8.4° / -0.2°

İstanbul-Ticaret Bakanı Bolat, Bağdat'ta Türk müteahhitlerle bir araya geldi

İstanbul-Ticaret Bakanı Bolat, Bağdat'ta Türk müteahhitlerle bir araya geldi

İstanbul-Ticaret Bakanı Bolat, Bağdat
Tarih: 18.11.2024 23:00 Güncelleme: 18.11.2024 23:00

Ahmet YEŞİLMEN- Ömer HASAR/ BAĞDAT, (DHA)-TİCARET Bakanı Ömer Bolat ve Irak Ticaret Bakanı Atir el-Gireyri ve Irak İmar ve İskan Bakanı Bengin Rekani ile Irak'ta iş yapan Türk müteahhitleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bolat, "Türkiye'nin son 40 yıldaki dışa açık büyüme modelindeki ilerlemesinde Irak'ın katkısı her zaman için çok büyük olmuştur. Kendilerine müteşekkiriz" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak Ticaret Bakanı Atir el-Gireyri ve Irak İmar ve İskan Bakanı Bengin Rekani ile birlikte Bağdat'ta Türk müteahhitlerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve Irak'ın büyük kalkınma-yatırım, reform ve modernleşme çabalarında Türkiye'nin daha fazla yer alması konusunda gerçekten görüş birliğimiz vardı. Irak'ın son yıllarda ki ekonomik istikrarı ve ekonomik güçlenme ve kalkınma yolundaki ataklarını takdirle izliyoruz. Gerçekten destekliyoruz. Bu anlamda biliyoruz ki; Irak için iyi olan Türkiye için de iyidir. Bizim her alanda, sadece ekonomi alanında değil, askeri, savunma, güvenlik, enerji, ticaret, turizm, yatırım ve bütün bu alanlarda Irak ile lojistik ve taşımacılık alanlarında mükemmel ilişkilerimiz var. Türkiye'nin son 40 yıldaki dışa açık büyüme modelindeki ilerlemesinde Irak'ın katkısı her zaman için çok büyük olmuştur. Kendilerine müteşekkiriz" diye konuştu.

'KALKINMA YOLU PROJESİNE TALİBİZ'

Programda konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ise, "Irak'ın ihtiyacı olan altyapı projelerini yakından takip etmekteyiz. Bu kapsamda Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanacak, stratejik öneme sahip kara ve demir yolu koridorunun inşasına yönelik 'Kalkınma Yolu Projesi'nde yer alma hususundaki isteğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Irak'ı önemli bir ulaşım merkezi haline getirecek ve sürdürülebilir kalkınma için temel oluşturacak söz konusu kalkınma yolu projesinin yanı sıra, önümüzdeki dönemde ülkede hayata geçirilmesi planlanan; Bağdat metro ve çevre yolu projeleri ile hastane, okul, konut ve enerji üretim hatları ile birlikte turizm tesisleri kurulacak. Su altyapısı, arazi ıslahı, su arıtma, sulama ve baraj projelerine Türk müteahhit firmaları olarak talip olduğumuzu ve Irak'ın ekonomisine katkıda bulunmak istediğimizi de tekrar belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Prof. Dr. Kafkasyalı: İran Türklüğü, Türk dünyasının vazgeçilmez köprüsüdür
Aksaray Down Sendromlular Derneği yönetiminden Rektör Arıbaş’a ziyaret
Aksaray'da Kış Alarmı
İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan BELGEMEN Mazbatasını Teslim Aldı
Aksaray Valisinden Öğretmenler Gününde 3. Çocuklarını kucağına alan Öğretmen ...
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Emek Yoğun Sektörler İçin Destek Çağrısı
Bakan Kurum: Aksaray'da 2 Bin 476 Sosyal Konut Yapılacak
Aksaraylı polis memurundan üzücü haber! Ağır yaralandı
Aksaray Üniversitesi’nde 703 öğrenciye İŞKUR Gençlik Programı desteği verilec...
Aksaray Jandarmadan başarılı operasyon! Kilolarca ele geçirildi
İYİ Parti Aksaray 4. Olağan Merkez İlçe Kongresi Gerçekleştirildi
Beyhan Mobilya, ANAMOB Fuarı’nda
Sanatçı Güllü, Yalova'da evinin balkonundan düşüp hayatını kaybetti
Muğla açıklarında, teknede 210 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı
İstanbul - İstanbul'da yağmur etkili oluyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İYİ Parti Aksaray 4. Olağan Merkez İlçe Kongresi Gerçekleştirildi

Beyhan Mobilya, ANAMOB Fuarı’nda

Sanatçı Güllü, Yalova'da evinin balkonundan düşüp hayatını kaybetti

Muğla açıklarında, teknede 210 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

İstanbul - İstanbul'da yağmur etkili oluyor

İstanbul- Kağıthane'de matbaa deposunda yangın

BUDO'nun 6 seferi iptal edildi

Polatlı’da pazarcılar arasında silahlı ‘tezgah yeri’ kavgası: 1 yaralı

Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı; 1 ölü, 3 yaralı

Trump: İsrail'in Batı Şeria'yı ilhakına izin vermeyeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Blair House çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi

İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye’de istihdam edilen insan sayısı bugü...

Hafif ticari araç, kamyona arkadan çarptı: 2 ölü, 1 yaralı

Devrilen traktörünün altında kalıp öldü

Tunceli’de otobüs durağındaki şüpheli çanta fünye ile patlatıldı

Amed Sportif Faaliyetler- SMS Grup Sarıyerspor maçının ardından

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Birleşmiş Milletler 80’inci Genel Kurulu’na hitap etti / Video ...

Tekirdağ'da anız yangını yerleşim yerine ulaşmadan kontrol altına alındı

Şırnak’ta 42 bin kök kenevir ele geçirildi: 5 gözaltı

Amed Sportif Faaliyetler- SMS Grup Sarıyer: 2 -0

ABD-Türkiye enerji anlaşması imzalandı