Güncelleme: 18.06.2025 10:13

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da oturdukları binalar riskli bulunan 100 kişi, kentsel dönüşüm için müteahhitle anlaştı. Bir kısmını tamamladığı binadan 3 dükkan ve 14 daireyi başkalarına satan müteahhit, 'iflas ettim' diyerek inşaatı yarım bıraktı. Evlerine kavuşmayı hayal eden malikler ise mağdur olurken Kat maliklerinin yöneticisi Rasim Boztoprak, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sözleşme feshine gitmemiz lazım. Malikler bir araya gelemeyince, avukat teminat paraları, mahkeme masrafları da toplanamıyor" dedi.

Avcılar'da Merkez Mahallesi Cami Sokak'ta bulunan bina, kentsel dönüşüm kapsamında 3 yıl önce tahliye edilerek yıkıldı. Bu binada oturanların anlaştığı müteahhit, inşaatın bir kısmını tamamladıktan sonra iflas ettiğini öne sürerek çalışmaları durdurdu. İddiaya göre müteahhit, yaptığı kısımdaki 3 dükkan ve 14 daireyi de başkalarına sattı. Bunun üzerine mağdur olan malikler ise zaman zaman inşaatta toplanarak yaşanan soruna çözüm bulmaya çalışırken, yeterli çoğunluğa ulaşılamaması ve atılacak adımlar için gereken paranın toplanamaması nedeniyle bir türlü sonuç alınamadı.

'BİR YILDIR ÇİVİ ÇAKILMIYOR'

Kat maliklerinin yöneticisi Rasim Boztoprak, kağıt üzerinde toplam 100'ün üzerinde kişinin göründüğünü belirterek, "Temel sıkıntılarımızdan birisi müteahhidin bırakıp gitmesi. Bir yıldır burada hiçbir işlem yapılmıyor, çivi çakılmıyor. Yüzde 40 inşaat yapmış. İnşaatı tamamlayınca; hak edişe göre alması gereken, sahibi olması gereken dükkanları alıp satmış. Yani hakkı olmadan, hak edişe göre hareket etmeyince çalmış oluyor. İnşaatı yarım bırakıp gitti. Malikler, herkes çaresiz" dedi.

'BUNLARI ALIP SATTI, ORTADAN KAYBOLDU'

Boztoprak, "Dükkanları satmış. Burada 100 küsur kişi mağduruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir araya gelmeye çalışıyoruz. Önerileri alacağız ona göre hareket edeceğiz. Sözleşme feshine gitmemiz lazım. Belediye çoğunluğun 3'te 2'sini sağladığımızda sözleşmeyi feshediyor. Ama bunun hukuksal boyutu da var. 600'er metrekarelik üç dükkandan biri için ihtiyati tedbir kararı aldık. Malik sayısı çok fazla, 40, 50 kişilik katılım sağlayabiliyor. Maliyet her geçen gün artıyor. Bina 5 kattı, üst kat üzerine çıkılabilen 6'ncı kattaki dubleks daireler ona kaldı. 3 tane 600 metrekarelik dükkanlar vardı. Bunları alıp sattı, ortadan kayboldu. Müteahhit 2-3 yıl önce maliklerden evlerinin büyüklüğüne göre 40-80'er bin lira aldı. Sadece bir dükkana ihtiyati tedbir koyabildik. Malikler bir araya gelemeyince, avukat teminat paraları, mahkeme masrafları da toplanamıyor" diye konuştu.

'BİNA TAMAMLANAMADI, KİRADAYIM'

Emekli maaşı ile geçinmeye çalıştığını belirten Fatma Coşar, "Yeni ev yapılmasını beklerken mağdur edildik. 90 metrekarelik evim vardı. 69 metrekareye düşürdü. Bina tamamlanamadı, kiradayım. 70 yaşındayım yeni daire alma durumum da yok" dedi. (DHA)

  • BIST 100

    9403,01%0,57
  • DOLAR

    39,38% 0,07
  • EURO

    45,63% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4297,67% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6935,44% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bakan Uraloğlu, Bulgaristan Başbakanı Jelyazkov ile görüştü
Bakan Göktaş: Afyon mermeri daha fazla ülkede tanınacak
İstanbul- Arızalı metrobüsü çeken vinç kaza yaptı: 2 yaralı / Ek bilgi ve gör...
İstanbul- Vali Gül: Bu sene de 2 bin çocuğumuzun sünnetini yapıyoruz
Motosiklet sürücüsü Yusuf, 3 günlük yaşam savaşını kaybetti
İş Bankası ‘yüz tanıma teknolojisi’ ile ödeme dönemini başlatıyor
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bakan Şimşek'i kabul etti
Bursa’da orman yangını (6)
Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’nden 'seyahat' açıklaması
3 katlı binanın çatısı alev alev yandı
İsrail: Tahran'a saldırı başlattık / Video eklendi
Galatasaray’da haziran ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi
Bursa'da orman yangını/Ek fotoğraflar
CHP’li Zeybek: Siyasi iktidar, yargı yoluyla siyaseti dizayn etmeye çalışıyor
İstanbul - Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 43'üncü kuruluş yıldönümünde İstanb...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İsrail: Tahran'a saldırı başlattık / Video eklendi

Galatasaray’da haziran ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bursa'da orman yangını/Ek fotoğraflar

CHP’li Zeybek: Siyasi iktidar, yargı yoluyla siyaseti dizayn etmeye çalışıyor

İstanbul - Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 43'üncü kuruluş yıldönümünde İstanbul Boğazı'n...

İstanbul - Pendik'te mühendis Ecem'in ölümüne neden olan sürücüye 4 yıl 2 ay hapis cezas...

Beşiktaşlı yöneticiler, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında buluştu

CarrefourSA, Cannes Lions’tan altın ve bronz aslan ile döndü

Bakan Işıkhan, HAK-İŞ Konfederasyonu heyetiyle görüştü

Sakarya'da 263 milyon TL'lik bungalov dolandırıcılığı operasyonunda 50 gözaltı

İzmir'de 1500 kilogram bozuk peynir ele geçirildi

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'ni ziyaret etti

Kars'ta hükümlülerin el emeği ürünler sergilendi

Sincan’da ‘Karanfil Kreşi’ açıldı

Giresun'da kokarcaya karşı 'samuray arı'lar salındı

İsrail Ordu Sözcüsü Defrin: Nükleer tehdidi ortadan kaldırmak için sistematik bir şekild...

Kayseri’de, İranlı 3 şüphelinin midesinden 6,7 kilo uyuşturucu çıktı

İstanbul- Silivri'de otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

Çalıştığı sırada yıkılan binanın altında kalan iş makinesi operatörü toprağa verildi

Eska'dan Ukrayna'ya 10 milyon Euro'nun üzerinde montaj hattı yatırımı

Muğla Valisi Akbıyık: Marmaris görüntüleri eski