İYİ Parti delegelerini seçti, pek çok önemli isim listede yok

İYİ Parti delegelerini seçti, pek çok önemli isim listede yok

İYİ Parti delegelerini seçti, pek çok önemli isim listede yok

İYİ PARTİ DELEGELERİNİ SEÇTİ, PEK ÇOK ÖNEMLİ İSİM LİSTEDE YOK

İYİ Partide delege seçimleri tamamladı. 400 merkez delegesinin belirlenmesi için yapılan seçimde, Partinin birçok önemli ismi listelerden çıkamadı. Merkez İlçe Başkan Adayı Osman Yılmaz’ı destekleyen üyelerin seçimden açık ara farkla galip ayrılması, gençleşme hareketinin ilk adımı olarak değerlendiriliyor. 

635 Aday Delege Olabilmek İçin Müracaatta Bulundu 

İYİ Parti Genel Merkezi’nin geçtiğimiz Eylül Ayında aldığı Olağan Kongre kararının ardından sürecin ilk aşaması olan delege seçimleri Aksaray’da tamamlandı.  Merkeze bağlı 48 mahalle, sekiz belde ve 83 köy delegesinin belirlenmesi için yapılan seçimlere partililer yoğun bir ilgi gösterdi. Toplam 635 kişi delege olabilmek için partiye müracaat etti. 465 üye, müracaatta bulunan adaylar arasından seçimini yaptı ve sürecin ardından 400 merkez delegesi belirlendi. 

Osman Yılmaz’ı Destekleyen Üyeler Açık Ara Fark Attı 

Seçimlerin ardından son derece ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Listenin genelini oluşturan İYİ Parti’nin pek çok önemli ismi üyelerden destek görmedi ve delege olarak seçilemedi. Delege seçimleri bu ay içinde yapılacak olan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerini yakından ilgilendiriyor. Çıkan sonuç, Partinin genç Merkez İlçe Başkan Adayı Osman Yılmaz’ın Başkanlık şansını iyiden iyiye yükseltti. Zira parti üyelerinin ezici bir çoğunluğu, delege olarak, Osman Yılmaz’ı destekleyen isimleri tercih etti. Bu durum Parti’deki gençleşme hareketinin ilk adımı olarak yorumlandı. 

Erel, Seçimi, “Aile İçin Tatlı Bir Yarış” Olarak Yorumladı

Delege seçimlerini değerlendiren İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, bu ilk seçimin parti içi demokrasinin işlerliğini göstermesi bakımından çok değerli olduğunu söyledi. Yapılan seçimi “Aile içinde tatlı bir yarış” olarak yorumlayan Erel, “Biz, parti içi demokrasiye değer veren genç bir partiyiz. İl ve ilçe yönetimimizin yoğun çalışmaları sonucu, kardeşçe bir ortamda, delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Aile içinde tatlı bir yarış yapıldı. 46 yıllık siyasi hayatımda ilk kez, parti içi demokrasinin bu denli güzel işlediği bir seçime tanıklık ettim. Hiç vakit kaybetmeden, birlik ve beraberlik içinde, İYİ Partimizi daha üst seviyelere götürme çalışmalarına devam edeceğiz. Başta İl ve Merkez İlçe Başkanımız olmak üzere, delege seçimlerimizde titizlikle çalışan Divan Başkanımıza ve Divan Kurulu üyelerimize teşekkür ederim” dedi. Sözlerinin devamında kongre sürecine ilişkin bilgiler veren ve kongrelerin yeni bir heyecan ve diriliş anlamına geldiğine dikkat çeken Ayhan Erel, Güzelyurt İlçe Kongresinin tamamlandığını, üç ilçenin kongresinin de bu hafta tamamlanacağını söyledi. 

“Diğer Siyasi Partilere Örnek Olabilecek Bir Seçim Yaşandı”

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Ömer Faruk Ağır da delege seçimlerini demokrasi vurgusuyla yorumladı. Ülkedeki siyasi partilere örnek olabilecek nitelikte bir seçim sürecinin yaşandığını belirten Ağır, “Biz demokrasiyi kendi içimizde yaşarsak milletimize de yaşatabiliriz. İYİ Parti, ülkemiz siyasetindeki partilere örnek olabilecek nitelikteki demokrasi anlayışı ile olağan kongre sürecine gidiyor… Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Mahalle, köy ve belde delegelerinin seçimlerini tamamlayan İYİ Partililer, Aksaray’da kongre hazırlıklarına başladı. Şimdi gözler bu ay içinde yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerine çevrildi.



Anahtar Kelimeler: Parti delegelerini seçti önemli listede
Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri