25.5° / 13.1°

İzmir - Türkiye'de doğan ilk fil 'İzmir' 14 yaşında (Görüntü ekiyle yeniden)

İzmir - Türkiye'de doğan ilk fil 'İzmir' 14 yaşında (Görüntü ekiyle yeniden)

İzmir - Türkiye
Tarih: 09.02.2025 14:04

İZMİR, (DHA)- İZMİR Doğal Yaşam Parkı'ndaki, Türkiye'de dünyaya gelen ilk fil olan ve adı da yapılan anket sonucu oyları ile belirlenen fil ‘İzmir’ için 14’üncü yaş günü kutlaması yapıldı. Etkinlikte İzmir, kendisi için bal kabağı ve meyvelerle hazırlanan pastayı yedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, Türkiye'nin tek fil ailesine ev sahipliği yapan İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda yaşamını sürdüren fil İzmir’in 14’üncü yaş günü kutlandı. Türkiye'de dünyaya gelen ilk fil olan İzmir, kutlamada bal kabağı, elma, havuç gibi meyveler ve yoncadan yapılan pastayı, büyük bir iştahla yedi. Parkın ziyaretçileri de kutlamaya alkışlarla eşlik etti.

Etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Okyay, çok heyecanlı olduklarını belirterek, “İzmir'imiz, Türkiye'de doğan ilk Asya fili. Türkiye'de ilk ve tek olan fil ailesinin en güzel kızlarından birinin yaş gününü kutluyoruz. İzmir bizim için çok önemli. Son derece uysal bir kız. Annesi ve kardeşleri ile aynı ortamda yaşıyor. Çok mutluyuz" dedi.

AYAK BAKIMI YAPILDI

Etkinlikte Veteriner Hekim Gözde Budak Taşçı tarafından fil İzmir’in ayak bakımı yapıldı. Taşçı, "Haftanın 2 günü ayak bakımlarını özenle yapıyoruz. Filler çoğu hastalığı ayaklarından alır. Bu yüzden ayak bakımına ayrı özen gösteriyoruz" diye konuştu.

'HAYVANLARIN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMAK GÜZEL BİR OLAY'

Etkinlik için Doğal Yaşam Parkı'na gelen Yaren Büyükmumcu, İzmir doğduğunda yapılan isim anketine katılanlar arasında yer aldığını belirtti. Büyükmumcu, "O zaman eski bir bilgisayarım vardı ve ben de oy vermiştim. 'İzmir' ismi de kendisine çok yakıştı. Bugün doğum günü olunca gelmek istedim. Bazı insanlara hayvanların doğum gününü kutlamak tuhaf gelebilir ancak bence çok güzel bir olay. Çünkü hatırlıyorum İzmir'in doğması büyük bir olaydı. Fillerin nesli tükenme tehlikesi altında. O nedenle İzmir'de böyle bir bebeğin dünyaya gelmesi, çok güzel bir olay. Kutlamaya değer buluyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerden Yamaç İnak da 3 köpeği olduğunu ve her yıl onların doğum gününü kutladığını ancak ilk kez bir filin doğum günü partisine katıldığını vurguladı. İnak, çok güzel bir gün geçirdiğini belirtip, "Benim için çok güzel bir anı oldu" dedi.

Program kapsamında, park çalışanları da üzerinde "İlk göz ağrımız İzmir, İyi ki doğdun" yazılı pasta kesti. 'Begümcan', 'Winner' ve yavruları 'İzmir' 'Deniz' ve 'Ege'den oluşan Türkiye'nin ilk fil ailesi, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda hayatlarını sürdürüyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,62% -0,06
  • EURO

    43,48% -0,52
  • GRAM ALTIN

    4121,75% -1,45
  • Ç. ALTIN

    6729,79% -1,30
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Tayini çıktığı Devrek'te öğrendiği baston yapımını 37 yıldır sürdürüyor
Demet Özdemir ve Metin Özülkü aynı sahnede
Tayini çıktığı Devrek'te öğrendiği baston yapımını 37 yıldır sürdürüyor / Ek ...
Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Bağımlılıkta büyük bir dalga geliyor
TIR'ın dorsesinde 101 kilo uyuşturucu ele geçirildi; 4 gözaltı
Bakan Uraloğlu: Limanlara uğrak yapan kruvaziyer sayısı yüzde 37,4 arttı
Eski eşini öldüren şüpheli: Belimde silahım vardı, çıkarıp 2 kez ateş ettim
FETÖ'nün döner zincirine operasyonda 23 gözaltı
Valorant Challengers Türkiye Birlik Ligi’nde şampiyon BBL PCIFIC oldu
Samsun'da aynı aileden 3 kişiyi yaralayan şüpheli ile eşi adliyede
Eşeğe sopalı eziyet kamerada
Bakan Bayraktar: Petrol ve doğal gaz üretiminde farklı bir üretim yöntemine g...
Kızıl Meydan'da Zafer Günü Geçit Töreni başladı / Ek fotoğraflar eklendi
Sıcak Büfe ekibinin afiş çekiminden kamera arkası görüntüler paylaşıldı
Beton mikseriyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Eşeğe sopalı eziyet kamerada

Bakan Bayraktar: Petrol ve doğal gaz üretiminde farklı bir üretim yöntemine geçeceğiz

Kızıl Meydan'da Zafer Günü Geçit Töreni başladı / Ek fotoğraflar eklendi

Sıcak Büfe ekibinin afiş çekiminden kamera arkası görüntüler paylaşıldı

Beton mikseriyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

Güney Kore'de azledilen Yoon hakkındaki soruşturma kapsamında Devlet Başkanlığı ofisine ...

Eşi kazada öldü, şoförün serbest kalmasına tepki gösterdi

Kerevitaş'ın 2025'in ilk üç ayında konsolide cirosu 6,9 milyar TL oldu

İran ile Hindistan dışişleri bakanları bir araya geldi

Ekipler seferber oldu; mobese kameralarından tespit edilip dağlık alanda bulundu

Mardin'de okul çıkışında öldürülen öğretmen defnedildi

İstanbul- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Sağtürk: Türkiye gerçekten opera ve baleyi...

TÜİK: Sanayi üretimi mart ayında arttı

Çanakkale merkezli 3 ilde 'tefeci' operasyonu; 7 tutuklama

'Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli'

‘Genetik yatkınlık taşıyanlar prostat kanserine karşı dikkatli olmalı’

Şili'de ambulans uçak düştü: 6 kişi hayatını kaybetti

Almanya Başbakanı Merz, sığınma politikasında 'ulusal acil durum' ilan etti

İstanbul- Küçükçekmece'de beyaz eşya deposu alev alev yandı; mahalleli panik yaşadı

Trump'tan Rusya ile Ukrayna'ya çağrı

Samsun’da yemek şirketinin dağıttığı tavuktan zehirlenen işçi sayısı 188'e yükseldi / Ek...