Jandarma sıcaktan etkilenen sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılıyor

Jandarma sıcaktan etkilenen sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılıyor

Jandarma sıcaktan etkilenen sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılıyor

Aksaray’da etkili olan sıcak hava insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. 

Hava sıcaklığının gündüzleri 35-40 dereceye kadar yükselmesiyle birlikte sokak hayvanlarının mağdur olmaması için Aksaray İl jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Korumu Timi tarafından hayvanlar için geri dönüşüm malzemelerinden yemlik ve suluk yapılarak doğaya bırakıldı.


Geri dönüşüm kutularından plastik pet su şişelerini toplayarak kendi imkânları ile yem, mama ve şamandıra sistemli su kapları haline getirilmiş, daha sonra bu kaplar mama/yem ve su ile doldurularak, Aksaray’da sokak hayvanları ve kuşların yoğun olarak bulunduğu belirli noktalara bırakıldı.

Şamandıra sistemli su kaplarının içerisindeki su azaldıkça üzerinde bulunan pet şişe içerisindeki su sayesinde otomatik olarak tekrar doluyor.

Çevre Doğa ve Hayvanları Korumu Timi tarafından doğaya bırakılan bu kaplar sık sık kontrol edilerek içerisinde su ve yemi bitenler tekrardan dolduruluyor.

Yapılan açıklamada,"Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, geri dönüşüm malzemelerin çöp olmadığı bilinci ile hem sokak hayvanlarının susuz kalmaması hem de atıkları değerlendirerek yaşanalabilir bir Aksaray, yaşanabilir bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya için çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir."ifadelerine yer verildi.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri