Jandarma kaybolan hayvanları drone ile bulup sahibine teslim etti

Jandarma kaybolan hayvanları drone ile bulup sahibine teslim etti

Jandarma kaybolan hayvanları drone ile bulup sahibine teslim etti


Aksaray ili Sarıyahşi ilçesi Sipahiler köyünde ikamet eden İ.K. (1963/E) isimli şahıs Sarıyahşi İlçe J.K.lığını arayarak  köyün büyükbaş hayvan çobanlığını yaptığını ve hayvanları otlattıktan sonra arazide yaptığı sayımda (5) adet büyükbaş hayvanı yayılım esnasında kaybettiğini ve bulamadığını beyan ederek ihbarda  bulundu.

İhbarın bildirilmesine müteakip, konuya derhal reaksiyon gösterilerek Sarıyahşi İlçe J.K.lığına bağlı unsurlar ve Döner Kanat Mikro İHA ile birlikte söz konusu Sarıyahşi ilçesi Sipahiler köyü hayvanları otlattığı bölgeye sevk edildiler.

Konu ile ilgili olarak, termal kamera özelliği bulunan Döner Kanat Mikro İHA cihazından da faydalanılarak aralıksız yapılan kapsamlı ve itinalı aramalar neticesinde (5) adet büyükbaş hayvan aynı gün içerisinde saat: 16.00 sıralarında hayvanların kaybolduğu yerden (3) km uzaklıkta Sarıyahşi İlçesi Sipahiler köyü mülki sınırları içerisinde bulunan mera arazi içerisinde başıboş bir şekilde bulunarak sahibine tam ve eksiksiz olarak teslim edildi.

Yapılan açıklamada,Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, nitelikli asayiş suçları kapsamında küçük ve büyükbaş hayvan hırsızlığının önlenmesi, aydınlatılması ve faillerin yakalanarak adli mercilere teslim edilmesi konusunda kapsamlı çalışmaların aralıksız sürdüğü ifade edildi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri