28.5° / 13.4°

İzmir'de Buca Belediyesi'nde bazı çalışanlar iş bıraktı

İzmir'de Buca Belediyesi'nde bazı çalışanlar iş bıraktı

İzmir
Tarih: 18.06.2025 14:17 Güncelleme: 18.06.2025 14:17

Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Buca Belediyesi'nde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası'na (Genel İş) üye bazı çalışanlar, ortalama 150 bin lirayı bulan maaş alacakları sebebiyle iş bıraktı.

Buca Belediyesi'nde görev yapan DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası'na (Genel İş) üye bazı çalışanlar, ortalama olarak kişi başı 150 bin lira maaş alacakları olduğu gerekçesiyle iş bıraktı. İşçiler sabahın erken saatlerinden itibaren belediyenin önünde toplandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nde büro personeli işçi Ayça Pektaş, son olarak nisan ayı maaşlarının yarısını alabildiklerini söyleyerek, "Öncelikle kamuoyunu bizimle alakalı çok yanlış bilgilendiriyorlar. Buca Belediyesi işçileri olarak pandemiden beri büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Hizmetlerimizin karşılığında maaşlarımızı alamıyoruz. Kamuoyunda yer alan rakamlara karşın çıplak maaşımız 30 bin lira. Yan haklarla, yol ve yemekle 45-46 bin liraları buluyor. Aylardır maaşlarımızı yarım alıyoruz. Önce parça parça yatırmaya başladılar. Onu da geçtik haziran ayındayız ve hala nisan ayının yarım maaşıyla idare etmeye çalışıyoruz. Geçinemiyoruz. Bu kadar ekonomik sıkıntının içinde çalışmaya çalıştık ancak artık işe gelecek paramız kalmadı. Biz de kanunda da var olan iş edinmeme hakkımızı kullanıyoruz. Ortalama kişi başı 150 bin lira alacağımız var. Alana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

'İŞVEREN AÇISINDAN DA SUÇ'

Bazı çalışanların icra ve nafaka ödemelerinin maaşlarından kesilmesine rağmen ilgili dosyalara aktarılmadığını söyleyen Pekcan, "1763 şirket çalışanı arkadaşımız bu durumu yaşıyor. Bugün kendi istekleriyle çalışan arkadaşlarımız var. Ancak bunun da altında yaratılan baskı ve korku var. Alacaklarımızı alamadığımız gibi üstüne bir de tutanak tutmakla, işten çıkarılmakla tehdit ediliyoruz. Birçok arkadaşımızın aylardır maaşlarından kesilen icra alacakları ve nafakalar ilgili dosyalara aktarılmıyor. Dolayısıyla arkadaşlarımız maaşlarından kesilmiş olmasına rağmen faiz ödemek zorunda kalıyorlar. Bu işveren açısından da bir suç" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9196,13%-1,54
  • DOLAR

    39,52% 0,13
  • EURO

    45,36% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4305,39% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6942,99% 0,20
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Çankırı’da geleneksel toplu sünnet şöleni
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye bir istikrar merkezi olarak rotasını...
İstanbul- Eyüpsultan'da, apartmanda kızına şiddet uygulayan baba gözaltına al...
TBMM Genel Kurulu'nda sözde 'Ermeni Soykırımı' tartışması
Tartıştığı kişiyi bıçakladı
Boş araziye 'salatalık' döken kişiye para cezası
Almanya Başbakanı Merz, ‘Bu, İsrail’in hepimiz adına yaptığı kirli iş’ görüşü...
Bursa'da orman yangını (9)
Ankara'da 'Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü' resepsiyonu
Amedspor’un yeni teknik direktörü Altıparmak: Tek bir hedefimiz var şampiyon ...
Trump: İran görüşmek istiyor, bunu yapabiliriz
Edirne’de ‘Lavanta Tarla Günleri’ başladı
Tekirdağ’da elektrik akımına kapılan işçi yaralandı
Hırvatistan, İran ve İsrail’deki diplomatlarını tahliye edeceğini duyurdu
Bakan Memişoğlu, Suriyeli mevkidaşı Nizal el-Ali ile görüştü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Trump: İran görüşmek istiyor, bunu yapabiliriz

Edirne’de ‘Lavanta Tarla Günleri’ başladı

Tekirdağ’da elektrik akımına kapılan işçi yaralandı

Hırvatistan, İran ve İsrail’deki diplomatlarını tahliye edeceğini duyurdu

Bakan Memişoğlu, Suriyeli mevkidaşı Nizal el-Ali ile görüştü

Diyarbakır'da iki aile arasında taşlı ve sopalı 'arazi' kavgası: 4 yaralı

Bursa’da geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

Bursa’da apartmanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

İstanbul - Özgür Özel Avcılar'da konuştu

ABD Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

Ali Erbaş: 14 asır önce insanlığın Kur'an'a ne kadar ihtiyacı varsa, bugün daha fazla ih...

Kuşadası'nda kurallara uymayan işletme 3 gün süreyle kapatıldı

Aydın’da çıkan orman yangınında 2 hektarlık alan zarar gördü

Mardin’de balkondaki gaz kaçağı endişe yarattı (2)- Yeniden

İran, İsrail’e yeni füze saldırıları başlattı

Bursa'da orman yangını (8)

ABD, İsrail'deki vatandaşları için tahliye çalışmalarının sürdüğünü duyurdu

Balıkesir'de orman yangını (4)

Bandırma'da çifte kupalı Galatasaray Balosu (YENİDEN)

İstanbul - Barış Manço’nun kız kardeşi İnci İlbay son yolculuğuna uğurlandı

Bakan Uraloğlu’ndan Bulgaristan’da şantiye ziyareti