İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na Osman Yılmaz Seçildi

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na Osman Yılmaz Seçildi

İYİ’LER SEÇİMİNİ YAPTI, OSMAN YILMAZ MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU

İYİ Partililer Merkez İlçe Başkanını ve yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Tek liste ile gidilen seçimin ardından Başkanlık koltuğuna oturan isim Osman Yılmaz oldu. 

Sürpriz Yaşanmadı, Kongreye Tek Listeyle Gidildi 

Bir ara iki adaylı bir kongre süreci yaşanabileceği konuşulsa da delege seçimlerini ezici bir çoğunlukla kazanan genç siyasetçi Osman Yılmaz’ın İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Kurulan sandıklardan sürpriz çıkmadı ve kısa sürede kamuoyunda ilgi uyandırmayı başaran Osman Yılmaz, İYİ Parti’nin yeni Merkez İlçe Başkanı olarak seçildi. 

Delegelerin Seçime Yoğun İlgi Gösterdiği Görüldü

3’üncü Olağan Kongreye İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve parti yöneticilerinin yanı sıra Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetli konuklar katıldı. Aksaray Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 12.00’da başlayan oy verme işlemleri kısa sürede tamamlandı. İYİ Parti delegelerinin seçime önemli oranda ilgi gösterdikleri gözlemlendi.  

Gençleşme Hareketi Kongreyle Birlikte İvme Kazandı

Hatırlanacağı üzere Kasım Ayı içinde 400 merkez delegesini belirlemek üzere bir seçim yapılmış ve Osman Yılmaz’ı destekleyen üyeler, dönemin İl Başkanı Ömer Faruk Ağır’ın listesine karşı ezici bir üstünlük kurmuştu. Takip eden günlerde ise Ömer Faruk Ağır İl Başkanlığından istifa etmişti. Bu sürecin ardından siyaset kamuoyu İYİ Parti’deki gençleşme hareketinin ayak seslerinin yüksek sesle duyulmaya başlanacağını konuşmuştu. 

Açıkgöz: Siyasette Değişim Yeni Bir Heyecan ve Harekettir

Kongrede kısa bir konuşma yapan ve seçimlerde yeniden aday olmayan mevcut Merkez İlçe Başkanı Polat Açıkgöz, dört yıl boyunca büyük bir sevgi ile bu görevi yerine getirmeye çalıştığını iletti. Bunun bir veda değil yeni bir başlangıç olduğunu kaydeden Açıkgöz, “Siyasette değişim yeni bir heyecan ve harekettir. Genç arkadaşım Osman Yılmaz'a ve yönetimine başarılar diliyorum. İyi Parti'nin ve kıymetli parti yöneticilerimizin her zaman yanında olacağız. Burada bulunan cesur ve iyi yürekli insanlar sayesinde hem Aksaray’ımızın hem de ülkemizin üzerine güneşin doğması çok yakındır” dedi. 

Koçak: Bugün Burada Büyük Bir Demokrasi Şöleni Yaşanıyor

İYİ Parti İl Başkanı Şevki Koçak da Ocak Ayı içinde kongre süreçlerini tamamlamak istediklerini belirtti. Her kongrenin yeni bir diriliş, yeni bir doğuş ve yeni hareket anlamına geldiğine vurgu yapan Koçak, “Partimizde görev yapan tüm il başkanlarımıza, parti yöneticilerimize, delegelerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün burada büyük bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Parti içi demokrasinin işleyişini ve beraberliği yansıtan bu görüntülerle, İYİ Partimizi iktidara taşıyacağız. Bundan benim de bugün bu salonu dolduran hiç kimsenin de şüphesi yok” dedi. 

Yılmaz: ‘Ben’ Değil ‘Biz’ Diyen Bir Yaklaşım İçinde Olacağız

Seçimler öncesinde kürsüye gelen ve iki aşamalı bir konuşma yapan Osman Yılmaz ilk olarak kendinden, ticari hayatından ve siyasi bakış açısından söz etti. Siyasete İYİ Parti’de başladığını ve dört yıl boyunca üye olduğu partisinde 2,5 yıl İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu anımsatan Yılmaz, “Bugün de Merkez İlçe Başkan Adayı olarak sizlerin huzurundayım. Oluşturacağımız genç ve dinamik kadro ile önce parti içerisinde birliği, beraberliği ve huzuru sağlayacak bir teşkilat yapısı oluşturacağız, sonra da İYİ Parti’yi yerelde ve genelde iktidar yapacağız. ‘Ben’ değil, ‘biz’ diyen bir yaklaşım içinde olacağız” dedi.

“Gençlerin Hayallerini Yerine Getirebilmesi İçin Bu Yola Çıktım”

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey Türk gençliği, muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” sözüne ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in” Ben bu yolları gençlerle yürüyeceğim” sözüne atıfta bulunan Osman Yılmaz, “Bu iki söz, bugün bana cesaret veren ve sizlerin karşısına çıkartan güçtür. Siyasette gençlere örnek olmak için, gençlere umut olmak için, gençlerin hayallerini yerine getirmesi için ‘Siyaset gençleşecek, Türkiye iyileşecek’ mottosuyla bu yola çıkıyorum. Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri utandırmasın” dedi. 

Ayhan Erel: İktidar Artık Görevlerini Yapamaz Hale Gelmiştir

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise kongrenin hayırlara vesile olması dileklerini iletti. İYİ Parti’nin siyasi hayatına başladığı günden bu yana büyük badireler atlattığını ve bugünlere büyük bir teveccühle ulaştığını dile getiren Ayhan Erel, genel gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin hem siyasi hem de ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar yaşadığını ve mevcut iktidarın artık görevlerini yapamaz hale geldiğini anlatan Erel, “Örneğin; başta ren yolu olmak üzere Aksaray'a 20 yıldır verilen hiçbir söz tutulmamıştır. Mevcut iktidar milletvekillerinin halkın içerisine çıkacak yüzleri var mıdır? İnanın merak ediyorum” dedi. 

“Aksaray Halkına Verdikleri Hiçbir Sözü Yerine Getirmediler” 

Konuşmasına Aksaray’ın iktidar partisine verdiği desteğin karşılığını alamadığını izah eden örneklerle devam eden Milletvekili Ayhan Erel, “Şöyle bir hafızamızı yokladığımız zaman Aksaray halkının mevcut iktidara her seçimde büyük teveccüh gösterdiğini görüyoruz. Aksaray halkı her dönem mevcut iktidara oy verdi, milletvekili ve Belediye Başkanı seçti. Buna rağmen Aksaray halkına verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediklerini hep birlikte görmekteyiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolsuzlukları, torpili, işsizliği ve ekonomik krizi bitirme vaatlerine dair eleştirilerde de bulunan Erel, “Biz de kendilerine ‘günaydın’ diyoruz. İktidarda olan sizsiniz, nasıl böyle bir vaatte bulunabilirsiniz? Kendilerine, ‘20 yıldır bu memleketi kim yönetti?’ diye sormazlar mı? Bu halk size bunun hesabını sormaz mı? 20 yıldır iktidardaydınız, bunları niye yapmadınız, elinizi kolunuzu bağlayan mı vardı?” diye sordu. Erel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Allah'a şükür artık bu ülkede İyiler var, Genel Başkanımız Meral Akşener ve cesur yürekli insanlar var!”

Yapılan konuşmaların ardından seçimler gerçekleştirildi ve Osman Yılmaz 375 delegenin oyuyla Merkez İlçe Başkanı seçildi. Program, Merkez İlçe eski Başkanı Polat Açıkgöz'e hizmetlerinden dolayı plaket takdimiyle tamamlandı.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri