25.3° / 11.2°

İYİ Partili Çömez: Türkiye ile Amerika arasında YPG/PYD pazarlığı dönüyor

İYİ Partili Çömez: Türkiye ile Amerika arasında YPG/PYD pazarlığı dönüyor

İYİ Partili Çömez: Türkiye ile Amerika arasında YPG/PYD pazarlığı dönüyor
Tarih: 30.01.2025 20:29 Güncelleme: 30.01.2025 20:29

Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)- İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, "Şimdi kapalı kapıları ardında bir pazarlık yürüyor. Nedir o pazarlık? Aman Türkiye; PYD/YPG'yi tanısın. PYD/YPG'nin içerisindeki 3-5 PKK'lı unsuru bir gösteri ile 'PKK buradan ayrıldı' diyelim ve Türkiye de PYD ve YPG'yi tanısın. Bunun çalışmalarını da Hakan Fidan sürdürüyor" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Çömez, bilirkişi soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Suat Toktaş ile ilgili, "Bu milletin hiçbir şeyden haberinin olmadığını mı zannediyorsunuz. Medya denince aklınıza sadece yandaş medya mı geliyor? Sizin istediğinizi yazanlar, sizin söylediğinizi telaffuz edenler, sizin istediğiniz gibi kamuoyuna mesaj verenleri mi gazeteci zannediyorsunuz? Size itiraz edenler, sizin yaptıklarınıza ışık tutanlar, sizi ikaz edenler asıl gazetecilerdir. Elbette doğru yaptığınız zaman takdir edileceksiniz ama yanlış yaptığınız zaman da uyarılacaksınız. Biz milletin temsilcisi olarak parlamentoda sizi uyaracağız, bir kamuoyu görevlisi olarak da basın mensupları sizi uyaracak. Hep alkış beklemeyin, hep takdir beklemeyin. Hep, 'Biz ne dersek o olacak' demeyin, olmayacak sayın iktidar olmayacak. Ve bütün bunları yaparken istiyorsunuz ki, milletin içinde bulunduğu durum hiç konuşulmasın, hiç dile getirilmesin, hiç kimse bunları telaffuz etmesin. Sokaklar açlığa mahkum edilmiş, bunlar konuşulmasın. Emekli çarşıya pazara gittiğinde filesini doldurmak için saat 5'i, 6'yı bekliyor, tezgahların altındaki çürük ürünleri topluyor. Bunlar konuşulmasın istiyorsunuz. Her 4 çocuktan 1 tanesi akşam yatağa aç giriyor. Çocukların boyu küçüldü, açlıktan çocuk ölümleri arttı. Bunlar konuşulmasın isteniyor” ifadelerini kullandı.

'SEFALET VE HUKUKSUZLUĞU KONUŞMADIĞMIZ GİBİ BUNLARI DA KONUŞMUYORUZ'

Son günlerde iktidar kanadında Suriye ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Çömez, İsrail'in Büyük Orta Doğu planı çerçevesinde (BOP) hareket edildiğini kaydetti. Çömez, "Şimdi kapalı kapıları ardında bir pazarlık yürüyor. Nedir o pazarlık? Aman Türkiye; PYD/YPG'yi tanısın. PYD/YPG'nin içerisindeki 3-5 PKK'lı unsuru bir gösteri ile 'PKK buradan ayrıldı' diyelim ve Türkiye de PYD ve YPG'yi tanısın. Bunun çalışmalarını da Hakan Fidan sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde İmralı canisinin sözde bir çağrısının ardından bir gösteri ile 3-5 teröristin silah bıraktığına dair görüntüler ve ondan sonra PYD/YPG'nin 100 bin kişilik eğitilmiş, donatılmış, bizim yıllarca, 'Terör ordusu' dediğimiz yapının Türkiye tarafından tanınması ve legalize olması hedefleniyor. Bunun pazarlıkları Amerika ile Türkiye arasında yürüyor. Bunları hiç konuşmuyoruz, hiç bunları tartışmıyoruz. Sefaleti konuşmadığımız gibi hukuksuzluğu konuşmadığımız gibi bunları da konuşmuyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Tayland’da görevden uzaklaştırılan başbakan, kültür bakanı oldu
İstanbul - Kemal Sunal, vefatının 25'inci yıl dönümünde kabri başında anıldı
Meksika'da dev panda Xin Xin'in 35’inci doğum günü kutlandı
'Uluslararası Anadolu Kartalı' Tatbikatı'nda İHA'lar, ilk kez bombardıman gör...
CHP'li Başarır: TÜİK, emekliyi ve memuru mağdur eden bir kurum haline gelmişt...
Beşiktaş, Demir Ege Tıknaz'ın sözleşmesini uzattı
İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (4)
Yavuz Ağıralioğlu ile Ümit Özdağ görüştü
Eşini öldürüp, 'Çocuklar benden değil' diyen sanığın savunması DNA testi ile ...
Kahvehanede demir sopalarla darbettiler; 3 gözaltı
Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar
İstanbul - Şişli’de 3 günlük bebeğini çöp konteynerine attı
Lezita ihracatta Türkiye'nin devleri arasında
İstanbul- Saraçhane'de gözaltına alınan şüphelilerden 15'ü tutuklama talebiyl...
Hurda araç deposunda çıkan yangın söndürüldü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

İstanbul - Şişli’de 3 günlük bebeğini çöp konteynerine attı

Lezita ihracatta Türkiye'nin devleri arasında

İstanbul- Saraçhane'de gözaltına alınan şüphelilerden 15'ü tutuklama talebiyle hakimliğe...

Hurda araç deposunda çıkan yangın söndürüldü

Genelkurmay Başkanı Gürak, Bulgaristan-Romanya-Türkiye Genelkurmay Başkanları toplantısı...

Alevlerin arasında kalan ekskavatörün operatörü ölümden döndü

Aydın'da tarım arazisinde yangın

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

Bakan Tunç: Batı Şeria'nın ilhak edilmesine yönelik açıklamalar asla kabul edilemez

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (3)

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde / Ek fotoğraflar

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Azerbaycan'a gidecek

Kazı sırasında doğal gaz hattı borusunda patlama oldu; 3 işçi yaralı

Destici: Terör ancak mücadele edilerek bitirilebilir

İstanbul- Güngören'de tartıştığı kişiyi silahla vurup öldüren şüpheli saklandığı bavulda...

SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği

Altın Örümcek Ödülleri’nin, bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek