jandarma KADES uygulamasını anlattı

jandarma KADES uygulamasını anlattı

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

İçişleri Bakanlığı tarafından kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddeti engellemek amacıyla geliştirilerek kadınlara yönelik sunulan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) kapsamında Aksaray’da köy köy belde belde gezen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri eğitim vermek için tarla tapan demeden tüm kadınlara ulaşıyor. Kent genelinde KADES uygulamasını arkalıksız sürdüren ekipler Aksaray’ın merkeze bağlı Karkın köyündeki kadınlarla bir araya geldi. Üzüm hasadı yapılan bağda kadınlarla buluşan kadın jandarma ekipleri uygulamalı olarak KADES programını anlatarak kadınların telefonlarına yükleme yaptı. 

Üzüm bağında eğitim alan Hatice Keser (44), “Bilmediğimiz çok şey varmış. Bu arada jandarma ekipleri anlattı. Artık korkmuyoruz. Bir şey olsa telefona yüklediğimizi uygulayabiliyoruz” derken, Fatma Keser (15) ise “Jandarma ekipleri bugün bize KADES uygulamasını anlattı. Uygulama kapsamında artık kadının arkasında durulduğunu, kadınların hakkı olduğunu, artık kadınların fiziksel ya da psikolojik şiddet olduğunda kadınların bir telefon kadar uzağında olan KADES uygulaması var. KADES uygulamasıyla artık kadınlar güven altında” diye konuştu.
Artık daha güvende hissettiklerini belirten Semanur Bozdağ (16), “Kimseye telefon açmadan tek tıkla yapabiliyoruz. Artık daha güvendeyiz” ifadelerini kullandı. Rahime Keser (59) ise “Allah razı olsun komutanlarımız, jandarmalarımız geldi, bize güzel bilgiler verdi. Gerçekten çoğumuz bilmiyorduk bunları. Allah razı olsun. İnşallah bundan sonra bizlerde tedbirli olacağız. Kızlarımız olsun, annelerimiz olsun, ninelerimiz olsun hepsi bilgilenecek” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: jandarma KADES uygulamasını anlattı
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri