28.6° / 13.8°

İstanbul -THY'nın İstanbul-Bingazi seferleri 10 yıl sonra tekrar başladı

İstanbul -THY'nın İstanbul-Bingazi seferleri 10 yıl sonra tekrar başladı

İstanbul -THY
Tarih: 14.01.2025 18:16 Güncelleme: 14.01.2025 18:16

Soner HASIRCIOĞLU/ LİBYA, (DHA)-TÜRK Hava Yolları'nın 10 yıl sonra tekrar seferlere başladığı Bingazi Benina Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Haftada 5 sefer gerçekleştirdiğimiz Trablus seferleriyle birlikte Libya'da haftalık seferlerimizi 8'e çıkarmış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de hem frekans sayılarımızı hem de uçtuğumuz nokta sayısını artıracağız" dedi.

Türk Hava Yolları (THY), Libya'nın ikinci en büyük şehri olan Bingazi seferlerine 10 yıl aradan sonra tekrar başladı. Bugün İstanbul Havalimanı'ndan saat 08.10'da kalkan uçak, yaklaşık 2,5 saatlik uçuşun ardından 9.45 sıralarında Bingazi'deki Benina Uluslararası Havalimanı'na indi. Seferlerin salı, perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün icra edileceği öğrenilirken ilk uçuşun ardından Benina Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene Dışişleri Bakanlığı Doğu ve Güney Afrika Genel Müdürü Büyükelçi Elif Çomoğlu Ülgen, Türkiye Trablus Büyükelçisi Güven Begeç, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Bingazi Belediye Başkanı Sagar Bucevari ile iki ülkeden yetkililer katıldı. Törende pasta ve kurdele kesiminin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

'ÜLKELERİ VE HALKLARI BİRLEŞTİRİYORUZ'

THY'nin 6 kıtada 131 ülke ve 352 destinasyonla dünyada en çok ülkeye ve uluslararası noktaya sefer düzenleyen hava yolu şirketi olduğunu belirten Ekşi, "İnsanlar, ülkeler ve kıtalar arasında köprüler kurma misyonumuz çerçevesinde, yolcularımıza sürekli yeni yerler keşfetme olanakları sunuyoruz. Hiç durmadan dünyanın her yerinde sefer düzenleyebileceğimiz yeni noktalar arıyor, ülkeleri ve halkları birleştiriyoruz" dedi.

'LİBYA'DA HAFTALIK SEFERLERİMİZİ 8'E ÇIKARMIŞ BULUNUYORUZ'

Ekşi, Bingazili yolcuları haftada 3 sefer yapılacak uçuşlarla dünyaya bağladıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, "Haftada 5 sefer gerçekleştirdiğimiz Trablus seferleriyle birlikte Libya'da haftalık seferlerimizi 8'e çıkarmış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de hem frekans sayılarımızı hem de uçtuğumuz nokta sayısını artıracağız. Başlattığımız seferlerin Bingazi'ye, bölge halkına, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere katkı sunmasını ve hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Doğu ve Güney Afrika Genel Müdürü Büyükelçi Elif Çomoğlu Ülgen ise yeniden başlatılan Bingazi seferlerinin hayırlı olmasını temenni etti. (DHA)

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Ordu’da şüpheli ölüm soruşturmasında 1 kişi tutuklandı
ABD - Türkiye / Ek fotoğraflar
İstanbul - Avcılar'da 6 katlı binada kısmi çökme; çevresindeki binalar tahliy...
Hatay'da motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 1 ölü, 1 yaralı
Hafif ticari araç yol ayrımındaki bariyere çarptı; 2 yaralı
Bursa'da bıçaklı kavga: 2 yaralı
ABD - Türkiye maçı için Amerika kıtasındaki Türkler maça akın etti
Edirne’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü
Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji: 91-89
Konya'da motosiklet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın’da rüşvet alan gassal tutuklandı
İstanbul - İş insanı Asım Kibar hayatını kaybetti
Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı
ABD - Türkiye / Fotoğraflar
Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı / Ek fotoğraflar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Aydın’da rüşvet alan gassal tutuklandı

İstanbul - İş insanı Asım Kibar hayatını kaybetti

Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı

ABD - Türkiye / Fotoğraflar

Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı / Ek fotoğraflar

Sivas'ta minibüs nehir yatağına düştü: 4 yaralı

İskeleden denize atlayan Abdulhamit boğuldu, onu kurtarmak isteyen kişi son anda kurtarı...

İstanbul - Ataşehir’de Pitbull'un 7 yaşındaki çocuğa saldırdığı anlar kamerada: 2 şüphel...

Siirt’te düğün salonunda 1 kişinin öldüğü silahlı saldırı anı kamerada

Kayıp ortaokul öğrencisi Burak'ı 94 kişilik ekip arıyor (6)

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in annesi vefat etti

Tarlada selfi yaparken üzerinde kene olduğu fark etti

Fransa Açık'ta şampiyon Coco Gauff

Kayıp ortaokul öğrencisi Burak’ı 94 kişilik ekip arıyor (5)

Cadde ortasında başından vurularak öldürüldü

Altyapı çalışmasında 1500 yıllık mozaik bulundu

İstanbul - Bayramın ikinci gününde Adalar'a ziyaretçi akını

Ağaçta iki gün mahsur kalan kedi yavrusunu itfaiye ekipleri kurtardı

İzmir’de balonlar kanser tedavisi gören çocuklar için uçturuldu

İzmir’de balonlar kanser tedavisi gören çocuklar için uçuruldu / Ek fotoğraflar

Sahibinden kaçan koçun, bir villanın bahçesindeki havuza girdiği anlar kamerada