8.3° / 3.9°

İzmir'de üniversite kampüsü duvar sanatıyla renklendi

İzmir'de üniversite kampüsü duvar sanatıyla renklendi

İzmir
Tarih: 01.11.2024 11:28

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)- İZMİR'de duvar boyama sanatıyla ilgilenen Resim Öğretmeni Sibel Şentürk (43), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsünde yaptığı çalışmalarla üniversiteye yepyeni bir görünüm kazandırdı. Morali bozuk veya yorgun olan öğrencilerin kampüse girince resimler sayesinde canlandığını söyleyen Şentürk, "Resimlerdeki renkleri görmek öğrencilere mutluluk veriyor. Karakterlerde kendilerinden bir şeyler görüp benzerlik kuruyorlar" dedi.

Kentte yaşayan Sibel Şentürk, 10 yıl önce duvar boyama sanatıyla ilgilenmeye başladı. Profesyonel olarak sanatını sürdüren Şentürk, çocukları mutlu etmek amacıyla kentte çok sayıda ilkokulda masal sınıfları oluşturdu, okul duvarlarına çizimler yaptı. Şentürk, 3 yıl önce davet üzerine geldiği İYTE kampüsünü renklendirmeye başladı. Yaptığı çalışmalarla üniversiteye yepyeni bir görünüm kazandıran Şentürk, "3 yıl önce Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran'ın davetiyle buraya geldim. İlk çalışmam rektörlük merdivenlerinde oldu. Öğrenciler okula renk ve güzellik geldiğini söyleyince çalışmalarımın devamı geldi. Daha sonra öğrenciler de bana destek oldu. En son çalışmamız Gençlik Merkezi'nde oldu. Öğrenciler ders çalışmak için geldikleri merkezde önce bu resimlerle karşılanıyor. Renkleri görmek onlara mutluluk veriyor. Karakterleri kendilerine benzettiler. Kendilerinden bir şeyler gördüler" ifadelerini kullandı.

'ONLAR 'DEVAM ET' DEDİĞİ SÜRECE BURADAYIM'

Duvar resimlerinin önünde gençlerin bol bol fotoğraf çekildiğini anlatan Şentürk, morali bozuk olanların ya da derslerden yorulanların renk görüp moral bulduğunu kaydetti. Gençlerin yüzlerindeki gülümsemeyi görmenin kendisini de mutlu ettiğini belirten Şentürk, "Duvar resimlerindeki figürler bana ait ama yazıları rektör istedi. Okulun bir duvarına 'Gelecek Burada Başlıyor' yazısını hazırladık. Bunun dışında bir şeylerden esinlenerek, kendi karakterlerimi yapıyorum. İYTE personeliyle birlikte resim dersleri yapıyoruz. Bundan sonra da farklı çalışmalar yapacağız. Öğrencilerin talepleri var. Bundan sonra ilk olarak spor salonunu boyamaya başlayacağım. Rektör hocamız ve öğrenciler 'Devam et' dediği sürece ben buradayım. Duyduğum kadarıyla Türkiye'de benzeri yok. Tamamıyla illüstrasyon" dedi.

'OKULUMUZ ÇOK RENKLİ HALE GELDİ'

Duvar resimlerine destek veren İYTE Fizik Bölümü'nde ikinci sınıf öğrencisi Muhammet Aydın (20), "Asıl alanım sayısal ama modelleme yapıyorum. Sibel hocayı bu duvarı boyarken gördüm. İlgimi çekti, yardım etmek istedim, o da beni kabul etti. Onun sayesinde okulumuz çok renkli hale geldi. Katkı sağlamaktan da çok mutluyum. Gençlik merkezinin dış cephesine yapılan resmi çok beğeniyorum. Çünkü burada öğrenciler ile rektör iç içe. Alınan ödülün de ekip çalışmasının biri ürünü olduğunu anlatıyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE MODEL OLABİLİR'

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, okullarının Türkiye'nin en büyük 3'üncü kampüsü olduğunu dile getirerek, "Bir yandan merdivenlerimize, bir yandan bölüm ve derslik binalarımıza hayat vermek istedik. Resimler üzerinden verdiğimiz mesajların hepsi onlar için ümit verici, hayal kurdurucu ve hedef koyucu mesajlardı. Grili, kahverengili ya da sarılı duvarlarımızı Sibel hanımın dokunuşlarıyla umut veren, hayal kurduran, mesaj veren güzel eserlere dönüştürdük. Avrupa ve Amerika'da hem üniversitelerde hem kent duvarlarında buna benzer resimler görmüştüm. Kampüse ilk geldiğimizde rektörlük binasına çıkan merdivenlerden başladık. Bir yandan da aldığımız ödüllerin ve anıların duvarlarda ölümsüzleşmesini sağladık. Türkiye'de model olabilecek bir eseri kampüsümüze taşıdık. Tepkiler çok olumlu. Kampüsün girişinde 'Büyük hayaller kur ve sıkı çalış' mottosuyla misafirlerimizi karşılıyoruz. Gençlik Merkezi'nin dış cephesine aldığımız küresel bir ödülünün fotoğrafını duvara nakşettik. Öğrencilerimiz bunu her gördüğünde aldığımız ödül akıllarına geliyor. Öğrencilerimize ilham verici cümlelerle eğitimlerinin bir parçası olarak bunu kurguluyoruz. Kampüsümüze gelen veliler, İYTE dostları ve öğrencilerden olumlu geri bildirimler alıyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,07
  • EURO

    41,74% 0,71
  • GRAM ALTIN

    3670,58% 0,82
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Kağıthane’de komşuların sigara izmariti kavgası: Taşlarla saldırıp...
ABD’de kaybolan 2 yaşındaki çocuk termal kamera ile bulundu
Motosikletiyle hastaneye giderken kazada öldü
ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü
Çin'de huzurevinde yangın: 20 ölü
TSYD İzmir Şubesi Koşusu'nda 26'ncı heyecan
TÜMOSAN 90 Retro serisi traktörünü tanıttı
İstanbul- Levent- Boğaziçi Üniversitesi Hisarüstü metro hattında arıza nedeni...
Kuzenini öldüren sanık: Korku ve panikle silahı ateşledim
Kayseri- Liseli Hüseyin, felçli dedesinden etkilenerek tasarladığı proje ile ...
Titanik'te yapılan yeni incelemeler geminin son saatlerine dair ayrıntıları o...
Myanmar'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 645'e yükseldi
Prof.Dr. Özkan: Türkiye'de 2 milyon otizmli bireyin olduğu tahmin ediliyor
Karadağ'a yerleşme planı yapan İzmirli çift: 325 bin avro dolandırıldık
ABD Başkanı Trump, kömür üretimine yönelik kararnameyi imzaladı
İstanbul - Kağıthane’de komşuların sigara izmariti kavgası: Taşlarla saldırıp...
ABD’de kaybolan 2 yaşındaki çocuk termal kamera ile bulundu

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Myanmar'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 645'e yükseldi

Prof.Dr. Özkan: Türkiye'de 2 milyon otizmli bireyin olduğu tahmin ediliyor

Karadağ'a yerleşme planı yapan İzmirli çift: 325 bin avro dolandırıldık

ABD Başkanı Trump, kömür üretimine yönelik kararnameyi imzaladı

İstanbul - Kağıthane’de komşuların sigara izmariti kavgası: Taşlarla saldırıp polisin ya...

Muştalı 'yan bakma' kavgasında 1 tutuklama, 3 ev hapsi cezası

BM Ateşkes Gözlem Gücü, Suriye'de İsrail'in saldırdığı noktalarda inceleme yaptı

Meksika'da ‘H5N1’ kaynaklı ilk ölüm

Anne, önce kızının boynunu kırdı, sonra bileğini kesip 'intihar etti' dedi

Bartın’da iki mevsim bir arada

Dominik'te eğlence mekanının çatısının çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 98'e...

Gümüşhane'de 4.2 büyüklüğünde deprem

Gümüşhane'de 4.2 büyüklüğünde deprem (2)

Bursa'da işçi servisi minibüsü, alt geçidin duvarına çarptı

İstanbul - Maltepe'de Huzurevi'nde yangın; dumandan etkilenenler hastaneye kaldırıldı -...

Kazadan sonra kaldırıldığı hastanede kafatasında mermi çekirdeği saptandı, 4 gün sonra ö...

Yazlık dairelere hırsızlığa girip, tavla oynamışlar

İstanbul - Avcılar D-100 Karayolu'nda zincirleme kaza; trafik yoğunluğu oluştu

Ağaca çarpan otomobilin sürücüsü öldü; kaza anı kamerada (2)

Fenerbahçe - Trabzonspor maçını izlerken beyin kanaması geçiren taraftar hayatını kaybet...

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Cunta' tartışması